29 september 2015

Tidig höstkväll

När vi kom hem efter jobbet och några ärenden i staden satt vi ute på altanen i kvällssolen en stund. Där infinner sig känslan av välbehag, tacksamhet, frihet och att jag känner mig privilegierad som bor så här fint.  
Gick en sväng i trädgården ikväll och tog några bilder i motljus och kvällssol. Det var klar, frisk och härlig höstluft.
 Några stenar och krukor med sommarblommor utanför garageporten 
Trots några frostnätter är sommarblommorna fortfarande välmående och fina 

27 september 2015

Utsikt

Igår fick jag den här fina bilden skickad till mej från Arwid som är på utflykt till Mirissa Beach. Bilden är tagen från balkongen där han bor i helgen. Idag återvänder de till staden Colombo för fortsatt jobb och introduktion i veckan.

25 september 2015

Härlig helg!

I helgen är Arwid på Mirissa beach, Sri Lanka tillsammans med de övriga nyanställda skandinaverna. Det blir säkert en fin helg! Om två veckor är han tillbaka i Göteborg.
I helgen ska vi mest bara ta det lugnt och njuta av att vara lediga!

20 september 2015

Härlig hösthelg

TACK för den här helgen, Adam! Vi har firat mormor, gått långpromenad i skogen, ätit Jens goda mat, suttit i solen på altanen, kollat in rovfåglarna med kikare, pratat om lite av varje och haft det jättebra. Jens har haft första lektionen med Adam i knivsliparkursen. Köksknivarna kom hit lite slöa men åkte tillbaka till Göteborg som vassa och skärpta.
Jag har också pratat på Skype med Arwid som är på Sri Lanka, bara tre veckor kvar nu och allt var bra =) 

19 september 2015

Skogspromenad

Igår kväll mötte jag Adam när han kom med tåget kl. 22.40. Han fick mat och vi satt uppe länge och pratade. Idag har vi systrar med familjer firat mamma Vera. Vi åt middag på Albackens trädgårdsskafferi. Sedan åkte vi allesammans hem till oss. Vi började med en tipspromenad som jag gjort, i vår trädgård. Vi bjöd på lite "mingel" och trevlig samvaro.
När alla hade åkt hem och disken var i diskmaskinen tyckte Adam att det var dags för en skogspromenad. Det var en underbart fin promenad på alla sätt. Kvällssol, doften av skog, tystnad och småprat, Adam och jag, vacker natur, två rådjur, rovfåglar, lugn och stillhet, underbart.

15 september 2015

Mamma Vera 90 år

Idag har vi firat mamma Veras 90-årsdag! Vilken fin och härlig dag det blev med c:a 35 gäster och massor av fina blommor och presenter.
Jag och min äldsta syster har varit "kökspersonal" och fixat kaffe, serverat, fyllt på kak- och bullfat, tagit bilder, satt blommor i vas, pratat med gästerna och haft det bra men lite svettigt periodvis.
Här kommer storasyster Inger med man, sjunger och hurrar för 90-åringen.
 GRATTIS och KRAM på födelsedagen!
Några av de boende på trygghetsboendet kom och gratulerade.
Jättekul att träffa några kusiner idag! Vi träffas alldeles för sällan, tycker jag.
 Några långväga gäster kom och överraskade mamma Vera.
 Periodvis var det trångt, men alla fick plats.
 Grannarna från Lövsångarstigen, Marita och Sture.
Vilken fin 90-årsdag det blev med så många gäster. Mamma Vera var mycket nöjd!

13 september 2015

Långt borta och nära

Igår eftermiddag fick jag ett meddelande ända från Sri Lanka "Hallå! Vi är på plats i Colombo. Allt har gått fint". Hoppas att det blir en fin och lärorik vistelse med nya jobbet och att tiden går fort. Den 9 oktober landar Arwid på svensk mark igen =)
När jag pratade med Adam idag fick jag ett annat roligt besked "Jag kommer med tåget på fredag vid 22.30 och stannar till söndag eftermiddag". Längtar!
Bilden har jag lånat från Wikipedia och är Colombo, Sri Lankas huvudstad 

12 september 2015

Kakbak och vacker natur

Det har varit en härlig lördag idag! Efter långfrukost i sängen klippte jag gräsmattan och fixade lite i trädgården. I eftermiddag har jag bakat kakor till mamma Veras 90-årsfirande som är på tisdag. Allt gick bra med kakbaket =) men idag längtade jag efter mina gamla kakburkar, jag hade behövt dem (men...jag kan ju köpa nya om jag vill).
Ikväll tog jag en lugn och stillsam promenad i omgivningen utanför oss. Den här bilden, i motljus är kanske inte så jättebra men intressant med de små turkosfärgade "ljusbollarna".
Jag gick över vassbron och sedan in i den vildvuxna skogen. Här är det tyst, grönt och så vackert.
Jag gillar att ta bilder i motljus, det är så fint och vackert när man ser solstrålarna. Även på den här bilden syns en turkosfärgad "ljusboll" eller vad det nu är för något...
Ha en fin lördagskväll allesammans! 

11 september 2015

Ledig fredag

Jag har varit ledig idag, en helt vanlig fredag. Har städat, plockat in blommor från trädgården och pysslat om vårt hem. En underbart härlig dag!

08 september 2015

London - Sri Lanka - Göteborg

Arwid har börjat på sitt nya jobb nu. Förra veckan var det introduktion två dagar på "kontoret" i Göteborg med kvällsaktiviteter. I måndags morse kom en Taxi och hämtade honom kl. 04.30 för att ta honom till Göteborgs flygplats. Därefter flyg till London där han är den här veckan och direkt därefter 4 veckors introduktion på Sri Lanka. Den 9 oktober är han tillbaka i Göteborg och då flyttar han in i nya lägenheten.
Bilden har jag lånat från wikipedia

03 september 2015

Trädgårdsbilder

Är tacksam och glad över att vi bor så fint  mitt i vackra naturen i lugna och fina Carlslund.
Rosen Karen Blixen blommar för andra gången den här säsongen, den är underbart vacker.
Lilla äppelträdet Katja levererar massor av frukt i år 

02 september 2015

Trädgårdskväll

Ikväll har jag haft en trädgårdskväll. Vi köpte några växter i måndags, då vi var lediga och ikväll planterade jag dem. Härligt att vara ute, fixa och göra fint i trädgården! Skönt att jobba med kroppen och låta hjärnan vila och ta det lugnt - gräva, ösa jord, köra skottkärra, vattna mm. Trädgårdsarbetet är en hälsosam kontrast mot intensiva dagar på jobbet med mycket arbete, intryck och ansvar (vilket också är kul, oftast).
Kaprifolen på bild fanns i trädgården då vi flyttade hit