29 september 2013

Göteborg i dagarna tre

I fredags morse tog Jens och jag tåget från Mjölby till Göteborg. Arwid mötte oss och föreslog var vi kunde äta lunch. Arwid åkte sedan iväg hem till sig. Jens och jag lunchade sedan på hotell Avalons uteservering i strålande sol. Sedan blev det lite shopping innan vi tog spårvagnen hem till Arwid. Adam kom också hem till Arwid, förstås. Här gör de supergoda varma mackor till kvällsmat!
Efter de goda mackorna spelade vi några omgångar UNO, hade trevligt och pratade. Sedan somnade vi gott alla fyra hemma hos Arwid i Majorna. (Arwids flickvän och sambo Lotta var bortrest i helgen)
Här har Arwid dukat fram lördagfrukost som vi åt vid 8-tiden. Vid 9-tiden tog vi spårvagnen till Bokmässan. Vi fick köa en liten stund utanför men det gick ganska snabbt ändå att komma in.
Vi började Bokmässan med "Kockteatern". Tomas Tengby intervjuade kokboksförfattare och några av dem lagade mat samtidigt.
Här är Edward Blom med hustru på plats och lagar mat under intervjun. Maten såg väl lite sissådär ut men Adam provsmakade och tyckte att det smakade väldigt bra.
Så småningom blev det Per Morbergs tur. Han gjorde ett riktigt dåligt framträdande.
Oj, vad mycket folk det var på Bokmässan och vad otroligt mycket det fanns att titta på, böcker, folk, kändisar mm.
När vi kände oss helt färdiga med bokmässan tog vi hissen upp i Gothia Tower, gick in i baren och köpte lite gott att dricka innan vi tog spårvagnen hem till Arwid igen. Tog en bild på fina utsikten.
När vi hade vilat en stund tog Arwid med oss på en kvällspromenad. Här ser vi Arwid och Göta Älvsbron.
Vacker promenad i fin och ljummen kväll med trevligt sällskap utmed vattnet i Göteborg.
Adam hade varit hemma hos sig en stund och tagit en dusch. Här har han precis hoppat av spårvagnen och mött upp oss på promenaden.
 Adam
Nu är vi tillbaka i Arwids lägenhet igen. Det blev Alfapet och Yatzy på lördagskvällen. En magiskt supermysig kväll!
Förutom sängen är lägenheten i stort sett inredd med secondhand-möbler och prylar. Arwid och Lotta hyr lägenheten möblerad i andra hand.
Idag, söndag åkte vi till Saltholmen och promenerade omkring på klipporna.
 Adam och Arwid
 Adam och Arwid igen och en väldigt fin utsikt!
 Jens, jag och Adam!
 Jens och jag
Saltholmen visade sig från sin bästa sida idag i strålande sol och ganska ljumma vindar.
 Klippor och hav!
Arwid lånade min kamera och tog en massa fina bilder på oss och utsikten.
 Här sitter vi och har det bra!
Har haft en underbar helg i Göteborg, underbart att vara tillsammans med Arwid och Adam och väldigt roligt med bokmässan, Saltholmen och alla andra upplevelser i helgen.

23 september 2013

Finporslin

Det fina porslinet som jag ärvde efter min farfar och farmor för c:a 25 år sedan har kommit tillbaka hem till mig. Porslinet är säkert inte värt någonting men för mig har det ett stort värde. Det är ett fint minne från mina farföräldrar.
I helgen bryggde jag te i tekannan och vi drack ur de små kopparna - smakade underbart. Nu är porslinet där det ska vara och det känns verkligen bra. 
Det du kanske tror är förlorat kan återvända när du minst anar det.

21 september 2013

Glädje och sorg

Gästsängen på plats i arbetsrummet! Här får Arwid och Lotta sova i helgen och Adam sover i gästrummet på övervåningen. Alla tre anlände till Mjölby i torsdagskväll.
Mysigt att ha alla här hemma i helgen. Lotta fick äntligen sin examenspresent från Jens och mig.
Dagen igår var en mycket vacker dag men samtidigt tung och sorglig. Vi tog avsked av pappa/morfar Gösta. Det var en väldigt fin begravningsgudstjänst i kyrkan. På minnesstunden var det många som sa fina ord om Gösta och berättade många glada och ljusa minnen. Vi i familjen lämnade honom sedan på en vacker plats på kyrkogården i strålande sol och med en enorm mängd vackra blommor. Vi fortsatte till Albackens trädgådsskafferi där vi åt middag tillsammans. Framåt kvällen när vi var hemma igen, tog vi en välgörande promenad till skogen. Här på bilden ser vi Adam, Arwid och Lotta. 
Min äldsta systers dotter Mari spelade och sjöng  "Kärleken är" på begravningsgudstjänsten.
"En ängel flög förbi,
Mot himmelen så fri
Men hon lämnade sitt leende,
på vår jord
Som en sol som värmer oss
Som ett himmelskt stjärnebloss
Så vi kan betrakta livets skeende,
med en tro
Att kärleken är"

Den här bilden är tagen av min systerdotter Emma H

13 september 2013

Trädgårdsrunda

Det är nästan skrämmande att veckorna passerar så snabbt förbi och nu är det redan fredagkväll igen. Jag tog en runda i trädgården med kameran idag när jag kom hem. Att vara i trädgården är skön avkoppling och återhämtning. På bilden är en av de nyplanterade pionerna. 
Här är mitt favoritäpple Aroma. Inte riktigt moget än men snart så...
Här är äpplet Katja, ett mycket vackert äpple. Ser gott ut och är gott, men behöver mogna lite mer. Snygg röd färg som lyser upp i trädgården!
Katten Sara tycker om nya stenläggningen. Skönt att gå på och ligga på. Det gör ju lite ont i tassarna att gå på grus.
Vilken skönhet - vackrast i trädgården!

09 september 2013

Blogg och bok

När mamma Vera fyller 88 år på söndag ska hon få den här fina boken som är skriven av Anne-Charlotte Andersson (Lotta). Lotta som har bloggen Fyra Årstider bor utanför Mjölby och är vän till min vän så man kan säga att jag känner Lotta litegrann =) Jag ska köpa en bok till mig själv också.
Bilden är från www.adlibris.com

07 september 2013

Naturen utanför

Egen trädgård med naturen alldeles utanför - det kan knappast bli bättre.
Idag planterar vi en vit och två röda pioner och några stjärnflocka i nya rabatten på framsidan.

02 september 2013

Trädgårdsprojekt del 1

Det har blivit höstfint i planteringshörnan vid garageväggen.
Ljuslykta på hyllan i planteringshörnan. Ett värmeljus, en glasburk och ett tjärdoftande snöre
Grabbarna på "Hav o Mark" är snart färdiga med första delen i vårt trädgårdsprojekt. Vid gången till vår groventré har vi nu en lång rabatt. Här ska snart planteras en massa fina växter. Lavendel från den tidigare rabatten är sparad i krukor.
Bersån med grus och grusgång är borta och här ska det i stället bli gräsmatta. De har också gjort en fin stenläggning omkring flaggstången
Stenläggning i stället för grus omkring lekstugan gör trädgården mera lättskött.
Trappsteg vid grinden i stället för en sluttning i grus. 
Vi är nöjda med arbetet i vår trädgård. Nu trivs vi i trädgården och det är mycket mera lättskött än tidigare. Snart börjar del två i trädgårdsprojektet då grusplanen ska få liv. Det ska bl.a. bli odlingslådor och plantering av prydnadsträd. 

01 september 2013

Beviljad rekreation

"Landstingets stiftelseförvaltning har mottagit din ansökan om bidrag ur Syskonen Anderssons stiftelse för semesterhem för sjuksköterskor. Din ansökan har beviljats och pengar kommer att betalas ut under september"
Första helgen i november åker vi till Varbergs kurort där jag bokat kurortens spa-paket med övernattning.
Det ska bli härligt och roligt att uppleva Varberg på hösten.
Dagens bilder kommer från www.varbergskurort.com