30 januari 2012

Från mörker mot ljus

Idag var det ljust när jag kom hem från jobbet, härligt. Underbart när ljuset återvänder.
Jag har haft turen att få en promenad idag, mitt på dagen i solsken och på arbetstid. Nu är tid för utvecklingssamtal och de som vill tar samtalet samtidigt som vi tar en långpromenad. Det kan innebära många promenader för mej =) 
Dagens bild är från Jandia, Fuerteventura mars 2011, snart är vi där igen 

29 januari 2012

Må-bra-dag

Sitter här och tar igen mej med lungorna fyllda av en massa frisk luft. Är varm och svettig efter dagens motionspromenads-jogging-pass. Jag behöver väl inte säja att det känns väldigt bra?
Sedan tänker jag ta ett långt, varmt bad. Till lunch tar vi gårdagens rester, Tacopaj. Det verkar bli en bra må-bra-dag idag.
Innan motionsrundan pratade jag i telefonen med bägge sönerna. Två långa samtal med bästa Arwid och Adam. De får mej att må väldigt bra, hoppas att de känner likadant bara.
Den här tiden på året njuter jag av tulpaner. Vill helst ha en eller flera tulpanbuketter hemma till varje helg. Dagens bilder är från förra året. Bilderna är från 110220.

25 januari 2012

Naturbilder

Fotografiska muséet köpte jag en bok: "Bättre bilder / Natur & landskap" av Martin Borg. En bok som handlar om naturfotografering. Författaren skriver: "Natur- och landskapsfotografering är förstklassig avkoppling, rekreation och kreativ högspänning i ett och samma paket. Det är en svårslagen kombination". Boken var inte det minsta dyr, mycket läsvärd med många bra tips och råd och en massa underbara naturbilder. Boken var precis det jag behövde för att få inspiration och för att lära mej ta bra och fina bilder i naturen. Jag är väldigt glad över besöket på Fotografiska, det gav Stockholmsresan ett bra minne.
Dagens bild är en av de ståtliga solrosorna på balkongen i somras 110829

24 januari 2012

Fokus på det positiva

Hemma igen efter några dagar i Stockholm. Vi var bl.a på Fotografiska museét och det var jättekul och intressant. Den egentliga anledningen till Stockholmsbesöket blev abrupt inställt för min sambo J och mej...
Men... nu kommer jag ut på en motionsrunda i dagsljuset idag i stället. Det gäller att ha fokus på det positiva.
Ha det bra alla bloggläsare och krångla inte till det för er =)

21 januari 2012

Lillasyster

I eftermiddag ska föräldrarna hämtas upp och sedan blir det en tur till Motala för att gratta äldsta syrran. Vi får se om jag intar lillasysterrollen ;)
I morgon åker vi mot Stockholm. Vi är lediga från jobbet måndag - tisdag och kommer hem igen på tisdagkväll.
Ha en bra helg allesammans!
Dagens bild är från Jandia, Fuerteventura 25 mars 2011

16 januari 2012

27 år ung

GRATTIS till min äldste son som fyller år idag! Hurraaaaaa! 
Bägge bröderna kom tillbaka från Tanzania idag. Alla resor hade gått bra, de mår bra och de verkar ha haft en underbar semester med många upplevelser. I eftermiddag tittade Adam och jag på fantastiska bilder från resan. Helt otroligt att de sett och kommit så nära de vilda djuren.  
Dagens bild är från 100104

15 januari 2012

Meningsfull tid

Tiden går fort, i morgon kommer mina grabbar hem från sin 2-veckors semester i Tanzania. Arwid stannar till i grannstaden hos Lotta L och Adam kommer hem till mamma. Arwid har dessutom födelsedag i morgon. Jag tar lite ledigt i veckan så hinner jag umgås med dem innan de drar vidare till Malmö och Oslo.
Vill tipsa om bloggen Fredsuppdraget med meningsfullt innehåll.
Dagens bild är tagen 100104

14 januari 2012

Bästa lördag

Vilken bra lördag det är idag! Jag sov till c:a 8.45 = sovmorgon. Först kaffe/te i sängen, sedan frukost och tidningsläsning, fortfarande kvar i sängen. Därefter åkte träningskläderna på. Tog en lång motionsrunda ute i fina vädret. Jag t.om. sprang lite idag. Kom hem svettig och rödblommig. Jag såg riktigt pigg ut... Sedan en välbehövlig dusch. 
Sambo och jag åkte sedan till CityGross och storhandlade en del. När vi kom hem planterade jag om lite krukväxter som också fick en välbehövlig dusch. Soppa till sen lunch och sedan städning av vår lägenhet. Nu är det lördagkväll och jag har en bra lördag.
Ha det så bra allesammans!

11 januari 2012

Vanligt liv

Hej! Jag har inte så mycket att blogga om för tillfället. Jag åker till jobbet på morgonen och hemåt igen framåt sen eftermiddag. Ibland tar jag en motionsrunda på kvällen. Idag har jag hälsat på mina föräldrar en stund. Men, det är viktigt att komma ihåg att vara glad och tacksam över att livet är som vanligt. Det känns väldigt bra att jag är frisk, att jag har ett roligt jobb och ett mysigt hem att komma hem till.
Mina grabbar däremot är ute på äventyr. De är i Tanzania och har tillbringat några dagar i vildmarken och sett vilda djur (lejon och sådant). Nu ligger de på någon strand i i Zanzibar och solar, badar och har det "gött". Det blir ett minne för livet för dem!
Dagens bild kommer från www.ving.se

08 januari 2012

Verklighetsflykt

Lite verklighetsflykt kanske, men alldeles underbart mysigt med ett dygn på Gripsholms värdshus i Mariefred.
 När vi tittade ut såg vi Gripsholms slott
 Lite frukt och bubbel på rummet då vi kom.
Här har vi Gripsholms slott som låg precis utanför värdshuset, bara en parkering och lite vatten emellan.
Nu finns inte längre några ursäkter att slippa. Träningskläderna är på och nu ska jag ut och gå en riktigt lång motionsrunda.

07 januari 2012

Värdshusbesök

Idag fyller min yngste son Adam 24 år. Han firar födelsedagen på annan ort. Han är någonstans i Tanzania. Jag har via sms fått reda på att allt är bra och att de idag har sett massor av lejon, en noshörning med unge och en gepard. En annorlunda och spännande födelsedag som han alltid kommer att minnas.
Sambo och jag har tillbringat ett dygn på värdshus. Vi har bott supermysigt och ätit god mat. Innan vi åkte hem idag tog vi en promenad runt slottet. Det var bitande kallt. Det kanske är någon av er bloggläsare som känner igen slottet? Fler bilder kommer i morgon.
Ha en bra lördagkväll!

05 januari 2012

Vardagslyx

I morgon reser vi bort till ett värdshus på ett dygn med god mat, upplevelser och ett härligt boende. Ha det så bra allesammans!

02 januari 2012

Nyårslöften

Här kommer en bild i repris. Jag tycker hemskt mycket om bilden. Även en vissen blomma kan vara hur vacker som helst.
Under 2011 blev mitt liv mycket lugnare, mer balanserat och harmoniskt både på jobbet och i mitt egna liv. Under 2012 vill jag minska stressen ytterligare, prioritera motion och andra må-bra-saker. 
Arwid och Adam har anlänt till Tanzania, resan hade gått "superbra".

01 januari 2012

Mot Afrika

Har haft Adam på besök sedan den 29/12 och det har varit härligt. Arwid kom förbi en heldag i torsdags då jag var ledig från jobbet. Arwid "fixade" med min telefon som blev som ny. 
Idag har jag vinkat av dem bägge två vid stationen i Linköping. De tog tåget till Arlanda för att sedan flyga till Tanzania med sin far och co. Jag hoppas att hela resesällskapet får en superbra och härlig resa.