27 juni 2012

Sista onsdagen i juni

Ikväll har vi visat vår lägenhet för granntjejen och hennes två barn som gärna vill flytta in efter oss. De tyckte att det var jättefint här och vill gärna flytta in redan till den 1 september.
Adam kommer hit från Oslo ikväll, övernattar här och lånar sedan vår bil tillbaka till Oslo för att flytta hem sina saker. Han återvänder med sitt flyttlass på lördag. Stannar hemma några dagar och reser sedan till Kanada och USA på 6 veckors semester.
Jag har en ledig dag i morgon =)

25 juni 2012

Husesyn

Idag har vårt nya hem besiktigats och det gick bara bra. Min sambo har krupit i torpargrunden tillsammans med besiktningsmannen och säljaren. De har varit uppe på vinden, hela huset har synats och granskats och huset är i mycket bra skick.
Nu håller vi verkligen på att bli husägare på riktigt. Underbart!
Bilden är tagen på Södertuna slott 120612

23 juni 2012

Midsommarutflykt

Vad passar bättre än en utflykt i naturen på midsommarafton? Vi åkte tillsammans med fina syster och man till Omberg igår. Vi började utflykten med att äta våra goda tunnbrödsrullar, kaffe och sedan jordgubbar med vispad grädde. Det smakar alltid så gott att äta utomhus.
Här har vi passerat Mörkahålskärret, ett naturreservat med en massa fina orkidéer bl.a. Här är min systers blogg och hennes fina bilder från Omberg.

20 juni 2012

Sommarkväll

Idag har flyttfirman varit på hembesök. De hjälper oss gärna att flytta den 17 augusti som vi önskat. Fortfarande känns det ganska overkligt att vi håller på att köpa hus.
Ikväll tog vi en cykeltur i fina sommarkvällen. Vi cyklade förbi vårt nya hem. Det är så fint och vackert där. Efter cykelturen gjorde jag en klassisk jordgubbstårta som ska med till jobbet i morgon. Dagen före midsommarafton äter vi alltid midsommarlunch tillsammans på jobbet och i år blir det dessutom en jordgubbstårta.
Ha en glad midsommar allesammans!
Dagens bilder är tagna vid Södertuna Slott 120612

16 juni 2012

10 timmar

Han cyklade runt Vättern på exakt 10 timmar! Mycket bra gjort, Arwid! Jag är en mycket stolt och glad mamma. Med tanke på hur trasigt ditt knä blev för 2½ år sedan är detta en enorm prestation.
Starttid: 06.16 Mål: 16.16 Dagens datum: 120616  Född: 16 jan. Det verkar som 16 är ett turnummer
Bilden är tagen av Lotta Lanker (jag har lånat bilden från Facebook och hoppas att det är OK)

Kul att cykla


Idag cyklar Arwid Vätternrundan! Han startade i morse vid 06.15 och beräknas cykla i mål c:a 12 timmar senare. Heja, heja!
Jag tog en premiärtur på den nyrenoverade Univegan igår. Cykeln var pigg och det var superkul att vara cyklist igen. Tack Arwid som renoverat cykeln till ett otroligt bra skick och Tack Adam som lånar ut den till mej!
Dagens bild kommer från www.vatternrundan.se

14 juni 2012

Dröm är verklighet

Den 9 mars i år skrev jag ned ett klart och tydligt mål för vårt framtida boende. Idag den 14 juni har vi skrivit kontrakt på husköpet. Vi har nått målet och drömmen är verklighet. Jag känner en enorm tacksamhet, glädje och lycka!  Här har vi blogginlägget från den 9 mars.
Jag tror att det är viktigt att någon gång ibland sätta sig ned för att klart och tydligt formulera mål för livet och framtiden. Det kan gälla exv. boende, arbete, olika relationer, mm. Det handlar helt enkelt om att tänka till över hur jag vill ha det i livet, hur jag vill leva och hur jag vill ha det i mina olika relationer till olika människor i min närhet. Att formulera och skriva ned målen gör att jag har en klar bild över vad jag vill och hur jag vill ha det. Då vet jag vart jag är på väg.
Dagens bilder är från 120612, Södertuna Slott

13 juni 2012

Ett dygn på Södertuna Slott

Nu är vi hemma igen efter ett dygn på fina Södertuna Slott. Här bodde vi i Grevinnan Ebbas kammare, rum 81 (där det sägs att grevinnan fortfarande smyger omkring på nätterna...). Vi började slottsdygnet med lunch då vi kom fram igår. När det hade regnat klart tog vi en promenad i slottsparken. Sedan var det dags för god 4-rättersmiddag. Rökt anka till förrätt, gös med mangosalsa och kompott på färskpotatis till huvudrätt, sedan några goda ostar och sist rabarbersoppa med fläderglass.
Här åt vi god frukost i morse. Sedan packade vi ihop våra saker och åkte hem. Slottsdygnet var en födelsedagspresent från mej till J.
Nu är det skönt att vara hemma och landa i allt roligt vi har varit med om.

11 juni 2012

Tillbaka och framåt

Nu är vi lediga måndag - tisdag - onsdag och det känns välbehövligt och bra. Vi tänker tillbaka på ett mysigt födelsdagsfirande i helgen och vi tänker framåt på livet i vårt fina hus. Adam har åkt tillbaka till Oslo idag men, han kommer snart hemåt igen och lånar vår bil för att flytta hem sina saker.
I morgon är det födelsedag för sambo J. Vi åker iväg en sväng och firar på annan ort ;)
Bilderna är tagna i Gränna i helgen

10 juni 2012

Födelsedagsfirande

Vi har kommit hem igen efter ett mysigt och trevligt firande. Vi började igår med att bjuda alla på lunch här hemma. Till lunch åt vi kantarellpaj och tacopaj med sallad, bröd och ost. Därefter kaffe och klassisk jordgubbstårta. Sedan åkte vi mot Gränna till det mysiga hotellet Amalias Hus. På eftermiddagen gick vi alla trappor upp till Grännaberget där vi tittade på utsikten och åt glass. Några av oss tog sedan en biltur till hamnen och badplatsen. 2-åringen badade glatt i det iskalla vattnet. 
Innan middagen träffades vi alla i vårt rum där J blev firad och fick presenter. Sedan var det dags för trerättersmiddag. Rökt lax till förrätt, lamm och potatisgratäng till huvudrätt och till dessert kladdkaka, hallon och grädde med kaffe/te. Mmmm, supergod mat! I morse åt vi god frukost och godast var äppelmusten gjord på Gränna-äpplen. Innan det var dags för hemfärd tog vi en långpromenad genom Gränna där vi bl.a kollade lite på polkagristillverkning.

08 juni 2012

Husägare =)

Jag känner glädje, tacksamhet och lycka - igår blev vi ägare till ett underbart fint hus, lite utanför vår stad med naturen alldeles utanför trädgården precis så som vi ville ha det. Det är magiskt och fantastiskt. Det ska bli underbart att flytta dit tillsammans med min sambo Jens ♥

06 juni 2012

Sommarblommor

Idag har jag fyllt en stor Waldemars-udde-kruka med vilda sommarblommor och hoppas att de fortfarande är lika vackra på lördag. Som ni vet kommer mina barn, min sambos barn och co hit på lunch på lördag. Sedan åker vi mot hemligt mål där vi ska fira att sambo J fyller år.  
Vi har lagt bud på huset för där vill vi bo. Vi ser verkligen fram emot ett annat boende. Det har ju gått bra att bo här men det är inte hemma på riktigt. Och som ni vet vill jag ha trädgård och bo nära naturen... 

03 juni 2012

Intressant objekt

Idag var vi på husvisning och det känns riktigt bra =) Ett jättefint och välskött hus med naturen alldeles nära. I morgon kväll är det visning igen, av samma hus. Då får vi åka dit och kolla upp allt vi glömde idag.
Igår träffade jag mina gamla jobbarkompisar i grannstaden. Det blev mycket prat och även en del shopping.
Dagens bild kommer från www.hemnet.se

01 juni 2012

Husvisning

I helgen blir det husvisning för oss igen. Troligen kommer det att bli många husvisningar framöver innan vi hittar rätt hem. Helgens objekt ligger en liten bit från centrum, är byggt 2008 och ser ut att vara snyggt och välskött. Men frågan är om vi vill bo så långt bort...
Vår långa överbelastade period på jobbet fick troligen sitt slut idag. En efterlängtad medarbetare återkom efter 7 månaders föräldraledighet. Lugnet lade sig och vi fick arbetsro igen.
I morgon ska jag träffa två gamla jobbarkompisar (Ankan och Malou). Vi brukar ses två gånger per år. Vi åker till grannstaden och fikar länge, shoppar lite, pratar mycket och äter en lagom lunch.  
Dagens bild kommer från www.skonahem.se