30 mars 2014

Altanväder

Vilket altanväder vi har haft i helgen. Altanen är inte helt klar men är i användbart skick i alla fall.  
De gamla solstolarna från tiden på Bondegatan är fortfarande helt OK. De är de enda altanmöblerna vi har än så länge. Krukorna är också med från Bondegatan, jag köpte dem av hyresgästen före oss.
Mellan stolparna ska det hänga ett hamparep som kommer ända från Simrishamn. Det ska också göras en hel del markarbete omkring altanen innan allt är klart. Därefter börjar projekt rädda gräsmattan...

25 mars 2014

Altanen

Altanbygget går framåt och vi börjar ana hur det ska bli när allt är klart. Från verandan tar man ett litet kliv ned till altanen som är byggd i vinkel mot husets långsida. 
 Det ska bli härligt att möblera och göra fint på altandäcket sedan!
 Ungefär så här kommer det att se ut från entrésidan!
Altandäcket är i samma nivå som golvet inomhus. Mellan ute och inne är det bara ett litet steg ut genom altandörren.

18 mars 2014

Altanbygge

 När vi kom hem från jobbet idag såg vi att altanbygget är på gång.
 Materialet har levererats och arbetet är påbörjat =)
Det är grabbarna på "Hav o Mark" som gör jobbet.

16 mars 2014

På nya vägar

I helgen har vi besök av Arwid. Vi tog en långpromenad i skogen både igår och idag. 
Idag var det ovanligt vackert i skog och mark. Solsken, fågelkvitter, vindstilla och mycket trevligt sällskap av Arwid.
Här har vi stannat vid resterna av ett gammalt nedbrunnet hus. Kvar fanns husgrunden, två gamla cyklar, två järnmadrasser, vattenrör med kranar och vackra dörrbeslag med enormt stora spikar.
 Här i skogarna är det rena vildmarken med orörd natur. Det är fantastiskt vackert!
Idag gick vi på nya vägar genom skogen och vi trampade upp nya stigar där ingen annan gått. 
 Här är inte naturen tillrättalagd och tillgänglig utan här är det precis som naturen vill.
Efter vandringen genom skogen kom vi fram till ett öppet fält och härifrån såg vi Carlslund från ett annat håll. Vi gick över fältet, hoppade över ett dike med vatten, in i kohagen, ut från kohagen och sedan var vi hemma igen.
Ifrån kohagen såg vi vårt hus bakom träden. En härlig långpromenad i vårvackert landskap! 

11 mars 2014

Ledig eftermiddag

Idag hade jag en lugn dag på jobbet och passade på att sluta lite tidigare. Härligt med en ledig eftermiddag hemma i trädgården. Här är första krokusen som blommar i vår trädgård.
På måndag kommer altanbyggarna om det blir som vi planerat. Grabbarna från "Hav och Mark" som fixat i ordning vår trädgård kommer och bygger altan. De har planerat att fixa trädäck i vinkel på två veckor. Altanen kommer att vara i nivå med det översta trappsteget. Det ska också bli några spaljéer som insynsskydd, det ska läggas marksten som kant mot gräsmattan och det ska även läggas marksten på den blivande grillplatsen intill altanen. 

09 mars 2014

Vår

Den här helgen kom våren med sol, värme, fågelkvitter, tussilago, blåsippor och t.o.m. en fjäril. Idag kunde vi äta vår lunch ute - för första gången i år. Det är alltid lika underbart när solen, ljuset och värmen återvänder.
Igår hade vi shoppingdag i grannstaden. Vi behövde köpa lite nya vårkläder och det gick bra. Vi hade med oss lite nytt hem båda två.

05 mars 2014

Träning

Jag motionerar flera gånger i veckan med jogging-promenader och yoga. Min kropp och själ mår bra av det. Träningen gör nytta och numera ser jag fram mot träningspassen. Det går hela tiden bättre och bättre!
Samma sak gäller för tankar och inställningen till livet. Jag blir bra på det jag tränar på att göra. En person som ofta gnäller och klagar på det mesta, blir väldigt bra på det. En människa som oftast försöker se det positiva blir bättre och bättre på att se det som är positivt och bra.
Jag känner mig ofta tacksam över mitt liv. Jag tycker att jag har ett bra liv. Mitt arbete är oftast kul men är ibland ganska tufft och krävande på olika sätt. Att känna tacksamhet gör att jag har en positiv inställning till livet. Motsatsen är att vara otacksam, missnöjd, att hitta fel, att gnälla och klaga på allt möjligt. En sådan inställning gör livet ganska tråkigt, tror jag. 
Det jag försöker förmedla här är att det du tränar på blir du bra på. Tränar du på att ha en positiv syn på livet då blir du också bra på att se det positiva. Tränar du på att gnälla och klaga blir du superduktig på att hitta fel hos andra och hittar ofta orsaker till att vara missnöjd.

Idag har jag hittat vårtecken i trädgården.

01 mars 2014

Vårfika

I eftermiddag hämtade vi mamma Vera på hennes trygghetsboende och tog med henne till syster Inger med man i Motala. Syster Inger hade fixat mysigt fika med tårtsemla, kaffe och vårblommor på bordet. Vi har haft en jätte-jätte-trevlig eftermiddag och mamma Vera var nöjd med dagens aktivitet =)
Ha en bra lördagskväll alla ni fina bloggläsare!