28 juli 2016

Vitemölla badhotell

Idag kom vi hem efter några dagar i Vitemölla. Vi bodde på badhotellet som ligger alldeles intill strand och hav på Österlen i Skåne.
Vi fick bo i rum 7 på andra våningen. Enkelt och fint rum med sköna sängar och havsutsikt. 
Nu har jag verkligen njutit av att vara på stranden vid havet hela dagarna. Tyvärr var havet isande kallt så det blev inget bad. 
Kvällspromenad utmed stranden från badhotellet till den lilla hamnen i Vitemölla.
 Havet i kvällsljus - så underbart vackert!
 Även från matsalen i badhotellet hade vi havsutsikt. 
Välkomnande entré med tända ljus, en bukett rosor från trädgården och en gästbok.
Vi tog också en kvällspromenad in till den lilla orten Vitemölla. Här fanns många charmiga och speciella hus med mycket fina trädgårdar.
Det var mycket rosor, hortensia, lavendel och stockros i rabatterna utanför husen.
 Precis intill husen fanns den underbara stranden och havet
 En del hus hade tak av vass-strån
 Restaurangen på badhotellet fylldes av middagsgäster på kvällarna
 Stranden och havet i kvällsljus
Här ser man hur nära stranden vi bodde. Vi har haft härliga, lugna dagar med fint boende och god mat. Nu är vi hemma några dagar innan det är dags för nästa resa.

23 juli 2016

Tistelsnår

Igår kväll tog jag några bilder på tistelsnåret som växer på vikingagraven utanför oss. Jag vill absolut inte ha tistlar i vår trädgård men där de växer vilt är de fantastiskt vackra.
 Tistlar och fjärilar är en vacker kombo
 Lugna, dova färger i lila och grönt
Vi tycker att vi bor på en magiskt fin plats som blir extra vacker i sommarkvällens ljus. 

22 juli 2016

22 juli 2016

Våra första semesterdagar har vi "landat" här hemma hos oss. Vi har haft lugna, sköna dagar utan krav. Idag var det dags för en utflykt till fina sommarstaden Vadstena
Vadstena fylls av turister från olika länder på sommaren. Staden lever verkligen upp och vaknar ur sin dvala. Idag visade sig Vadstena från sin bästa sida i fint sommarväder.
Anledningen till att vi åkte vi till Vadstena idag var ett besök på utställningen "Målarprinsen Eugens Östergötland" som var i en av vallarna på slottet. Det var verkligen värt ett besök. Jag hoppas också att Jens fick inspiration till att ta fram sin kreativitet och börja måla igen =)
Den här bilden är lånad från waldemarsudde.se/samlingarna 
Efter konstutställningen gick vi mot staden. Vi hittade ett bra lunchställe och satt ute i skuggan och åt oss mätta. Därefter en god glass och promenad på shoppinggatan.  
Vi satt en stund på en bänk vid strandpromenaden och tittade ut över fina Vättern.
När vi kom hem flyttade vi solstolarna till "fruktlunden" där vi har skön skugga av Aromaträdet. Katten Sara var glad över att vi var hemma igen och gjorde oss sällskap. 
 Lycka är att ha ljuvliga blå anemoner i trädgården.
Oavsett hur länge vi varit borta är det alltid lika härligt att komma hem igen!

20 juli 2016

Frihet

Å, vad det är skönt med semester, lediga dagar och frihet. Vi njuter för fullt här hemma, vår första lediga vecka. Ibland pysslar vi om trädgården, ibland fixar vi lite inomhus, ibland sitter vi i "fruktlunden" och läser, pratar och slappar i flera timmar. 

17 juli 2016

Trädgården

Idag blev stenläggningen omkring vinbär och hallon klar. Nu kan vi också konstatera att vår trädgård är klar. När vi flyttade hit för snart fyra år sedan var trädgården lite krånglig och svårskött. Vi vill ha en enkel och lättskött trädgård där vi kan trivas, nu har vi det. 
Det är sambo Jens som har lagt stenkant mot gräsmatta och grusgång. Vi är mycket nöjda med resultatet, det blev jättefint.
Vi har plats för ytterligare en svarta vinbärsbuske längst bort mot trappan upp till altandäcket.
Katten Ulla är på väg att göra ett hopp från norr-rabatten över gärdesgården upp på stenen på andra sidan. Norr-rabatten är vi också mycket nöjda med. Den är inte helt klar, jag ska flytta några växter som står för tätt och kanske köpa något nytt att plantera. Det här är bara en liten del av rabatten den är c:a 15 m lång.  
Denna eleganta skönhet plockade jag i rabatten på framsidan. En liten blå anemon, helt underbar!

16 juli 2016

Skogshallon

Vi har skogshallon precis utanför trädgården, på andra sidan gärdesgården. Det finns hur mycket som helst! Det är vildvuxen natur omkring hallonbuskarna. Därför är det långärmat, långbyxor, stövlar och hatt som gäller, för att förhoppningsvis slippa fästingar, älgflugor, bett och stick. I bakgrunden syns vårt garage/förråd.
Knappt en meter utanför trädgården plockade jag c:a 1 liter skogshallon idag och det finns en massa hallon kvar.
Jag behöver inte gå långt hemifrån för att plocka skogshallon
Det är Jens som tagit dagens bilder =) Lite ovant och läskigt att se mig själv på bild...
Dagens skogshallonskörd, c:a 1 liter

15 juli 2016

Semester

Nu är det S E M E S T E R i fyra veckor, äntligen! En härlig känsla att ha hela ledigheten kvar. Vi på jobbet som arbetet tillsammans de senaste fyra veckorna har gjort en fantastisk arbetsinsats för våra "kunder" och för vår gemensamma arbetsmiljö. Är stolt, glad och tacksam över mina proffsiga jobbarkompisar! Nu tar vi en välförtjänt ledighet! 

14 juli 2016

Härligt med besök

Igår kom Arwid och Lotta hem till oss. De har semester nu och har varit ute och rest och passerade Mjölby innan hemresan tillbaka mot Göteborg. Som vanligt var det jätte-jättekul att träffas. Vi tog en promenad igår kväll efter all god mat.
Vi hälsade på korna som har sina betesmarker intill vårt bostadsområde. Korna verkade tycka att det var kul att få besök men de var dock lite avvaktande till en början.
I morse kunde jag ta lite sovmorgon och äta frukost tillsammans med Arwid och Lotta. Sedan skjutsade de mej till jobbet innan det var dags för dem att åka hem mot Göteborg. Härligt att ha dem här och snart träffas vi i Göteborg =)
En dag kvar att jobba sedan är det SEMESTER i fyra härliga veckor!

10 juli 2016

Blåbär

Igår var en härligt aktiv dag. Vi var ute i trädgården hela dagen, i strålande sol, och gjorde fint. Idag njuter vi av trädgården med nyklippt häck, nyklippt gräsmatta, klippta kanter och rensad rabatt. Idag har vi en härligt lugn dag, vi har suttit ute i solstolarna (med filtar och tjocka tröjor) och läst. 
Vi har också tagit en promenad till skogen idag och plockat blåbär och några skogshallon.
Veckan före semestern ska man ta det lugnt och börja trappa ned har jag läst. Vår sista arbetsvecka nu före  fyra veckors semester ska bli lugn och utan stress. Vi ägnar oss bara åt basverksamheten, det som är akut och mest angeläget. Som vanligt fokuserar vi på det som är bra och tänker positiva tankar om oss själva och andra =) 
Ha en fortsatt fin sommar!

09 juli 2016

Trädgårdshelg

I helgen är vi hemma och fixar lite i trädgården. Det är dags för häckklippning, sambo klipper, jag räfsar upp och tar hand om klippet. Jag ska också klippa gräsmattan =) Härligt att vara utomhus och röra på kroppen.
Ska också ta det lugnt, läsa bok ute i solen och njuta av sommaren. En vecka till sedan har vi äntligen semester!

07 juli 2016

En dag i taget

Jag tänker extra mycket på finaste vännen som flyttar idag. Ingen skilsmässa är den andra lik men känslorna är nog ungefär de samma. Den absolut jobbigaste perioden i skilsmässoprocessen är nog just då när flytten sker. Det är först då det blir på riktigt och väldigt tydligt. Min vän är en mycket klok person och hon tänker en dag i taget, fokus på glädje och framtidstro.

05 juli 2016

Sommarkväll

Ikväll har det varit en underbar sommarkväll! Det var alldeles lugnt och stilla med en värmande kvällssol och en sjungande koltrast. Det var så vackert i trädgården och i naturen utanför. Inte en enda mygga kom förbi!  
Vi har kvällssol på platsen vid odlingslådorna. Där satt vi ute länge och njöt i sommarkvällen. Detta fina hallon ligger nu i min mage.
I år får vi massor av jordgubbar =) De växer i en av odlingslådorna. Vi fick små plantor av min syster för några år sedan. Sorten heter Senga Sengana och den är supergod.
Våra svarta vinbär är lite små och ynkliga i år. Det beror nog på att vi flyttade busken i våras.