29 september 2011

Kvälls-sol i köket

Redan torsdagkväll! Dagarna och veckorna går alldeles för fort egentligen. Men, jag tycker ändå att jag har ett bra, härligt och roligt liv. Jag gillar mitt jobb och min fritid (även om jag saknar ett eget fritidsintresse ibland). Jag gillar min sambo också =)
Det som inte är så kul idag är att Arwids gamla fina Ford blivit stulen inatt och helt förstörd. Mer finns att läsa här
Dagens bild är vårt köksfönster med kvällssol rakt in i köket.  

25 september 2011

Happy Sunday

Här kommer några balkongbilder igen. Det är så fint med morgonsolen på balkongen.
Igår började vi dagen med frukost på sängen med både DN och Corren. Mycket tidningsläsning, alltså. Sedan tog jag en lång motionspromenadrunda i fina vädret. Därefter den absolut sista gräsklippningen i mina föräldrars trädgård. Arwid (som är hemma och hälsar på) kom förbi och vi gjorde sällskap till mormor och morfar. Sedan lördagkväll!   
Nu är det en lugn och skön söndag. Snart åker jag till landet för promenad med vännen Maria. Sedan har jag tänkt att börja läsa boken "Happy, happy - En bok om skilsmässa" av Maria Sveland och Katarina Wennstam. Det verkar vara en bok som väcker många känslor hos dem som har läst den. Upprörda känslor, ilska, rädsla, glädje, avund och igenkännande. Känslorna som väcks beror nog på om man tagit sig igenom en skilsmässa eller inte... Jag återkommer och berättar vad jag tycker om boken.

18 september 2011

Skogsresan

Tog en sväng med bilen idag och hittade mina gamla svampställen, dit jag brukade för länge sedan.
 Grönt, vackert, rofyllt, frisk luft och massor av energi i skogen.
Jo, vi hittade lite svamp, men inte särskilt mycket. Då blir det inte så mycket att rensa. Svampen växte på sina gamla, vanliga ställen.

17 september 2011

Höst på balkongen

Idag har vi varit i grannstaden. Jag shoppade lite finkläder. Vi ska ju på Opera i slutet av oktober och då känns det inte OK med jeans. Passade också på att köpa höstväxter till balkongen.
Vad roligt det var att göra höstfint på balkongen! Jag trivs tillsammans med växter och jord. Ha en bra lördagkväll allesammans!

15 september 2011

Kalas på Trygghetsboende

Tack för bra förslag på fritidsintressen! Promenader, ridning och salsakurs var bra tips, tycker jag. Ikväll har jag inte haft några sysselsättningsproblem. Vi har firat mamma Vera på hennes 86-årsdag. 
Hon fick en shoppingvagn, som hon hade önskat sig. Kul att hälsa på dem nu när de flyttat till modernt trygghetsboende. 
Äldsta syrran kom också förbi och grattade.
 Räkmackorna läggs upp på fin-assietterna
Lika gott som det ser ut, men inte hemgjorda utan kommer från ICA Maxi i Motala.
 Visst har de en härlig balkong?
 Vägen ut
Nu är det bara en dag kvar på jobbet den här veckan. Ännu en intensiv och innehållsrik vecka har passerat. Jag har kul på jobbet (oftast)!

12 september 2011

Fri tid

Soffhäng i lugn och ro känns bra ibland. Men, jag saknar ett fritidsintresse. Förr var det fullt upp med skötsel av hem, familj och trädgård. Att vara i och jobba i trädgården blev ett fritidsintresse. Nu bor vi i lägenhet och jag har inga måsten på min fritid. Jag kan göra vad jag vill men, jag kommer inte på något.  

11 september 2011

Soffhäng

Idag har Min syster gjort ett blogginlägg om hennes favoritplats hemma. Det gjorde mej inspirerad till att visa min favoritplats hemma hos oss. Min bästa plats hemma har jag visat tidigare. Det är soffan med tända ljus på bordet och t.ex. en kopp te. Här hittar jag lugnet efter en intensiv dag på jobbet. Här kan jag sitta och mysa med min sambo J. Eller läsa en bok och dagens tidning. Ibland sitter/ligger jag här och tittar på TV eller lyssnar på bra musik. Just nu sitter jag i soffan och bloggar. 

09 september 2011

Konstkväll

Igårkväll var vi på utflykt med landstingets konstförening till Länsmuseét i Linköping. Vi fick en guidad visning av en konstutställning och sedan lite förtäring med lottdragning. Jag vann en liten, liten tavla som numera hänger i hallen vid vår matplats.
Jag har haft en intensiv vecka som passerat i rasande tempo. Nu är det underbart med fredagskväll och hela helgen ledig.
Mina föräldrar som flyttade från sin villa förra helgen till tvåa i trygghetsboende stortrivs med livet. Så,  nu vet ni det!
Ha en härlig fredagskväll allesammans

07 september 2011

Öppna dörrar

Här kommer ännu en solrosbild =) Hoppas att ni inte tröttnar på dem! Även denna har vuxit upp på balkongen men hamnade i en vas på köksbordet.
Nu när bägge mina barn flyttat ifrån vår lilla stad finns egentligen inget som håller oss kvar här. Här har jag bott i hela mitt liv och det kanske skulle vara kul att uppleva något mer. När en dörr stängs öppnas andra dörrar till något jag inte visste fanns.  

03 september 2011

Flyttlass

Idag har vi flyttat mina föräldrar från villan de bott i sedan 1967 till ett modernt trygghetsboende. Här är morfar och yngsta barnbarnet Carin i klädkammaren i nya lägenheten.
Här undrar vi hur fönstren öppnas i den inglasade balkongen. Så småningom kom J på hur det fungerade. Utanför ligger ICA-butiken så nu har de gångavstånd till mataffären. 
Daniel, kusin till mina barn flyttade en massa tunga möbler idag. Skönt att ta igen sig i en del av soffan en stund.
Min syster Berith, systerbarn Marie och min gamle far 88 år ser ut att ha det mysigt i nya lägenheten. Mina föräldrar flyttar från villa till en tvårumslägenhet.
 Nu är det dags för förmiddagsfika. Nya köket med köks-ö är en rejäl standardhöjning.
Här är Marie och Daniel! Vi var 10 st som hjälpte till att flytta idag. Men, huset är inte tömt på prylar än, det finns en hel del kvar att ta tag i. Det mesta ska troligen kastas eller lämnas till second-hand-butiken.
Trygghetsboendet är en gammal industri som renoverats till ett fantastiskt fint och modernt boende.

01 september 2011

Solrosorna

Här är solrosorna som växer i en kruka på balkongen i norrläge. De är ständigt törstiga men bjuder oss och grannarna omkring på fina blommor. 
Om solen är framme får de lite sol på morgonen och en stund på kvällen.