28 november 2014

Norrgavel i Lammhult

Idag har vi varit lediga och varit på Norrgavel i Lammhult. Vi har hämtat vår bänk till sovrummet. Bilresan tog två timmar dit och två timmar hem!
Jag kunde gå omkring och njuta av allt det vackra i butiken idag. Jag tycker om Norrgavels enkla, vackra och praktiska möbler som dessutom är svanenmärkta.
De möbler vi har köpt från Norrgavel lever vi med resten av livet. De är hållbara och är inte beroende av olika trender i inredningen. 
"Att köpa möbler för att bli lycklig är ingen smart idé. Men om man är lycklig i betydelsen att man förstår att verkligen leva, så blir det naturligt att unna sig det som känns riktigt bra.
Citat från Norrgavels hemsida
Nu ska vi göra adventsfint här hemma. Jag önskar er alla en fin första advent i helgen!
Dagens bilder är tagna i butiken Norragavel, Lammhult

16 november 2014

Myshelg

 
I fredags tog syster och jag tåget till Göteborg. I Hallsberg fick vi vänta 2 tim och 40 min pga inställt tåg. Men vad kul att äntligen komma fram till Göteborg sedan. Adam mötte mig på stationen och vi tog "vagnen" hem till Adam där Arwid var. Vi lagade god middag tillsammans hemma hos Adam. Vi fick te och hembakad sockerkaka också. Dessutom fick jag en lite försenad födelsedagspresent. Hög mysfaktor hela kvällen!
På bilden ser vi Arwid och Adam vid Skansen Kronan
I lördags mötte vi Arwid vid Haga som är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Kul med alla secondhand- och vintagebutiker som finns där.
Vi gick också upp på Skansen Kronan och tittade på utsikten. 
Hoppas bara att horisonten är rak och blir godkänd ;)
 Hallå, kan ni stanna där så jag får ta en bild på Er!
Efter shopping i Haga tog vi en promenad till Masthuggskyrkan som ligger alldeles intill. Inne i kyrkan var det barndop så vi fick njuta av utsidan.
Efter Masthuggskyrkan blev vi hungriga och tog en lunch på Haga Bio. Här serveras utsökt goda vegetariska rätter i en ganska speciell miljö i gamla biografen. På bilden ser vi vägen in till toaletten.

Arwid åt linssoppa, Adam och jag åt pasta. Jättegott! Efter maten satt vi kvar en stund och tittade på Arwids bilder från San Francisco och Kina bl.a.
Vi passerade skolan där Arwid pluggar och jag ville gå in och kika lite.
Därefter tog vi "vagnen" till Liseberg. Här har vi precis kommit in, vi laddar upp och värmer oss lite innan vi tar oss an "Jul på Liseberg".
Det var väldigt fint och vackert på Liseberg, mycket lampor i träden, stämningsfullt och julpyntat. Men... julstämningen infann sig inte riktigt ändå.
Jag har återigen haft fina dagar i Göteborg tillsammans med Arwid och Adam ♥

14 november 2014

Göteborgshelg

Idag tar jag tåget till Göteborg. Ska umgås med Arwid och Adam en hel helg =) Underbart!
Kul att jag får sällskap med min syster på tåget. Hon ska hälsa på sin mellandotter med familj som också bor i Göteborg.
Ikväll går vi ut och äter någonstans. I morgon förmiddag tar vi oss till stadsdelen Haga. Framåt eftermiddagen ska vi till "Jul på Liseberg" och sedan lagar vi mat tillsammans hemma hos Adam. På söndag förmiddag åker syster och jag hem.

11 november 2014

In i dimman

Idag har jag haft en ledig dag. Skönt med sovmorgon och frukost i sängen. Tog en promenad-jogging-tur i motionsrundan på förmiddagen. Härligt att komma ut i dagsljus och t.om. solsken. Efter lunch gjorde jag ett yogapass och sedan ett badkarsbad. Jag har tagit hand om mig själv idag! 
I eftermiddag gick jag ut i dimman för att träna på att ta snygga bilder. Tidigare har jag tagit bilderna rakt in i dimman och då ser allt bara grått och trist ut.
Häromdagen tipsade min sambo mig om att försöka få kontrast i bilderna. -Ta bilden över dimman och få med både dimma och klar luft, då ser man dimman bättre, sa han. Jag gav mig alltså ut på vidderna och gick upp på en liten kulle. Därifrån fångade jag dimman på bild.  
Jag älskar dimma! Det är sagolikt vackert, magiskt och nästan lite "trolskt". Här hemma hos oss har vi ofta dimma så det finns verkligen tillfällen till att njuta.
Jag är mycket nöjd med mina bilder på dagens dimma hemma hos oss i Carlslund!

04 november 2014

Mera ljus

Den här tiden på året är det alldeles för mörkt i vår trädgård. Vi behöver mera ljus i våra grusgångar som leder fram mot vår entré. Mycket passande finns en kurs i utomhusbelysning i senaste numret av "Hus & Hem Trädgård". Vi tar oss igenom kursen och ser vad vi kommer fram till sedan.
Dagens bild har jag lånat från "Hus & Hem Trädgård"

02 november 2014

Naturens under

Vi tog en ganska lång och mycket lugn promenad i våra omgivningar idag. Tänk att det finns så mycket vacker natur där vi bor! Vi lyssnade på skogens sus och andades ren och frisk skogsluft.
Vi bor granne med ett område som sägs vara en vikingagrav. Där växer högt gräs och i bakgrunden syns vildäppelträdet som blommade så vackert i våras. 
När vi går långsamt hinner vi se alla naturens under.