30 september 2010

Frost

Vilken vacker höstmorgon vi hade idag! Första morgonen med frost. Jag hann ut på balkongen i morse och där jag tog några närbilder på växterna i balkonglådorna. Sedan hade jag förmånen att få åka bil över östgötaslätten till vackra staden Vadstena. Där har jag varit på möte hela dagen i vackra, gamla lokaler i Vadstena folkhögskola. När vi åt och fikade hade vi fantastiskt vacker utsikt över Vättern.

Jag brukar inte gilla långa möten men det går bättre och bättre. Det är en del av mitt arbete och jag får faktiskt gilla läget.
På slutet av mötet pratade min chef om stresshantering. Hon planerar att vi ska få åka på internat och träna Mindfulness.

29 september 2010

Höstkväll

Ikväll gick jag och hälsade på mina föräldrar som nu är återförenade efter min pappas sjukhusvistelse. Där var också min syster Berith och min son Arwid. Sedan kom även min (promenad-)vän Ia. Min pappa var lite piggare och min mor var lycklig över att han är hemma igen och allt är som vanligt.
Ia och jag hade sällskap med Arwid en bit sedan tog vi en långpromenad i den kyliga och vackra höstkvällen. Jag hade med kameran och tog bild på ett flygplan på låg höjd som dök upp från ingenstans.
Ikväll har jag tvättkväll. Här är en bild på källargången utanför tvättstugan. Ibland är det lite läskigt att gå där nere på kvällarna.

28 september 2010

Balkongen

Idag visar jag blommorna på balkongen. Det här är sommarblommor som fått vara kvar. De verkar trivas trots den kyliga höstluften. 
Idag har jag promenerat på arbetstid. Jag kommer att ha utvecklingssamtal med promenad för de som vill och jag ville kolla hur lång tid det tar att gå promenadrundan innan det är dags för samtal. Det ska bli spännande att testa gående samtal ute i friska luften. 
Igår tvingade jag min pappa att uppsöka sjukvård och tur var väl det för han blev inlagd. Jag vet ingen som är så envis som han. Nu är han väl omhändertagen och blir noggrant undersökt.  

26 september 2010

Skogspromenad

Jag trivs i skogen! Det är skönt med tystnaden och att bara höra skogens sus. Det känns bra att vila hjärnan från ljud och intryck.
Det blev också en hel del steg på skogspromenaden. Så, min vän M, nu börjar det bli dags för en långpromenad på landet igen. Jag tror mitt knä håller.

23 september 2010

Mod

"Stå upp för dig själv och det du tror på. Då ökar din självrespekt och du gör världen lite bättre. Med mera mod i livet blir du en av dem som för utvecklingen framåt." Så står det i tidningen som jag köpte igår. Ibland får man vara tuff och modig oavsett vad andra tänker och tycker. Att vara rädd, ständigt vara till lags och anpassa sig för inte utveclingen framåt. I tidningen skriver man också: "Det är tack vare modiga människor som världen blir bättre."
Dagens bild kommer från www.norrgavel.se

22 september 2010

Egen uppskattning

En annorlunda dag idag. Jag fick en akuttid till min tandläkare i em. En gammal lagning gick sönder igårkväll. Jag fick en ledig eftermiddag som bonus.
Har haft en sjukling i vår soffa här i em och kväll. Han har fått lite mat, dryck och febernedsättande värktabletter. När han piggnade till gick han hem till sej. Tur att vi bor så nära varann.
Köpte en fin blomma och en tidning på väg hem från tandläkaren. Man får inte glömma bort att visa sej själv uppskattning ibland.

21 september 2010

Höstkläder

Jag tycker inte om att handla. Det är en gammal "stress-skada" som envist hänger kvar. Så, när vi åker iväg och handlar ser jag till att shoppa loss så jag klarar mej ett tag. I söndags åkte vi till köpcentret A6 i Jönköping ganska sent på em. Vi tänkte att det är nog ganska lugnt där då. Vi tänkte fel. Efter några försök började jag i alla fall att prova lite av varje i min favvobutik.
Jag köpte allt som jag provade: En grå varm och skön tröja, en rosa topp, en blå skjorta, halsduk och vantar. När jag väl kommer hem igen tycker jag att det var ganska kul att handla i alla fall och det gick skapligt bra den här gången. Det är bara att fortsätta att träna och vara glad för att det inte är något stort eller allvarligt problem. 

20 september 2010

Dagen idag

Min dag idag
Väckning 06.15
Dusch och frukost
Promenad till pendeltåget (6 min promenad och 6 min resa)
Promenad till jobbet (3 min)
Måndagsmöte kl. 08.00
Jobbar med telefonrådgivning på f.m. Vi är 3 snabba i telefonen, vi håller tiden och alla är nöjda
Lunch
Adm.tid på e.m. Det är så himla kul men jag sliter mej från jobbet och tar 16.42-tåget hem
Tar en kopp te och känner hur lugnt och skönt hem vi har
Går ut och går med Arwid. Det regnar, men vad gör det?
När jag kommer hem är maten serverad (ja, jag är bortskämd och har det nästan för bra)
Arwid kommer hit på te och macka
Vi tittar på "Det okända" som var ovanligt bra idag
Nu längtar jag till sängen
I nästa blogginlägg ska jag nog visa kläderna som jag köpte igår
GOD NATT och SOV GOTT!

19 september 2010

Lugn

Söndag morgon är lugn och ro med frukost i sängen. Passande läser jag i dagens DN Söndag ett reportage om Mindfulness - att hitta lugnet i vardagsracet.
Nu ska jag snart ta på mej mina träningskläder och ta en lång härlig motionspromenad i skogen. Det är ett sätt för mej att hitta lugnet och vara medvetet närvarande i det som händer just nu. (Mitt knä sätter för tllfället stopp för raska promenader, det är flanera som gäller) 

18 september 2010

En bra dag

Då är gardinen på plats i vindsrummet. Det var lite trixande innan det blev bra. Det är riktigt mysigt däruppe nu!
Vi har varit hos syster i Vadstena och firat vår mamma Vera med släktmiddag. Det var väldigt trevligt att så många av oss kunde träffas idag. Kalasets huvudperson var min systers barnbarn. Kolla vad många det är som vill fotografera när han blåser ut ljusen på tårtan.
Här sitter min äldste son Arwid (till vänster på bild) tillsammans med två av sina kusiner. Bilden är tagen idag på vår släktmiddag.

17 september 2010

Nöjd, glad och tacksam

Idag på morgonen har J pratat med en minister som var på besök i vår lilla stad. Häftigt!
Nu börjar det bli fredagkväll igen! Jag tänker på veckan som varit och konstaterar att jag haft en bra vecka. Det känns bra att ha kul på jobbet varje dag. Jag är glad för att jag är frisk och kan gå upp på morgonen och ge mej iväg till mitt jobb. Nu är jag glad för att det är helg. I morgon får jag träffa släkten igen då vi ska bjuda mina föräldrar på middag eftersom mamma Vera fyllt 85. Jag är helt enkelt nöjd, glad och tacksam!

15 september 2010

85-årskalas

Idag har vi grattat mamma Vera på 85-årsdagen. Den här fina buketten fick hon av min familj.
Här har vi mamma Vera, en välbevarad och pigg 85-åring
Bullar, kakor och tårta har de bakat själva
Gästerna får påtår. Kul att vara servitris!
Pappa Gösta och en glad tant. Hon höjde stämningen på kalaset =)
Arwid tog en bild på sin mamma som ser lite suddig ut

13 september 2010

Gardin till vindsrummet

Har beställt gardiner från House of Linnéa till vindsrummet. Rummet är i blått och vitt så den här gardinen borde passa bra. Visst är det enkelt att handla nuförtiden? Bara att sitta hemma och beställa och betala.
Idag har jag köpt presenter och beställt blommor till mamma Vera som fyller 85 på onsdag. På onsdag jobbar vi halvdag för att fira henne och kunna hjälpa till med 85-årskalaset på eftermiddagen. Jag ser verkligen fram emot den dagen. Det är kul att vara i köket och fixa kaffe, lägga fram bullar, kakor och tårta och sedan ta hand om all disk. De har ingen diskmaskin - de tycker inte att det behövs. Mina syrror kommer också med sina män och så några av våra barn. Så, vi är många som kan hjälpas åt. Det ska också bli roligt att träffa lite gamla bekanta.
Dagens bild kommer från www.houseoflinnea.com   

12 september 2010

Höstmys

Gjorde höstfint på balkongen igår.
"Trappkatten" hängde med in till oss igår 
Den verkar mysa och trivas i vår soffa 

11 september 2010

Härliga höst

Började dagen idag med en härlig motionsrunda. Kameran var med. Jag konstaterar att sommaren är slut och hösten är på gång. Jag gillar lugnet på hösten och alla vackra färger i naturen.

10 september 2010

Trevlig helg!

Har träffat min chefshandledare i Norrköping idag. Det var 4 månader sedan förra besöket. Som vanligt var det ett bra och givande samtal. J mötte mej, vi tog en liten shoppingrunda och sedan restaurangbesök. En mysig em och kväll. Å, vad jätteskönt att komma hem igen. Nu ska jag dricka te och läsa tidningen.
Igår skrev jag att jag var glad för att skilsmässan var över - det visade sig idag att det inte var som jag trodde... Jag vill helst inte smutsa ner min blogg med "skilsmässotjafs"  men min blogg är min dagbok och jag skriver om det som händer i mitt liv. När vi kom hem ikväll låg ett brev till J från en advokat Tigerström i Linköping. 3½ år efter min sambos skilsmässa gör man anspråk på att J fortfarande ska försörja en vuxen människa! Men, hallå - fungerar det så i vårt land?  
Nu ska vi ha en lugn och skön helg! Hoppas att ni alla bloggläsare får en trevlig helg!

09 september 2010

Stress

Idag har jag varit på möte med med personer som har samma typ av jobb som jag har. Vår chef visade sitt resultat av medarbetaruppföljningen. Då fick vi bl.a se att vi chefer, som var på mötet är hemskt stressade på jobbet och upplever ständig tidsbrist. Vi hade sämre resultat än övriga i det stora företaget. Troligen blev vår chef stressad av att vi är så stressade. Jag borde kanske tipsa henne om Mindfulness.
För tillfället känner jag mej inte så stressad. På jobbet är det ganska lugnt. Tre år efter skilsmässan känns det som det äntligen är över och allt känns bara bra i mitt liv.  
Dagens bild kommer från http://www.livanda.se/

07 september 2010

Medveten närvaro

Nu är nya mattan och stolsdynorna på plats i köket!
I min Mindfulnessträning är veckans uppgift att göra tvärtom vad jag brukar. Ibland har jag ett s.k. bråttombeteende och jag ska därför öva på att göra allt långsamt (just nu skriver jag lååååångsamt...) Jag ska också gå långsamt, prata långsamt, äta långsamt och försöka att vara närvarande i allt jag gör. Jag ska också uppmärksamma vad som händer med mina känslor. Naturligtvis ska jag bara notera känslan utan att bedöma.
Mindfulness passar mej, jag är tacksam och glad över att det finns redskap för att hantera mej själv när stressen kommer. 

06 september 2010

Snart 10000 bloggbesök

Vilken härlig dag jag hade igår på SPA med goa vänner. En dag som jag lever på länge och har fina minnen från.
Ikväll har vi varit hos Arwid och kollat på hans blomflugeinvasion på hans balkong - läskigt. Både vi och Arwids pappa ryckte ut med olika bekämpningsmedel.
Snart har bloggen passerat 10000 besökare! Du som hälsar på här i min blogg får läsa om mitt liv, min vardag och mina tankar. Jag är glad för att du vill hälsa på. Ett stort tack för alla kommentarer.

05 september 2010

SPA-dag

Gick upp vid 06.30
Drack te och åt lite fil och müsli
Duschade och klädde på mej
Packade väskan
Läste lite i DN söndag.
Tittar ut och väntar på kompisarna Biggan och Lena som ska hämta mej kl. 08.15
De kommer =) 
Springer ner för alla trapporna
Hej och kram!
In i bilen
Lena kör oss till Badhotellet i Tranås
Biggan och jag firar Lena som fyllt år och Lena och jag firar Biggan som fyllt år
Väl framme börjar vi dagen med hotellfrukost
Spa-dagen börjar med pool-bad
Sedan får vi våra behandlingar
Mesta tiden tillbringar vi sedan i poolen där vattnet är +34
Sedan hem till mej på lite mat, prat och kaffe
Visar vindsrummet
Oj är klockan redan 17.30?
Biggan och Lena åker hem
Vilken härlig dag!  

03 september 2010

Fredag

Den här arbetsveckan har passerat otroligt snabbt!
Ikväll var Arwid här och åt greksisk sallad, tsatsiki, bröd och ost tillsammans med J och mej. Innan vi åt var J och jag i skogen och plockade kantareller. Jag njuter av att det är fredagkväll och jag är glad och lycklig över mitt liv.
Dagens bild är från stranden på Rhodos i sept 2009

02 september 2010

Storstädning

Ikväll är det storstädning här hemma med fönsterputs och golvtorkning m.m. Här blir det rent hus som doftar fräscht. När jag väl kommer igång är det riktigt kul att städa.
Jag får besök i helgen av två gamla vänner och vill visa vårt hem från bästa sidan. Jag hoppas att de inte blir chockade av vårt ganska omoderna och slitna boende på tredje våningen i hyresfastighet.

01 september 2010

Till köket



Har beställt en ny matta till köket och även dynor till köksstolarna från Linum