29 maj 2011

Svarta hörnan

Så här fint blev det på vårt skrivbord när Arwid fått fria händer att välja ny dator åt oss. Det är den riktigt gamla datorn som bytts ut mot en ny. Snygg och snabb är den och har ett riktigt bra ljud. Tur att ha experter i familjen som gärna hjälper till.
Svarta hörnan har verkligen fått ett lyft. Nu väntar vi bara på fakturan. TACK Arwid!

27 maj 2011

Äntlgen fredag

Äntligen fredag och jag är nyklippt och slingad!
I morgon ska min äldsta systers man firas.
Söndag är oplanerad och då får jag fylla på energi. För mej är det viktigt att få göra ingenting ibland, att bara vara och ta dagen som den kommer
Nästa vecka är vi i Stockholm tisdag - torsdag för på onsdag är det examensdags för sambosonen. Det ska bli kul att komma till Stockholm. Det blir säkert fint att få vara med på examen också, det är ju en stor dag.

24 maj 2011

Tro på dig själv och ditt eget värde

Ikväll sitter vi och funderar på vår sommarsemester. Det blir kanske en tur till Skåne igen. Det känns som det skulle vara skönt med lite ledighet snart. Jag trivs och har det bra på mitt jobb men längtar efter sovmorgon och lediga dagar.
Läser en mycket bra och tänkvärd bok av Nina Jansdotter. Ett kapitel handlar om andras rädsla. Hon skriver: "När en människa förändras kan det väcka rädsla hos andra. De trodde sig veta säkert vem du var och var de hade dig - så förändras du plötsligt och börja göra andra saker, och allt ställs på huvudet. Ditt nya sätt att tänka och agera kanske stämmer dåligt överens med deras bild av vad man ska tycka är viktigt, hur man ska agera och vad man ska värdera. När du börjar handla på ett sätt som visar att du tror på dig själv och ditt eget värde kanske det stämmer dåligt överens med den uppfattning som människor har om dig, och de behöver smälta ditt nya jag. Försök att undvika deras negativa reaktioner som påverkar dig. Tänk på att det i första hand handlar om deras egen rädsla och inte om dig".
Dagens bild är tagen i Kivik maj 2009

21 maj 2011

Helgrapport

Vilken härlig helg! Igår fm var jag på mindfulnesskurs 10 - 12 med mitt jobb. Sedan jobbade jag inte mer den dagen. Åt lunch med Adam som åt frukost! Sedan ut på gården i solen med kaffe och kaka. Vi tog en sväng till sta´n och sedan en tur med bilen. På kvällen åt vi mat ute på vår gård.
Adam tog en bild på sin mor och bror på vår gård igårkväll. Vi bor i hyreshus och delar gård med övriga hyresgäster. Idag vill mormor och morfar träffa grabbarna och oss.
Ja, det var lite rapport från mej! Ha en fortsatt bra helg!

19 maj 2011

Tillsammans

Å vilken härlig känsla att möta Adam på stationen idag då han kom med tåget. En massa människor som kliver av tåget och hel del som kliver på och mitt ibland alla ser jag Adam på långt håll. Det var ju fyra månader sedan vi sågs. Vi äter lunch här hemma och sedan kaffe med hembakad kaka/kakor. Arwid kommer förbi =) och vill kolla upp att bror är nöjd med datorn som han levererat (han verkar helnöjd). En riktigt härlig känsla att vara tillsammans igen. Men... underbart är kort. Jag skjutsade Adam (fast Adam körde) till Ärtgränd där det var grillkväll ikväll med pappa. Men, det är bara torsdag än, helgen är låååång. 

18 maj 2011

Försommarglädje

Ikväll fick jag naturabstinens, så vi tog bilen till hästhagen. I naturen får jag energi, lugn och ro. Plockade en massa fina blommor också. För några veckor sedan var  det fullt av vitsippor i hästhagen, nu är det fullt med liljekonvaljer.
En liljekonvaljbukett till köksbordet. Min stackars sambo J blir snorig, hes och hostig ibland av våra naturupplevelser.
Jag är glad för att i morgon kommer Adam hem och hälsar på. Han bor i Oslo och det är 4 månader sedan jag träffade honom irl. Han ska bo i vindsrummet torsdag - söndag. Jag är också glad för att jag kommer att få umgås med både A och A i helgen. Jag hoppas på en riktig myshelg utan stress för alla inblandade.

15 maj 2011

Slottsbesök

Här har jag tillbringat söndagseftermiddagen. Jag fick följa med min systerslottsbesök till Ljungs slott.
Jag tror att vi har gått igenom vartenda rum i slottet, t.om. vind och källare.
De flesta rum är omöblerade. Slottet har varit obebott sedan 1939. Nu ägs slottet av min systers tidigare arbetskamrat som bor i en av flyglarna.
Mycket är bevarat från tiden då slottet byggdes och det var ganska längesedan. Det byggdes under tiden 1774 - 1795. Byggherre var greve Fredrik Axel von Fersen d.ä.
Underbart vackra fönster ut mot försommargrönskan.
Paradvåningens kakelugnar är dekorerade i blått och vitt.
Vi har gått i många trappor idag. Tänk att få gå omkring i ett slott och titta på allt i flera timmar!
Nu har vi kommit till det stora slottsköket. Jag älskar de stora, vackra fönstren
Här har det lagats mat till von Fersen d.ä. och d.y. Det sägs att även drottning Marie-Antoinette har varit här och hälsat på Hans Axel von Fersen d.y. Här har även fam. Gyldenstople och fam. Mecklenburg fått sin mat tillagad då de bodde på slottet. 
Slottets ägarinna tog även med oss ned i källaren och upp på vinden. Här är några bilder från vinden. Det blev inga bilder tagna i källaren, tyvärr. Det var mörkt, vi fick hålla i ficklampor och helt plötsligt öppnades en av källardörrarna alldeles av sig själv...
 Slottsvinden
Utsikt från slottsvinden - alldeles underbart vackert! Mer finns att läsa om Ljungs slott på http://www.ljungsslott.com/

14 maj 2011

Vila och återhämtning

Nu är det helg och dags för vila och återhämtning. För mej innebär det att göra sådant som är roligt och sådant jag mår bra av - vara utomhus, motionera, baka, läsa en bra bok, umgås med mina nära och kära, se en bra film på bio eller hemma, blogga och att bara vara utan måsten eller krav. Ibland finns naturligtvis måsten, krav och sysslor som inte alltid är så kul. Därför gäller det att hitta en bra balans i livet.
Ha en bra helg alla mina bloggläsare!
Kram från Kerstin

13 maj 2011

Linnéa-dagen!

I stället för att åka hem efter jobbet idag tog jag tåget till grannstaden. Köpte tröja och väska på Esprit. Gick sedan omkring och kollade utbudet i kläd- och skoaffärerna. Satte mej sedan på en bänk i solen i folkvimlet och väntade på min sambo J (som jobbade till 17 och anlände lite senare). När J hade köpt skor gick vi till Riva och åt varsin underbart god pizza därefter kaffe/te och varsin ljuvlig chokladtryffel. Sedan tog vi pendeltåget hem. En bra avslutning på den här jobbveckan.
Nu ser jag fram mot vila och återhämtning i helgen. På söndag blir det en liten utflykt med syrran.
Längtar till torsdag då Adam kommer och hälsar på. Det är 4 månader sedan jag träffade honom. Så, nästa helg får jag träffa både A och A (hoppas jag) och det ska bli u n d e r b a r t!

10 maj 2011

Fin balkong

Vi har fått ny trätrall till vår balkong! Igår morse ringde J till våra fastighetsskötare och undrade om de skulle kunna ordna ny trätrall till balkongen eftersom den förra var ganska murken och ful. Idag då vi kom hem från jobbet hade vi en ny, fin trätrall på balkongen.  
Ikväll har J, Arwid och jag suttit på vår lilla balkong och ätit kvällsmat och haft invigning av vårt fina balkonggolv.

08 maj 2011

Släppa taget

Den här tiden på året brukar jag ibland gå omkring och längta till trädgård. Nu har jag ingen trädgård utan en balkong där vi har två balkonglådor och tre krukor att odla i, d.v.s maximal odling på liten yta. Efter ett antal år utan trädgård avtar min längtan efter trädgård mer och mer. Jag har fått släppa taget om livet med trädgård. Att släppa taget innebär att det öppnar sig nya möjligheter. En ny möjlighet är tid att göra vad jag vill. Nuförtiden har jag mycket mera tid. Att släppa taget är att låta det vara som det är och att acceptera det.
Dagens bild är från Arkösund 110506 och dagens ord är mina tankar idag

06 maj 2011

Arkösund i maj

Efter 1½ timmas bussresa anlände vi till Arkösunds hotell igår morse. Vi började vår tvådagarskonferens med kaffe och smörgås. Vädrets makter bjöd på strålande solsken. 
Vatten, frukt och godis i vårt konferensrum.
På förmiddagen igår hade en föreläsning om LEAN. På eftermiddagen spelade vi LEAN-spelet och hade hur kul som helst. Jag hade hört talas om LEAN-spelet och det var mycket roligare och bättre än vad jag hade tänkt mej.
Vi gjorde ett litet avbrott för fika. Kaffe och smarrig chokladkaka med jordgubbe. Här lägger vi också upp strategin för nästa spelomgång.
Här är det förberedelse för dagens sista LEAN-spel. Här hade vi "fria händer" och gjorde en rejäl vinst =)
Kl. 19.00 var det trerätters middag. Maten på Arkösunds hotell är bland det bästa jag någonsin ätit.
 Dukat till middag!
En ny konferensdag har börjat och vi är lika pigga och glada som igår. Vädret är med oss även idag B)
 Vi väntar på att få börja dagens hemliga uteaktivitet...
som är Bryggpromenad i Arkösund.
Här har vi vår guide Henry som vet allt om Arkösund. Det han inte vet om Arkösund är inte värt att veta sa Patrick på Arkösunds hotell innan han skickade iväg oss ut på bryggorna. 
Henry berättade mycket om hur det var i Arkösund förr, när det "fina" folket från Norrköping byggde de stora oisolerade sommarhusen vid havet. Han berättade om dansbanorna, restaurangerna, parkerna, badplatserna, båtarna m.m., m.m.
Bedårande vacker utsikt!
Innan vi åkte hem idag hann vi med en promenad till utsiktsplatsen och även där var utsikten fantastisk.
Det har varit jättebra och lyckade dagar med jobbet på Arkösunds hotell. Vi har haft ett bra innehåll, vi har haft kul, det har varit solsken, vi har bott enkelt men bra och maten har varit helt underbar.

04 maj 2011

Mot Arkösund

Hej mina vänner! I morgon bitti bär det av mot Arkösund med jobbet. Det ska bli skönt att komma ifrån jobbet ett par dagar och åka iväg med alla trevliga jobbarkompisar. Det är kul att umgås utanför jobbet. Ett välkommet avbrott i vardagen!

02 maj 2011

1 år i Oslo

Nu är det 1 år sedan vi skjutsade Adam och hans flyttlass till Sorgenfrigata i Oslo. Adam och två kompisar bor tillsammans i en fin och mysig lägenhet i stadsdelen Majorstuen. 
Här är grabbarna i köket. (Adam är längst fram.) Alla tre fixade jobb inom några veckor. Bra gjort! HÄR är blogginlägget för ett år sedan.