30 maj 2012

Mitt i veckan

Några dagar utan bil har gått väldigt bra. I morgon kommer Arwid tillbaka med bilen. Då är flytten avklarad och året i Malmö avslutat.
Tiden går fort och det är snart dags att fira sambo J som fyller en massa år. Nästa lördag börjar vi med lunch här hemma hos oss innan vi åker mot hemligt mål med våra (vuxna) barn, ett barnbarn, en make, pojk- och flickvänner. Det blir första gången som alla vi träffas samtidigt - bättre sent än aldrig ;) Det blir ett dygn tillsammans och J får fira precis så som han själv önskat. Ikväll ska J provlaga lunchen vi ska bjuda på.

26 maj 2012

Pingstafton 2012

Nu har Arwid lånat vår bil t.om. torsdag. Han ska flytta hem sina saker från Malmö och återlämna lägenheten som han hyrt möblerad ett år. Till hösten blir det troligtvis studier på annan ort. Kanske på samma ort som broder Adam?
Supersnälla Arwid erbjöd sig helt spontant och på eget initiativ att serva "min" cykel. Han beställer delar åt mej till växlar, bromsar, kedja, däck och slangar och fixar cykeln till åkbart skick igen. Så fantastiskt snällt av honom!
Önskar er alla en glad pingst!  

25 maj 2012

Mest glädje

Vilken vecka - innehållsrik och mestadels rolig! Idag hade vi en fin ceremoni på jobbet då vi fick vår fina utmärkelse och stipendium. Det var fint fika, tårtor, tal,  tacktal, blommor, diplom och en stor check. Men, det var även rörda medarbetare och talare eftersom stipendiet har skapats efter en annan människas alldeles för tidiga avsked från oss andra som fick vara kvar.

Ikväll dök äldste sonen Arwid upp här hemma hos oss. Alltid lika trevligt och underbart att träffas. Han vill sova i vindsrummet inatt. Det är väldigt varmt däruppe men vi vädrar så mycket vi kan och hoppas att det svalnar till inatt. I morgon lånar han vår bil för att flytta hem sina saker från Malmö. Vi får se sedan vart han flyttar sina saker i höst.
Dagens bild är tagen 31 maj 2008 - huset där vi bor

22 maj 2012

Tisdagkväll mitt i livet

God sallad på balkongen ikväll med hembakat surdegsbröd. Sedan delade vi på en Estelle-bakelse som vi fått av mamma Vera. En härlig, ljummen försommarkväll med solsken på vår balkong. Sedan gick vi in och såg den fina dophögtiden på TV.
Igårkväll var jag tillsammans med åtta jobbarkompisar och c:a 400 övriga i Linköping på en föreläsning med Tina Thörner. En fantastiskt inspirerande föreläsning full med energi.
I eftermiddag var jag återigen i Linköping på föreläsning. Idag handlade det om infektioner och vikten av att minska antibiotikaförskrivningen.
På fredag får vi på jobbet ta emot ett stipendium för att vi allesammans följer hygien- och klädregler på ett föredömligt sätt, utför och dokumenterar hygienobeservationer. Vi är de första som tilldelas stipendiet och jag är mycket stolt.
Ha en fortsatt bra vecka allesammans!

20 maj 2012

Norr-balkong

Balkongen är fixad och klar inför sommaren. Idag satt vi ute och åt lunch här för första gången i år. Balkongen är i norrläge så här har vi endast morgon- och kvällssol. (Som tur är har vi också en stor gård med gräsmatta som tillhör huset). I balkonglådorna är det vita pelargoner och blå kantlobelia. Lavendel, marguerit, tomat, paprika, gräslök, timjan, citronmeliss och oregano växer i krukorna.
Jag har haft en bra 4-dagars ledighet. Känner mig pigg och utvilad. Nu blir det en hel del jobb framöver men med inslag av lite olika trevligheter som t.ex. kvällsföreläsning, gemensam lunchbjudning, utdelning av stipendium och kubbkväll.
Du som hälsar på här i min blogg får läsa om mitt liv, hur jag har det och vad jag/vi pysslar med.

18 maj 2012

Ledig fredag

Jag åkte till hästhagen igårkväll och plockade en bukett blommor till soffbordet. Det är en såå fin tid nu med allt det gröna och alla fina blommor i naturen. Härligt att vara ledig några dagar nu och att verkligen hinna med att njuta av allt det vackra.
Idag på min lediga fredag är det mycket jag vill göra förutom att hinna njuta av den vackra våren. Först ska jag äta en god långfrukost i sängen och läsa tidningen. Sedan ska jag dammsuga. Skulle vilja hinna med en motionsrunda också innan det är dags att ta en dusch. Nu när jag är ensam hemma borde jag passa på att slå in födelsedagspresenterna till J. Innan min klipp- och slingtid kl. 14.00 behöver jag äta lunch.   
Nej, nu är det bäst att jag börjar njuta av min lediga fredag. Ha en bra helg alla ni som besöker min blogg!   

15 maj 2012

Ut och njut

Jag njuter av mina promenad-jogging-rundor. Härligt att vara utomhus och skönt att röra på sig. Jag orkar springa längre sträckor nu och promenadsträckorna blir kortare. Det känns bra för en
50-plussare att det verkligen ger resultat att träna. Jag läste i en tidning idag att utomhusträning ger ett ökat psykiskt välbefinnande. Det bidrar till att vi blir gladare, får ökad energi och större benägenhet att upprepa träningen igen. Negativa känslor som anspänning, förvirring, ilska och depression reduceras i högre grad vid utomhusträning jämfört med inomhusträning.
Dagens bild är tagen 2011-05-20, ett äppelträd i blom på vår gård

13 maj 2012

Ny byrå till Linnéa-dagen

Idag kom möbelbilen och lastade av och bar upp vår nya byrå med hjälp av sambo J. Den står nu i vårt arbetsrum där övriga möbler är svarta eller vita. Det som är bra är att vi får mer plats för förvaring nu i de rymliga lådorna. Arbetsrummet är en passage till köket. 
Utmed den här väggen är det inte särskilt lätt att möblera för väggen är i tre olika "nivåer" som ni säkert ser.
Tänk att vår nya byrå kom hem till oss just idag, på Linnéa-dagen.

10 maj 2012

Återhämtning

Idag har jag slutat lite tidigare för att ha en lugn eftermiddag och kväll hemma. Jag har jobbat intensivt en period och jag behöver lite vila, lugn och ro. Nu ska jag slappa hemma i soffan med ett alldeles nytt nummer av Femina.
Dagens bild tog jag i lördags vid Svaneholms borgruin där jag plockade massor av gullvivor

09 maj 2012

Cykelminne

Adams gamla Univega har fått flytta hem till oss. Häromdagen åkte vi bil på mina gamla cykelträningsvägar och då kom jag ihåg hur kul jag tyckte var att cykla på landsväg och på stigar i skog och mark. Det har dock passerat några år och cykeln är gammal och sliten nu med punktering både fram och bak. Den behöver en rejäl rengöring och sedan lämnas in i cykelaffären för service. Jag behöver köpa hjälm och cykelbyxor. Sedan är jag redo för att återuppta mitt gamla cykelträningsintresse =)
Jag har cyklat många mil på den då jag tränade inför Tjejvättern 2004. Jag har också blivit påkörd av en bil på samma cykel då jag åkte hem från mitt arbete. Då var jag mycket tacksam för min cykelhjälm! Jag klarade vurpan med en luxerad tumme, hjärnskakning och en liten sårskada som syddes ihop med några stygn. Med cykeln blev det skrot men kunde repareras. Jag är glad för att cykeln och jag har återförenats. (Men, om det inte går att serva den till användbart skick får jag köpa en ny.)
Dagens bild kommer från www.univega.com

07 maj 2012

Rättvisa och krav

Igår köpte vi ett apelsinträd, jag putsade fönstren i vårt arbetsrum och så här blev resultatet.
Träffade också Arwid en stund igår :) och vi hälsade även på mina föräldrar.
Idag har det varit en tuff måndag på olika sätt. Jag försöker observera det som händer och sker, acceptera det och sedan välja att agera eller låta det passera (allt enligt mindfulness).
Sambo J filosoferade ikväll över hur begreppen rättvisemärkt och kravmärkt gäller våra liv. Det kanske inte bara gäller kaffe, choklad och andra varor i mataffären utan det kanske även gäller hur vi lever våra liv. Hur rättvis är jag och hur väl uppfyller jag kravet på att bli en omtänksam medmänniska? Hur blir jag rättvisemärkt och kravmärkt?   

06 maj 2012

Byrå och persienn

Vår svarta byrå som vi beställde för två månader sedan kommer nu äntligen hem till oss i veckan. Vi har även beställt en vit träpersienn till köket som också kommer att skickas till oss i veckan. Kul med lite nytt till vårt hem!
Ha en en bra söndag allesammans!
Övre bilden kommer från www.givarps.se och nedre bilden från www.carstads.se

05 maj 2012

Lördag

Lördag = tvätt- och städdag här hemma. Jag har inget direkt emot det utan tycker att det känns bra att ha fint och städat, rena kläder, ordning och reda. Det är ganska lättstädat här hemma för vi har inte samlat på oss en massa prylar (än). Vi har istället haft fullt upp med att skapa oss ett nytt gemensamt hem.

02 maj 2012

Naturupplevelse

Här kommer ytterligare några bilder från i måndags då Adam och jag gjorde en utflykt till Omberg. Övre bilden är från vårt fikaställe vid "Pers sten". Där stötte vi på våra gamla grannar från Ärtgränd :) Undre bilden är Adam på väg ned från Ombergs Hjässa. 
Det var en härlig dag i fina naturen med mycket trevligt sällskap. 
En av alla mina skogsbilder är nu bakgrundsbild på hemsidan för "Vi möts i skogen". Klicka gärna på länken här och se så fint det blev. "Vi möts i skogen" är en endagsfestival där min äldste son Arwid är en av arrangörerna. (Hemsidan är nog inte riktigt färdig än)