27 januari 2013

Hissgardiner och en välnärd katt

Idag har vi börjat ta tag i projekt hissgardier till vardagsrummet. När solen är framme lyser den rakt in i vårt vardagsrum flera timmar och jag kan tänka mig att det kan bli väldigt  hett på sommaren. Idag har vi beställt tygprover till hissgardiner. Det kommer att bli något vitt transparent i linne. Förhoppningsvis är gardinerna på plats när solen och värmen återvänder.
Lite oväntat kom de förra husägarna förbi idag och öppnade grinden till vår trädgård och ropade till sig katten som satt på trappan och verkade känna igen dem (katten Sara ingick i husköpet). Kom sedan och knackade på och var oroliga för att katten får för mycket mat eftersom hon är ganska rund om magen. Katten passade då på att smita in för hon var hungrig och ville äta =)    

24 januari 2013

25000 besök

Idag har min blogg haft 25000 besökare sedan starten i augusti 2008. TACK alla ni som hälsar på här ibland för att se hur jag har det i mitt liv!
Jag bloggar bara för att det är kul och när jag känner för det. Här finns inga krav eller måsten varken på mej själv som bloggare eller på dej som besökare.
Jag tycker också att det är väldigt kul att titta tillbaka i bloggen och läsa vad jag skrivit tidigare. Det är som en dagbok för mej.
Jag kommer att fortsätta mitt bloggande och du är som vanligt välkommen hit!

20 januari 2013

Yoga mot migrän

För ett tag sedan började jag med migränyoga. Jag gick ut hårt och tränade lite för intensivt i början. Jag läste sedan i boken att det rekommenderas att börja med den s.k. "testkursen". Det innebär att man börjar med 11 minuters avslappning varje dag i 7 dagar. Sedan fortsätter man med ett träningspass där samma rörelser ska utföras varje dag i 40 dagar.
Det passade inte mej särskilt bra. Jag tyckte att det var tråkiga rörelser som varken kändes bra eller roligt. Nu har jag valt ut några rörelser från boken som känns bra och jag har gjort ett eget träningsprogram som jag försöker utföra 3 gånger i veckan. Träningspasset tar c:a 40 min. Efter att jag börjat med migränyoga har min migrän ändrat sig. Vissa gånger har den varit lindrigare men några gånger har den varit långvarig och besvärlig. Det har i alla fall skett en förändring som jag tolkar som positiv och yogan känns bra för hela kroppen.
Dagens bild kommer från www.adlibris.com

19 januari 2013

Vacker vinterdag

På helgerna är det återhämtning som gäller för oss. Både jag och min sambo har tuffa arbetsdagar. Därför är det extra viktigt att ta det lugnt då vi är lediga. Som vanligt på helgerna blir det tidningsläsning och långfrukost i sängen.
På förmiddagen idag tog vi en tur till second-hand-butikerna i vår stad. Det var kul att titta på allt men vi hittade inget som vi ville ha med oss hem. Sedan blev det lite shopping i centrum. När vi kom hem gick jag en promenad i vår vackra omgivning och tog några bilder.
Ikväll går Adam på bussen i Val Thorens och åker hemåt igen efter en vecka i skidbackarna. Det ska bli roligt att få höra sedan hur han har haft det.
Jag har en bra lördag och njuter av att ta det lugnt utan krav. Jag känner att livet är i balans.

18 januari 2013

Ledig eftermiddag

Idag kunde jag vara ledig efter lunch. Jag åkte och hälsade på mina föräldrar en stund. Sedan åkte jag hem, gick direkt och hämtade min kamera för att att ta några vackra vinterbilder ute. Det blev lite snödis i luften samtidigt som solen sken och då visade sig en vacker regnbåge. Jag har aldrig tidigare sett en regnbåge mitt i kalla vintern. Det var egentligen ingen båge utan det liknade mer en pelare. 
Det har varit några intensiva veckor på jobbet med övertid några kvällar. Därför var det väldigt skönt att sluta lite tidigare idag. 
Här är en bild på den vackra, gamla eken utanför vårt hus.
I eftermiddag ska jag städa, göra fint och pyssla om vårt hem. Det är härligt att vara hemma när det fortfarande är ljust ute.
Jag älskar naturen som finns alldeles utanför huset. Jag älskar att bo här med min sambo J och katten Sara.

16 januari 2013

Arwid 28

GRATTIS Arwid på 28-årsdagen!
Arwid firar födelsedagen på annan ort. Han och Lotta är i Sharm el sheikh i Egypten den här veckan. Hoppas att de har det bra, mysigt, varmt och soligt!
Bilden är tagen av Adam Jonsson 
Annars pluggar Arwid på Handelshögskolan i Göteborg, börjar snart andra terminen på Logistikprogrammet.
Bilden är tagen av Adam Jonsson
Vilken tur att just jag är mamma till världens bästa Arwid och Adam!

13 januari 2013

Gamla foto

Vi har hälsat på hos mina föräldrar en stund i eftermiddag tillsammans med min äldsta syster och hennes man. Mamma Vera hade lagt fram en del gamla foto som vi tittade på. Här är hela familjen 1969. Jag är lillasystern!
Här är vi tre systrar år 1973. Min mamma sydde oftast våra kläder och mina snickarbyxor på fotot har sytts av henne. Jag älskade min äldsta systers virkade tröja. Jag tror den var orange, brun, beige och möjligen lite cerise också.
Här är en bild från Sörby skola år 1936. Min mamma är längst till vänster i andra raden nerifrån. Vår moster Karin är i översta raden i mitten med basker och rutig klänning.

11 januari 2013

Adam 25

Nu fungerar bildöverföringen igen tack vare kommentar från en bloggvän i förra inlägget. TACK så jättemycket!
Då passar jag på att visa bilder från min lediga dag i måndags. Dagen började med att Adam kom hem till mig på frukost vid 10-tiden. Det var Adams 25-årsdag! Vi har ingen svensk flagga till bordet så det fick duga med en dansk...
Här är Adam på sin 25-årsdag. Vi åt en god långfrukost tillsammans. Omelett, köttbullar, rödbetor, färskpressad juice, rostat bröd med ost och marmelad, surdegscroissant, fil med min hemmagjorda musli, frukt, te och kaffe mm.
Vi gick en promenad i Carlslund och i skogen. Såg spår av skogens vilda djur och mötte två hästar.
Vi fixade lite gott att bjuda kompisarna på senare under kvällen. Vi åt middag, slappade i soffan, pratade och hade en bra dag tillsammans. På kvällen åkte Adam tillbaka till Ärtgränd och firade med några kompisar.

Bloggproblem

Hej allesammans! För tillfället kan jag inte överföra några nya bilder hit till min blogg. Jag vet inte riktigt varför men jag försöker lösa det. Hade annars tänkt visa bilder från min lediga måndag.
Å vad skönt att det är fredag nu och inget inplanerat i helgen. Jag behöver vara ledig, bara ta det lugnt och komma ut i dagsljus på lördag och söndag.
Just nu är Adam på väg till Frankrike på skidresa. På måndag reser Arwid och Lotta till Egypten. Vad härligt för dem att komma ut och resa lite som avbrott i pluggandet.
Ikväll blir det varm macka och en lugn fredagkväll.
Ha en bra helg allesammans!

06 januari 2013

Söndagsbestyr

Idag har jag strukit en jättehög. Inte alls så jobbigt som jag trodde. Bara jag väl kommer igång är det riktigt kul. Det är ofta så med mer eller mindre jobbiga saker man måste göra - att motståndet är störst innan man gör det. När jag sedan gör det är det inte alls så jobbigt som jag trodde. Efteråt känns det ju helt fantastiskt - jag har gjort det och jag klarade det. Idag var inte hindret så jättestort, det var bara en strykhög. Ibland kan det vara ett större hinder eller problem att ta itu med. Men... det bästa är att bara göra det, det finns inga undanflykter längre utan gör det bara. Det tar mer energi att gå omkring och tänka på det än att bara göra det.
I morgon kommer Adam hit på frukost. Han fyller 25 år i morgon och jag har en ledig dag. Vi börjar dagen med att äta frukost/brunch tillsammans här hemma. Det känns roligt att tänka på! Det är härligt att ha händelser att längta efter. 

01 januari 2013

Årets första dag

På årets första dag fick vi besök av en ekorre i trädgården. Den hittade godsaker på gräsmattan där vi matar fåglarna.
 Här märker vi att vi bor nära naturen. Så otroligt söt den är!
Katten Sara övervakade ekorren noggrant inifrån. Hon ligger i soffan och spanar ut.
På årets första dag borde jag ha några kloka tankar inför det nya året. Det jag önskar är att jag och min familj ska vara fortsatt friska, må bra, känna glädje, tacksamhet och lycka över våra liv. Jag har några personliga saker som jag kommer att jobba med under 2013 s.k. mental träning inom några områden. Min önskan är också att jag på något sätt ska få dela med mig av mina olika erfarenheter till andra, att vara till hjälp och nytta.