17 mars 2012

Mot sol och värme

Nu packar vi för fullt och funderar på vad som är nödvändigt att ta med och vad som får stanna hemma. Det ska förstås bli underbart att återvända till vårt paradis, till sol, värme och lata dagar.
Stranden är flera mil lång så det finns ingen risk att behöva trängas med andra turister. Här hemma har vi hus-, krukväxt- och post-vakter. Det känns tryggt och bra. Nu tar även min blogg semester men vi ses snart igen. Ha det så bra allesammans!

14 mars 2012

Packar

Våra stora resväskor ligger på vardagsrumsgolvet. Jag har packat ner lite shorts, linnen, bikini och några sommarklänningar. Det är en del av resan att börja packa, fundera på vad som ska med i resväskan och börja njuta av att tänka på solen, värmen och ledigheten som finns där borta.
Ikväll tog jag en promenad-jogging-tur i fina vårvädret. Jag är väldigt glad för att jag kommit igång med motionerandet och att jag ökat upp tempot från promenader till att lägga in några joggingpass. Det känns bra för både kropp och själ.
Dagens bild är stranden i Jandia på Fuerteventura mars 2011

10 mars 2012

Ny byrå

Idag har vi beställt en svart Wilmer byrå från Givarps. Den flyttar hem till oss om c:a 6 veckor och kommer att bo i  vårt "arbetsrum" där övriga möbler är svarta eller vita. Den är ju väldigt fin i rött också men det passar inte riktigt in hos hemma hos oss.
Idag har vi varit i grannstaden på shoppingrunda. Jag hittade en bra handbagageväska och en massa gott te. Nu städar vi och gör fint i vårt hem. Ikväll blir det Melodifestival.
Hoppas att ni alla får en mysig lördagskväll!
Dagens bild kommer från www.givarps.se

09 mars 2012

Dröm blir verklighet

Efter en fullproppad, intensiv men rolig vecka känns det helt otroligt underbart att det är helg igen.
Som vanligt när våren är på väg slår min trädgårdslängtan till. Så, nu läser vi huskatalogerna som jag beställt. Vi drömmer oss bort och jag mailar till vår kommun och frågar hur de har det med tomtplaneringen där vi vill bo. Tänk att få bo så här, som på bilden med naturen alldeles inpå... och tänk att kunna bo lite större än vad vi gör nu, så att alla barn med ev. respektive och ev. barnbarn kan hälsa på och övernatta, och tänk att ha en egen liten, lagom stor trädgård där vi kan odla kryddor, lite grönsaker, svarta vinbär och blommor. Tänk att ha ett lite större kök med modern utrustning och ett badrum man trivs att vara i. Det kommer kanske att ta lite tid men jag vet att drömmen kommer att bli verklighet.
Ha en jättebra helg allesammans!
Dagens bild kommer från www.trivselhus.se

06 mars 2012

Vegetariskt är bra!

Intelligenta barn blir vegetarianer Den här länken skickade sonen Arwid till mej idag.

Så här skriver man i tidningen Illustrerad vetenskap:
"Ju intelligentare ett barn är, desto större är sannolikheten för att det blir vegetarian som vuxen. Slutsatsen drar brittiska forskare vid University of Southampton efter att ha studerat 8179 personers livsstil. Alla personer fick sin intelligenskvot mätt som tioåringar och blev nu ombedda att berätta om sina kostvanor. Sammanlagt 365 deltagare berättade att de var vegetarianer, och dessa deltagare hade en markant högre intelligenskvot som tioåringar. Den nya upptäckten kan bidra till att förklara varför intelligenta, välutbildade människor ofta är friskare, vilket flera undersökningar påvisat. Vegetarianer drabbas mer sällan av för högt blodtryck, för högt kolesterolvärde och hjärtkärlsjukdomar."

En minskad köttkonsumtion gynnar dessutom vår miljö. Jag äter kött ibland men inte varje dag. På bilden har vi lite god och nyttig veggomat på gång.

04 mars 2012

Vårsol

Nu har vi bott här i c:a 4 år. Trodde nog inte att vi skulle stanna kvar så här länge. Men vi har inte hittat något annat bra boende och här finns vissa fördelar trots att det är ganska omodernt och lite skamfilat. Jag saknar givetvis en egen trädgård men annars är det helt OK att bo här (ett tag till). Idag har vi i alla fall suttit ute på gården i vårsolen och det kändes som solen tog i våra bleka ansikten.