31 augusti 2011

Namnsdag

 GRATTIS på namnsdagen!

29 augusti 2011

Lycka till

Igårkväll tog jag farväl av Arwid som flyttar till Malmö idag. Önskar honom LYCKA TILL med pluggandet och livet i storstad. Ser fram mot att hälsa på under hösten. Malmö är ju en jättefin, mysig och lagom stor storstad.
Idag njuter vi av en ledig vardag med långfrukost och motion. Det blir nog även en tur till den stora möbelbutiken i Jönköping. Det är så skönt med en liten paus från jobbet ibland. Jag har ett jättebra och roligt jobb men det är viktigt att hinna med sig själv och att hinna njuta av livet också. Om jag ska fungera bra på jobbet behöver jag prioritera mej själv och min hälsa. Om jag inte fyller på med energi har jag ingenting att ge.
Ha en bra vecka allesammans!
Dagens bild är mina fötter i Malmö 080711 

27 augusti 2011

Långledig

Igårkväll var vi på en jättemysig och trevlig sommarfest med jobbet hemma hos en jobbarkompis i Ödeshög. God mat och supermysig stämning! I vanliga fall har vi sommarfesten i juni men i år blev festen i augusti i stället. Vi firade samtidigt en 60-åring och avtackade en syrra. Jo, J och jag är inte bara sambo vi är jobbarkompisar också.
Nu är vi långlediga lördag - söndag - måndag. Från början var tanken att hjälpa Arwid med flytten till Malmö men, han vill flytta själv så J och jag kan göra vad vi vill nu.
Idag har J bokat en resa åt oss till våren 2012. 2 veckor i Jandia på Fuerteventura känns bra att tänka på.
Nu bokar han plats på Operan i slutet av oktober. Vi fick presentkort till Operan för ett tag sedan och det behöver användas innan det är för sent. Så, det blir en helg i Stockholm med ett besök på Operan på fredagskvällen. 
 Nu ska vi ta en promenad  och hämta bilen som varit utlånad
Dagens bilder är från Jandia, Fuerteventura mars 2011

26 augusti 2011

Plötsligt händer det...

Plötsligt händer det och äntligen slår solrosorna ut i full blom. Solrosorna växer i kruka på vår balkong.
Vi har haft en mycket rolig vecka med besök av våra barn söndag, tisdag och torsdag. De senaste besökarna åkte härifrån i morse.
Det har samtidigt varit en intensiv jobbvecka som avslutas med en sommarfest i Ödeshög ikväll. En och samma medarbetare bjuder hem oss en kväll varje år och ordnar med god mat inkl. dessert. Det är verkligen mycket uppskattat. Vilken tur vi har med vädret - det kommer att bli en varm sommarkväll ikväll. 

22 augusti 2011

Rött i köket

Köpte en bukett knallröda dahlior igår som passar väldigt bra på köksbordet. Köpte också mörkröda och vita dahlior samt en jättebukett solrosor. Nu trivs jag extra bra här hemma med alla blommor.
Fyllda tomater bjöd vi Arwid på igår då han var här på middag. Till det serverades Quinoa och lite annat. Har man en vegetarian i familjen får man prova på många nya, goda maträtter =)
Nu ska vi baka och laga mat inför besöken i veckan.
Ha det bra allesammans och TACK för att du hälsar på här i min blogg!

21 augusti 2011

Augustisöndag

Vila, lugn och ro gör nytta och hjärnan återhämtar sig ganska snabbt. Idag ska parkettgolvet i vardagsrummet vaxas och ryamattan ska ut på vädring. 
Igårkväll blev vädret ganska fint och vi kunde sitta på balkongen en stund och njuta av sensommaren i kvällssolen. Stickade tröjor och filtar behövdes för att inte frysa. Det var mysigt att sitta ute och lyssna på musiken från banden som spelade i Gästisparken i vår stad.
Ikväll kommer Arwid förbi på middag. Nästa helg flyttar han till Malmö för plugg i tre år till Informationsarkitekt. På tisdag kommer min sambos äldsta dotter med man och barn förbi en stund eller kanske övernattar. På torsdag kommer sambons yngsta dotter med pojkvän och stannar till fredag. De har bokat vindsrummet.
Idag är det fint väder och jag längtar ut!
  

20 augusti 2011

Hemmalördag

Här bor vi högst upp på tredje våningen med ett vindsrum på fjärde våningen. Här bor vi enkelt i vår hyreslägenhet med själ och charm. Lite slitet och nött men med gamla fina välbevarade dörrar och parkettgolv. Efter intensiva dagar på jobbet med många olika mänskliga möten, kontakter och problemlösningar är det skönt att komma hem till lugnet, till harmoni och balans utan krav och måsten. Här är det oftast enkelt att leva.
Idag är vi hemma, tar hand om oss själva, varandra och hemmet. En härlig lördag alltså!   

19 augusti 2011

Vila, lugn och ro

Har haft flytt på jobbet idag. Vi växer och har utökat våra lokaler lite. Idag var det äntligen dags att flytta in. Efter lunch tog jag pendeltåget till Norrköping. Det var dags att träffa min chefshandledare igen. J mötte mej som vanligt sedan och vi tog spårvagnen till en restaurang där vi åt god mat.  Sedan var det dags att sätta sig på pendeltåget hemåt igen.
Nu är det skönt att "bara" vara hemma, tända ljus, läsa post, tidningar, mysa och njuta av vila, lugn och ro.

16 augusti 2011

Sensommarglädje del 2

Solrosorna i krukan på balkongen växer så det knakar. Nu väntar vi bara på att de ska blomma också.
Idag kom min chef och hälsade på för ett lönesamtal med mej. Hon är nöjd med mej och min insats och då är jag också nöjd. En så kallad win-win-situation.
Nästa vecka kommer min sambos döttrar med respektive och barnbarn och hälsar på i dagarna tre. Två av dem har bokat vindsrummet.
Ja, det var lite rapport från mej och mitt liv. Hoppas att du har det bra!

14 augusti 2011

Sensommarglädje

Har plockat en bukett sensommarblommor vid vägkanten idag. Då kom Arwid körande förbi i sin gamla Ford och tutade som sjutton =) Han hade kört det sista flyttlasset från Bondegatan 13B. Nu är det bara cyklen kvar. När cykeln hämtas i eftermiddag bjuds det på kaffe och hembakat flarn här på 7A.  
Igår tog vi en tur till Linköping för jag behövde köpa te. Vi passade samtidigt på att kolla lite på sommar-reorna. Det här köpte jag för halva priset i min favvo-kläd-butik. Shortsen är egentligen herr-shorts men jag tyckte att de passade bra på mej.

12 augusti 2011

Fredagsmys

Å vad skönt med helg! Jag har inte riktigt vant mej än vid att börja jobba igen efter sommarsemestern. Längtar tillbaka till ledighet, sol, bad, resor, upplevelser och frihet.
Igår morse vinkade jag av Adam då han skulle tillbaka till Oslo. Den här gången har han bott på Ärtgränd så jag har inte träffat honom så mycket. Jag vet att det är varannan gång som gäller men det är svårt att vänja sig vid att veta att han är hemma och att vi ändå inte kan träffas. Men både Arwid och Adam var här i onsdags kväll och det var verkligen jättekul att vara tillsammans med dem en stund. Vi åt god mat också! Det viktigaste är ändå att vi alla mår bra och trivs med våra liv.
Nu är det fredagsmys....

08 augusti 2011

Släktkalas

Igår var min familj och mina systrar med familjer bjudna till våra föräldrar som ville samla ihop alla innan de ska flytta. Huset är till salu och de ska flytta till lägenhet. Här är Arwid till höger med kusinerna Hjalmarsson. 
Vi fick god mat och kaffe med hembakad kaka. Här är Arwid och morfar. Det var kul att nästan alla kunde vara med. Mina föräldrar har bott i huset sedan 1967. Min far och farfar har varit med och byggt huset.
Adam har åkt hela vägen från Oslo. Han har en veckas semester nu och passar på att komma hemåt några dagar.
 Här är äldsta syrran med man och mor
 Mellansyster och Adam
Kusiner till mina barn

07 augusti 2011

Teater och festival

Utomhusteatern på Gräsgården i Vadstena igår var en annorlunda och fantastisk upplevelse och kan verkligen rekommenderas. "Som ni vill ha det" är en av Shakesperes mest älskade och spelade komedier, läste vi i programmet.
Från den ena kulturupplevelsen åkte vi mot nästa d.v.s. "Vi möts i skogen" som är en endagsfestival långt ut i skogen på en gammal festplats. Jag tror att det var c:a 260 ungdomar där och en massa olika band som spelade. Sonen Arwid som är en av arrangörerna tyckte att vi skulle komma förbi en stund. Det var jättekul att få vara med, känna stämningen, träffa bägge sönerna, att se och höra banden på scenen. Inte en enda mygga hade kommit dit!
Idag har vi ätit helgfrukost länge och visar därför bilder från en annan god frukost som vi åt på Dufwenholms herrgård 110726

05 augusti 2011

Utomhuskomedi

I morgonkväll blir det Shakespeares lyckligaste komedi "Som ni vill ha det" utomhus på Gräsgården i Vadstena. Har aldrig varit just där tidigare så, det ska verkligen bli jätteroligt.
Komedin utspelar sig på nr. 20 intill Bjälboättens palats och Klosterkyrkan. Det ska tydligen vara ett av Sveriges vackraste teaterrum. Framåt kvällen sprider Vättern ett magiskt ljus över platsen.  
Dagens bilder kommer från www.shpg.se

01 augusti 2011

A och A

Igår var det 1 år sedan Arwid kom hem från sin långa resa. Jag hade ingen aning om att han skulle komma hem just då. Han hade skrivit att de var i Hongkong och skulle åka hemåt så småningom. Samma dag kom J och jag hem från semester i Skåne. Vi bar upp vår packning och sedan var det någon som ringde på dörren. Där stod Arwid i vår hall - underbart och vilken överraskning!
Många olika äventyr och upplevelser var de med om. Allt hade också gått bra för dem på resan. De skaffade sig livserfarenhet och fina minnen.
Nu har han bott hemma i sin lägenhet ett år. Lägenheten är nu såld och snart bär det iväg till plugg i Malmö.
På fredag kommer Adam hem från Oslo och hälsar på. Härligt att få umgås med dem bägge två igen i några dagar! Då får vi också höra om upplevelserna i Oslo de senaste dagarna.