30 mars 2015

Gärdesgård

Nu är det bestämt, vår gärdesgård ska sättas upp 27 - 29 maj. Innan dess ska vi ta bort 60 m staket och c:a 15 m häck ska grävas upp.
Bilden har jag lånat från Svenska gärdsgårdar och det är de som kommer hit och ska göra jobbet, som det gjordes förr.
Det kommer att bli jättefint!

27 mars 2015

Sjukling

En efterlängtad ledig dag idag blev i stället en sjukdag. Det är inte så konstigt att även jag drabbas av virusinfektion någon gång ibland. Trots att risken för smitta är stor på min arbetsplats är jag sällan sjuk. Men... i onsdags kände jag att jag höll på att bli sjuk. 
Jag ligger alltså nerbäddad idag men har det bra ändå, jag ser ut över naturen i regn och dimma. Naturen utanför är alltid vacker, oavsett väder och årstid.

22 mars 2015

Fokus på lycka

Jag läste i Femina om 10 sätt att bli lyckligare. De tipsar om tio saker att fokusera på för ett härligare liv:
1. Motionera - Vi behöver röra på oss för att må bra och kroppens lyckohormon, endorfinerna frisätts
2. Sov - Lyckliga människor är utsövda och mindre mottagliga för negativa känslor
3. Bo nära jobbet
4. Håll kontakt med vänner, dela upplevelser med nära och kära
5. Var ute i naturen, minst 20 minuter i frisk luft och dagsljus betyder mycket för vårt välbefinnande  
6. Hjälp andra människor
7. Le, på riktigt =)
8. Planera en resa/upplevelse
9. Meditera
10. Var tacksam - vill man känna sann glädje och tillfredsställelse är känslan av tacksamhet bättre än strävan efter lycka
LYCKA TILL!

19 mars 2015

Arbete och fritid

Här kommer en favoritbild i repris, en bild på fullmånen i början av mars. 
Har haft en period igen med mycket jobb och intensiva, effektiva arbetsdagar. Jag är helt övertygad om att mina yogapass skyddar mig mot stress. Egentligen är jag inte stressad på jobbet men väldigt effektiv. Det kan leda till att hjärnan har svårt att ta paus och vila på fritiden. Men, tack vare yoga och promenader har jag tränat på att släppa tankar på jobbet och bara ha det bra när jag är ledig.
Jag har ett jättebra och roligt arbete med lagom mycket ansvar och trevliga arbetskamrater men jag vill inte ha med mig jobbet hem när jag är ledig.
I morgon eftermiddag är jag ledig. Då kommer mannen från Svenska Gärdsgårdar hit på besök.  Bilden är lånad från  svenskagardsgardar.se  

08 mars 2015

Fira födelsedag

Min äldste son Arwid fyllde 30 år i januari och han har verkligen firat och blivit firad x flera. I går kväll hade han och ytterligare tre kompisar 120-årsfest för sådär 50 - 60 gäster på Skansen Kronan i Göteborg. Men än är inte firandet slut... 
Av mej har han fått presenter och även en resa/upplevelse tillsammans med mej, bror Adam och min sambo.
Arwid är en person som gillar äventyr och upplevelser gärna i högt tempo och med en hel del spänning
Förutom presenterna från mej fick Arwid även möjlighet att välja en upplevelse där jag föreslagit några olika alternativ. Jag ville erbjuda det som alla behöver ibland, att skämma bort sej själv lite, återhämtning och avkoppling i fin miljö. Av de olika alternativen valde han en SPA-vistelse. Därför kommer vi  alla fyra åka iväg till mysigt SPA några dygn i början av maj och det bästa av allt - att vara tillsammans.
Den övre bilden är min egen, nedre bilden har jag lånat från Varbergs Kurort

05 mars 2015

Fullmåne

Fullmånen var så magiskt vacker bakom träden ikväll och jag lyckades fånga den med kameran innan det blev för mörkt ute. Jag känner mej privilegierad över att få bo så här fint som vi gör, att få vara med i naturens under som exv. vackra soluppgångar, skymning, månsken, fågelkvitter, ugglornas ho-ho-ande, rimfrost, grönska, blommor, höstfärger mm, mm. Här vill jag leva!

03 mars 2015

Trädgårdsäsongen har börjat

Jag gjorde vårfint i några krukor i trädgården när jag kom hem idag. Härligt att vara ute en stund efter jobbet innan det blir mörkt! Att vara i trädgården är bland det bästa jag vet, det ger mej glädje, frisk luft och massor av energi.