30 augusti 2015

Sensommarsöndag

Sista söndagen i augusti känns det som att det är dags att ta farväl av sommaren. Jag har varit ute hela dagen och njutit av sommaren som fortfarande är kvar. Har legat ute på gräset och läst men när det kom en stor grön gräshoppa mot mig satte jag mig på altanen i stället. Solen har tagit och jag har fått lite färg igen.
Den nyinköpta Rudbeckian är på väg att slå i ut i blom i vår norr-rabatt.
Lavendel och stäppsalvia blommar för andra gången i år. När man klipper ned det överblommade kommer det nytt. Naturen är fantastisk!
Katten Ulla gjorde ett långt hopp från gärdesgården och landade på stenen utanför vår trädgård. Hon gjorde sedan en heroisk insats lite senare i vårt kök. En stor grön gräshoppa satt på fönsterbänken. Hon såg den, tog den och åt upp den...
Det var lite rapport från mej en lugn och skön söndag. I morgon är vi lediga =)

29 augusti 2015

Långledig

Vi har lite långledigt nu några dagar :) I torsdags hade vi shoppingdag i grannstaden (två skjortor, en tröja och en massa gott te), igår var jag ute i trädgården hela dagen, idag har vi haft mamma Vera här en stund. Vi har ledigt även söndag och måndag vilket känns helt underbart. Jag tycker om mitt mitt arbete och alla jobbarkompisar men jag behöver vila och återhämtning ibland.

27 augusti 2015

Tvåa i Lunden

GRATTIS Arwid och Lotta som äntligen hittat hem. Idag har de skrivit kontrakt för sitt nya boende. Från 1 oktober har de en tvåa på 70 kvm med balkong i stadsdelen Lunden i Göteborg.
Lunden ligger mellan centrum och stadsdelen Kålltorp, där Adam bor.
Bilden har jag lånat från hemnet 

23 augusti 2015

Sensommarhelg

Vi har haft Arwid här hemma i helgen. Igår bjöd mormor/mamma Vera på mat. Hon bjöd på raggmunk som Arwid hade önskat. Till dessert serverade hon sin egen hemlagade nyponsoppa. Här på bilden står finporslinet framdukat med desserten i soppskålen och väntar på balkongen.
Maten smakade underbart och vi hade en mycket trevlig stund tillsammans. Här sitter mormor/mamma Vera snart 90 år och sambo Jens tar nyponsoppa. 
Att träffa dej är som att få en vitamininjektion, sa mormor till Arwid.
Idag åkte Jens, Arwid och jag till Ombergs Turisthotell och åt "sommarlunch". Hotellet låg inbäddat i lavendel med humlor och fjärilar.
Arwid utanför entrén, med lavendeldoft och humlesurr i bakgrunden.
Om man vill åka hit och äta måste man boka i förväg. Vi ringde tidigt i morse och bokade in oss. Jag förstår att det är ett populärt utflyktsmål. Miljön är fantastisk, både inne och ute. Maten är nästan obeskrivligt perfekt, vackert upplagt på tallriken och serverad av personal som är så där lagom mysigt lugna, trevliga och proffsiga. Dessutom är maten tillagad av lokala, ekologiska och säsongsbetonade råvaror. 
Den här mysiga miljön möts man av i hotellets entré. Här känner man sig välkommen, redan på bilparkeringen. 
Från hotellets entré ser vi nästan hela Östgötaslätten och en liten bit bort ser vi Vättern.
Vi har haft en underbart fin sommardag idag och verkligen upplevt och njutit av solen, värmen, den vackra naturen med fin utsikt, ätit god mat i vacker miljö och det bästa av allt - vi har varit tillsammans.

20 augusti 2015

Optimal enkelhet

Solrosorna blommar i trädgården. De är så vackra i sin enkelhet. Jag blir glad av att se dem =) Jag har läst att solrosen väljer det s.k. "gyllene snittet" för att få optimal utfyllnad av solrosfrön. Naturen är fantastisk!
I morgon blir det en cykeltur till och från jobbet igen = nästan 3 mil. Jag ska ta långärmat och handskar på morgonen för att slippa frysa.  

17 augusti 2015

En ganska vanlig måndag

Idag är det tre år sedan vi flyttade in här där vi bor. Det var en härlig känsla att flytta in i hus med trädgård efter 4½ år i lägenhet. Här trivs vi bra!

I helgen kommer Arwid och hälsar på =) Om några veckor kommer Adam hit =) Ska bli jättekul att ses! Längtar efter dem båda två! Men trots att de bor c:a 25 mil härifrån är det väldigt enkelt att hålla kontakt och höras av på olika sätt. Man kan skicka meddelanden eller mail, prata i mobiltelefonen närsomhelst och varsomhelst, prata och ses på Skype osv. Nuförtiden är det hur enkelt som helst att hålla kontakt trots långa avstånd. Men det bästa är ju att träffas i verkligheten förstås.  
Kunde äntligen fånga katten Ulla på bild ikväll, hon brukar oftast gömma sig när kameran kommer fram. Här sitter hon på en stol vid köksbordet när Jens och jag äter. Jag skulle tro att hon undrar varför vi varken har dukat eller ställt fram mat till henne.
Ha en bra vecka allesammans!

13 augusti 2015

Snygga trädgårdsbilder

I dagens tidning fanns en trädgårdsbilaga med ett reportage som handlade om att ta snygga trädgårdsbilder. Jag har läst vartenda ord och försökt ta till mig alla tips och råd. Ett av tipsen till fotografen var att ta bilder i kvällsljus när vattenspridaren är på. 
På bilden här och på bilden ovan är en av våra klematis som klänger i armeringsjärn. Vattenspridaren i bakgrunden vattnar rabatten där klematisen växer.
Ett annat tips är att välja ut ett "huvudobjekt" och ha det i fokus. För många blommor och av olika sort gör bilden rörig. Det är bättre att välja ut någon växt/blomma. Ha gärna ett kort skärpedjup som gör att blomman kommer fram och bakgrunden blir suddig. Välj också vinkel noggrant så att bakgrunden blir så ren som möjligt.

11 augusti 2015

Life is good

Jag har under väldigt många år träffat människor i olika sammanhang. Jag har träffat glada människor, ledsna, oroliga, arroganta, nonchalanta, elaka, respektlösa, vänliga, snälla, ödmjuka, tacksamma o.s.v. Det jag kan konstatera är att en positiv syn på livet, en tro på att andra människor vill dig väl gör livet roligt och enklare med en slags bastrygghet. Jag har också mött motsatsen där gnäll och klagan blivit en livsstil vilket gjort att livet känns besvärligt, motigt, orättvist och utan tillit.
Det bästa är att det är jag själv som bestämmer min egen inställning. Jag kan välja att vara öppen för glädjen, det positiva, att se lösningar i stället för hinder, att välja det enkla som inte krånglar, att vara öppen för förändringar, känna tillit och en tro på att det oftast ordnar sig. Men, då krävs det lite mod också... 

09 augusti 2015

Utedag

Idag åkte vi till Borghamn i Vadstena kommun och åt lunch på Gyllenhammars värdshus. I en ganska ruffig och charmigt sliten miljö serverades vår lunch på retroporslin. Damerna som tog emot vår beställning och serverade var också lite charmigt slitna, bestämda och trevliga. 
Mysig, hemtrevlig och avslappnad känsla i matsalarna. Maten var närproducerad, ekologisk och KRAV-märkt. Vi åt en jättegod kantarelltoast till förrätt serverad med fräscha, somriga grönsaker. Sedan åt jag röding och Jens åt Biff Strindberg (!). Maten smakade OK men var för salt för min smak.
Det var kul med en utflykt till en plats där vi aldrig varit tidigare och Gyllenhammars värdshus var speciellt och annorlunda.
På hemvägen hämtade vi mamma Vera på Trygghetsboendet. Vi satt på vår altan under parasollet hela eftermiddagen fram mot kvällen. Vi drack eftermiddagskaffe ute och vi bjöd henne på sen middag. 
En bra söndag!  

08 augusti 2015

Bloggen fyller 7 år

Den 8 augusti 2008, d.v.s. 080808 började jag blogga och det är precis sju år sedan. Fram till idag har jag haft 38413 besök!
Inlägget som haft flest besök skrev jag i oktober 2009 och det handlade om vår nyinköpta hallbänk, du kan läsa inlägget här Bloggen är för mig en dagbok och ett fotoalbum, jag skriver om mitt liv och mina intressen.
Om ni undrar hur det gick med cykelturen till och från jobbet igår så kan jag berätta att det gick bra, bättre än förväntat. Det var härligt och roligt att cykla, jag är stolt över de 3 milen i benen.

06 augusti 2015

Sensommar

Nu finns det inga bortförklaringar längre, jag har inget att skylla på, i morgon ska det bli av. Jag ska cykla till och från jobbet. Vädret är det bästa tänkbara - det är varmt, inget regn och ingen blåst. Jag är dock inte särskilt vältränad men 1,4 mil borde jag klara ändå. Cykeln är framställd i garaget med hjälmen på styret, ryggsäcken är packad, inhalatorn och cykelkläderna ligger framme, jag är förberedd och laddad. Jag längtar =)
Att ta bra bilder på mat är verkligen inte enkelt. Men... sambo J hade fixat så jättegod mat ikväll och jag kunde inte låta bli att en bild. Det är grillad fläskkarré i mycket tunna skivor med gremolata och ugnsbakade nyskördade rödbetor, morötter och lök med riven ost på. Köttet låg i en god marinad före grillningen. Vi satt ute i kvällssolen, åt och njöt av den goda maten och sensommarkvällen.
Sambo J är ledig nu  några dagar. Jag har bett honom åka till IKEA och köpa två solsängar med röda dynor till vår altan. Resten av ledigheten får han göra vad han vill ;)

04 augusti 2015

En bra dag!

Jag älskar dagarna då jag kan vara ute i trädgården efter jobbet. Idag arbetade jag till 17.00 men det fanns ändå tid till att vara i trädgården ikväll. Det var soligt, varmt och det blåste ljumma och behagliga vindar.
Jag vattnade alla krukor och rabatter, plockade bort vissna blommor och pysslade om trädgården.
När jag ser vår vita astilbe tänker jag på vispad grädde...
Kaprifolen doftar underbart på kvällarna. Den växer nedanför vårt sovrum och den här tiden på året somnar jag med öppet sovrumsfönster och doften av kaprifol
Jag har också rensat norr-rabatten ikväll. Jag är inte riktigt nöjd med den men det kommer att bli bra. Jag har rensat bort och kastat en del växter till förmån för lavendel, rudbeckia, pion, astilbe och funkia m.m.
Dagen idag har varit en bra dag!

01 augusti 2015

Besök

I går kväll hämtade Jens våra gäster då de kom med tåget till Mjölby. Det var Jens yngsta dotter med sambo som kom till oss och hälsade på. Katten Ulla blev mycket glad över att träffa sin tidigare ägare.
Idag tog vi med gästerna till Vadstena. Vi gick strandpromenaden utmed Vättern, förbi nunnornas kloster och fram till Klosterkyrkan. Sedan gick vi på affärsgatan, kollade in i några secondhandbutiker och njöt av det fina vädret. Innan vi åkte tillbaka till vår stad gjorde vi också ett besök i "ladan" i Vadstena med antikt och kuriosa. Vattenkannorna till höger i bild är väldigt fina men också väldigt dyra så det blev ingen affär.