30 oktober 2016

Bloggen vilar lite

Hej allesammans! Här råder bloggvila för tillfället och orsaken är att min gamla bloggdator har slutat fungera, den är helt död numera. Men... håll ut, jag har beställt en ny dator och bloggandet fortsätter då jag och nya datorn är redo.
Den senaste veckan har det inte hänt något särskilt förutom att jag träffade mina systrar i torsdags kväll. Jag och mellansyster var hembjudna till storasyster. Vi träffas ibland för att prata om planeringen för vår mor V. Det känns verkligen jättebra att vi har ett gemensamt ansvar, men... äldsta syster tar ett större helhetsansvar. Hon har kontakt med sjukvården, kommunen, boendet och fixar en massa. Det var jättekul att träffa syrrorna, vi kan prata om det mesta, vi känner och förstår varann ♥
Dagens bild har jag lånat från webbhallen där jag beställt min nya dator

22 oktober 2016

Hemmahelg

Igår kväll var alla vi på jobbet hemma hos en av jobbarkompisarna och firade en 50-åring. Jättetrevligt att träffas utanför jobbet ibland, vi behöver det.
Nu njuter jag av att det är helg med två lediga dagar och sovmorgon. Lördagar är städ- och tvättdag för mej. Det är inget jag lider av utan tvärtom tycker jag att det känns bra att städa och göra fint här hemma. Jag trivs bäst när det är städat och "ordning och reda". 
I morgon ska vi hämta hit mamma Vera och bjuda henne på söndagsmiddag. Hon tycker att det är kul med en utflykt, att komma hem till oss en stund, ta en promenad här och klappa katterna. Förra helgen var Jens yngsta dotter här och helgen före det var vi hos Adam, Arwid och Lotta i Göteborg. Tiden går fort och jag njuter av livet så mycket jag bara kan! 
Ha det så bra allesammans!

17 oktober 2016

Drömfångare

När vi var i Göteborg fyllde jag en massa år och fick födelsepresenter av Adam, Arwid och Lotta. En av presenterna, en drömfångare som Arwid tillverkat, hänger nu över min säng. Drömfångaren är jättefin, jag tycker om den väldigt mycket och den är extra fin eftersom Arwid tillverkat den själv. Lotta och Adam har också varsin drömfångare. Arwid borde kanske tillverka en till sig själv också. 
Förr var drömfångare ett indianskt magiskt föremål som fångade upp onda drömmar och mardrömmar. Man trodde också att sinnesstämningen hos den som tillverkat drömfångaren var avgörande för vilka drömmar och känslor som skulle slippa igenom drömfångarens nät.
Efter att drömfångaren kom plats över min säng har jag faktiskt drömt ovanligt mycket nu. Inga mardrömmar förstås men väldigt livliga och detaljerade drömmar om allt möjligt.
Sov gott!  

14 oktober 2016

Höst i Carlslund

Häromdagen när jag gick och sprang i min motionsrunda var det så jättevackert med alla fina höstfärger. Idag gick jag en lugn promenad i rundan med kameran och tog massor av fina bilder.
Bortom skogen i gläntan lyser lövträden i gult och orange. Det är så vackert att det nästan blir för mycket.
Grusväg genom skogen, en trave björkstammar intill vägen och alla fina lövträd som sprakar av fina höstfärger. Det är så vackert det bara kan bli!
Jag fick inte riktigt nog av det här fina motivet. Jag tog 71 bilder idag på min fotorunda och de flesta bilderna blev bra.
 Här mellan träden slingrar sig Carlslundsvägen fram och hem till oss. 
Vi bor vackert i naturen där vi upplever och lever med i de olika årstiderna

09 oktober 2016

Fina dagar i Göteborg

Nu har vi precis kommit hem från fina dagar i Göteborg tillsammans med Arwid, Lotta och Adam. Har även träffat min barndomsvän Maria och hennes man Mats.
Har tänt en brasa nu, sitter i soffan och tittar på alla bilder. Är oerhört glad och tacksam över alla fina upplevelser tillsammans, upplevelser som blir minnen för livet. 
För oss som bor i en småstad är det ju en upplevelse i sig att åka spårvagn :)
I fredags kväll träffades vi på Göteborgsoperan. Jag hade bokat middag på restaurangen innan föreställningen "Hair".
Här är Lotta, Adam och jag på Göteborgsoperans restaurang. Vi äter en mycket god och perfekt tillagad torskrygg med goda tillbehör. Härligt med fönsterbord, att kunna se ut över vattnet precis utanför. (Jag blundar oftast på bild, vet inte varför men det blir nästan alltid så.)
Bilden är tagen av Jens
Arwid som är vegetarian åt friterade dumplings med grönsaker och goda såser. Solen lyste på oss där vi satt och det var nästan lite overkligt att vara där, alla vi tillsammans ♥
Bilden är tagen av Jens 
Här är Lotta (som är Arwids flickvän och sambo) och Adam på restaurangen
Bilden är tagen av Jens
 Snart blir vi insläppta till våra platser på första balkong. Vi satt bra och såg bra!
Musikalen "Hair" var en häftig föreställning i högt tempo. Det var fantastiskt bra sång, musik och dans men vi saknade en handling och "röd tråd" att följa genom föreställningen. Efter föreställningen fortsatte kvällen på baren i restaurang HAK. Arwid fixade gott bubbel som jag blev bjuden på (det var ju min födelsedag).  
I lördags förmiddag var Adam, Jens och jag på Röhsska Muséet några timmar. Sedan träffade vi Mats och Maria som kom cyklande från Mölndal. Vi åt lunch tillsammans med dem och det var väldigt trevligt att hinna umgås med dem några timmar och prata. 
På kvällen var Adam, Jens och jag hemma hos Arwid och Lotta. En supertrevlig lördagskväll med god mat, prat och spel hemma hos Arwid och Lotta i deras fina och mysiga lägenhet.
Efter maten spelade vi "Ticket to ride", Adam vann stort och jag förlorade. Jag fick fina födelsedagspresenter, en drömfångare som jag hade önskat mig och en bok om trädens hemliga liv. Lotta fick födelsedagspresenter från Jens och mej eftersom hon fyllt år för ett tag sedan.
TACK Arwid, Lotta och Adam för underbart fina dagar tillsammans med Er i fina staden Göteborg!
Arwid har tagit bilderna från lördagskvällen

06 oktober 2016

Köket har fått en lampa

Efter fyra år i vårt hus har vi äntligen en lampa över köksbordet. När vi flyttade hit hängde vi upp ljuskronan över bordet, det har varit fint och mysigt men det har varit lite svårt att exv. läsa tidningen på morgonen under den mörka tiden på året.
Den fina ljuskronan hänger nu över soffbordet i stället (den syns långt bort i bilden).  
Det är mycket danskt i vårt kök - köksmöbel, lampa och även sambo Jens som tillbringar mycket tid i köket :)

02 oktober 2016

Höstväxter

Ännu en varm och skön ute-dag i solen! På förmiddagen åkte jag till grannstaden och köpte lite växter, höstväxter till krukorna och även några perenner till rabatten på framsidan. Här är krukorna vid garageinfarten med vaktelbär och vit ljung. 
Här nya höstväxter i krukan i grusgången mellan garage och entré, ljung och en Hebe-växt.
Vid groventrén har vi de gamla balkonglådorna från tiden på Bondegatan. Idag har jag planterat vaktelbär och Hebe-växter i dem. 
Är det kanske annat väder på gång nu? Så här mörkt blå var himlen ikväll bakom grannens hus.

01 oktober 2016

Lördag 1 oktober

Hej allesammans! Hoppas att ni har det bra! Vilken fantastiskt fin höst vi har :) Vi har underbart väder med sol och värme även denna helg. På förmiddagen var vi ute i trädgården och gjorde höstfint. Efter lite städ, tvätt, matlagning m.m. hamnade vi ute på altanen i solstolarna en stund. Det gäller verkligen att njuta i fina vädret!
Förra inlägget har rubriken "Vara i rörelse" eftersom det handlade mycket om att röra på kroppen, att jag mår bra av det och att det känns nödvändigt för mig. Att vara i rörelse kan också handla om att utvecklas som människa. Att exv. göra nya saker, att vistas utanför bekvämlighets-zonen för att lära och uppleva nytt gör att vi utvecklas i ständig rörelse framåt då får vi också nya erfarenheter och insikter. Livet och lärandet blir mycket begränsat om vi bara gör samma saker hela tiden.    
Idag visar jag vår fina blå anemon i vår trädgård, den har blommat sedan början av juli :)