28 februari 2010

MARIA-dagen

GRATTIS till min promenadvän som har namnsdag idag! Vi har precis tagit en motionspromenad i sta´n idag. Vad skönt det var att ta en rejäl långpromenad (8100 steg). Det var vår i luften - härligt! Men från taken rasar det ner stora isblock - det ser livsfarligt ut. Damerna i vårt hus ringde till hyresvärden för att be dem varna för ras från taken.
  
I em ska vi äta lammstek och potatsigratäng med mina barn. Arwid som är vegetarian får Ratatouille i stället för lamm. Adam lånar sedan vår till bil och åker och jobbar ett pass från 17 - 01.30.
Veckan som kommer är fyradagarsvecka på jobbet för mej. Jag är ledig på fredag - underbart! På fredagkväll ska J och jag ut och äta med mina barn i Lkpg. Arwid reser snart iväg på långresa och ska vara borta i 6 månader. Adam flyttar till Oslo 1 maj. Så, vi passar på att umgås med dem.
  
Jag är sugen på att köpa ny kamera. Har läst en test i en tidning och kom fram till att Canon EOS 1000D verkar bra. Är det någon av er som har någon erfarenhet av den kameran eller har något annat tips?
Ha det så bra!

27 februari 2010

Våren är på väg!

Idag är det takdropp, solsken och fågelkvitter. Våren är på väg! Idag hade snön från grannhusets tak  rasat ned på vår väg från parkeringen ut mot gatan. Vi fick hjälpas åt att skotta bort de tunga snömassorna och sedan ta sats med bilen. Det gick bra och vi fick motion...
Nu ska vi städa och göra fint här hemma sedan är det lördagkväll. Jag njuter av att vara ledig, att låta hjärnan få vila och att få vara mej själv.
Dagens bild kommer från Slottsträdgården Ulriksdal

25 februari 2010

Bokrean

Köpte tre böcker på bokrean. En inredningsbok, en trädgårdsbok och en bok om svenska fåglar. Ja, jag vet att jag har ingen trädgård men boken var så fin.
Idag har jag varit glad över att jag hade en mysig kväll igår. Arwid och jag var i simhallen och motionssimmade och "bubblade". Sedan var både A och A här på te i soffan. Vi firade Arwids namnsdag och att Adam hade tagit truckkörkort, som man bör ha om man ska åka till Oslo och jobba.

24 februari 2010

Onsdagkväll

Jag passar på att umgås med mina barn innan de försvinner ut i världen. Arwid reser snart iväg på sin långresa och planerar att vara borta i 5 månader. Adam verkar ha bestämt sig sig för att flytta till Oslo tillsammans med några kompisar i maj.
Arwid följde med mej till simhallen ikväll. Sedan kom båda två på te. Härligt att umgås med dem och höra om deras planer och annat. Skönt att bara vara tillsammans som vanligt.
I morgon börjar bokrean!  

22 februari 2010

Måndag igen

Har äntligen fått skotta snö idag! Jag hittade en snöskyffel på vår gård och parkeringen behövde skottas. Jag som har ett ganska stillasittande jobb tycker om att få arbeta med kroppen.
Ar (min äldste) har återvänt efter en förlängd helg i Lund. Idag fanns ett X2000 som körde hem honom. 
Dagens bild är tagen av Adam Jonsson (Det är jag och min äldste som går på stranden i Jandia, Fuerteventura)

21 februari 2010

Bloggsöndag

Även idag blir en innedag pga snöoväder med blåst och kyla. Dagen idag började med DN och kaffe i sängen. Njuter av att ta det lugnt på morgonen. 
  
Idag blir det en bloggdag. Jag fyller på med nytt innehåll under dagen. Vi dukade vår frukost på bricka och tog med till soffan. Vi åt frukost samtidigt som vi tittade lite på nyhetsmorgon söndag. Visst ser juicen läcker ut? För tillfället köper vi ingen juice, vi pressar egen apelsinjuice.


Här behöver det bäddas...

Nu blev det fint med sängöverkastet på.

Frukostdisken på tork i diskstället. Nej, vi har ingen diskmaskin - det går ganska bra ändå, oftast... Glasen är från igårkväll. Då hade vi matgäst. Min yngste var här och åt hemlagad pizza tillsammans med oss innan han gav sig iväg för att träffa sina kompisar.
Nu har ovädret dragit bort och jag tänker ta en motionspromenad tillsammans med kameran. Fortsättning följer med fler inlägg och bilder under dagen.


Här är vårt hus till vänster, från baksidan. Det är enorma mängder snö ute. Det var skönt att gå en promenad men det var lite för kallt för långpromenad. Det var minus 12 grader när jag gick ut.

Ännu en bild på huset där vi bor. Huset är byggt i början av 1900-talet. Det var byggmästare August Herman Sköld som lät bygga huset. August Herman föddes 1876. Han ägde Mjölby Cementgjuteri där min farfar Arvid Lindqvist arbetade. Vi tror att min farfar var med och byggde huset. Han fick också bära hit isblock från Svartån till fru Sköld (före kylskåpens tid). Kul för oss att bo i ett av de äldsta husen i vår stad.

Här har vi byggmästare Sköld

J undrade om jag kunde tänka mej att baka havreflarn idag. Det var tomt i kakburken och den skulle behöva fyllas på igen. Nu är några av kakorna i ugnen och det doftar gott i köket.

Kakburken blir påfylld

Den här boken läser jag nu. Jag tycker om att läsa böcker som kan leda till personlig utveckling, att man kan lära sig något. Författaren skriver bl.a: "Bli en åskådare i ditt eget liv. Analysera mindre, döm mindre."

J lagade en supergod kvällsmat - grillad kycklinglårfilé med tomatsås och ugnsrostade rotfrukter. Det är inte enkelt att ta bilder på mat. Det kan se lite kladdigt ut.

20 februari 2010

Snö

Nej, det blir ingen långpromenad med min vän M idag. Det är lite för tufft väder. Jag har i alla fall varit ute på vår gård och tagit lite bilder på all snö. Här är vår bil - insnöad...

Det är väldigt många istappar på vårt hus. Några hänger precis ovanför dörren. De är vackra men kanske lite farliga...


Här är ingången direkt till källaren i huset, nästan helt igensnöad.

Det är nog ingen bra idé att börja längta efter vår när det bara blir mer och mer vinter. 
Idag har vi gjort talgbollar till småfåglarna. Det var populärt och verkade smaka gott.

19 februari 2010

Tacksamhet och glädje

Idag kommer en bild från Vadstena när alla klosterliljorna blommade i våras. Det känns skönt att veta att det kommer en vår även i år.
Nu städar jag här hemma och min sambo står i köket och gör en god köttsoppa till kvällen. Jag konstaterar att jag har det bra och jag är glad och tacksam över det. Jag har fått en inbjudan från min vän M om långpromenad i morgon eftermiddag - vi får se om vi vågar oss ut i snö och kyla.
Jag önskar er alla en trevlig helg!

17 februari 2010

Våren

Jag som envist försöker hålla fast vid att vi har en underbar vinter i år med mycket snö och kyla börjar nu känna en intensiv längtan efter våren. Jag hittade i alla fall en fin vårbild bland mina bilder. 
Ikväll är jag hemma och tar hand om mej. Jag behöver vila och återhämtning. Det är intensiva dagar på mitt jobb periodvis. Många har frågor - jag har alla svar (?) - det är mitt jobb.
Ett sätt att få vila och återhämtning är att blogga. Det är alltid lika roligt. Kul att skriva i min egen blogg och att få besök. Det är roligt att hälsa på i era bloggar och att läsa om hur ni har det.
Nu väntar sängen och en bra bok!

15 februari 2010

Harmoni och balans

Hej kära bloggvänner! Jag tycker att tiden bara rusar iväg. På jobbet går tiden så otroligt fort. Det är hemskt mycket att göra men ibland kommer jag på mej själv med att jag tycker att det är så himla kul. Jag är glad för mitt jobb. Ibland är det lite väl tufft men oftast har jag kul på jobbet.
Ikväll har vi Mindfulnessträning här hemma. Till det ska vi prova ett nytt te som Ar köpte till oss förra veckan då han var i Sthlm. Ett te som är avsett för avslappning. Vi får hoppas att vi inte somnar... 
Det gäller att skapa balans och harmoni i livet. Det får man själv ta ansvar för.
Dagens bild är från Fuerteventura tagen av Arwid Jonsson

14 februari 2010

Härlig söndag

I em har vi varit hos mina föräldrar som har 62-årig bröllopsdag idag. Vi har fikat, tittat på gamla kort och haft trevligt tillsammans. Dagens bild är på mina föräldrar från i somras då vi tog med dem till Varberg och trakterna omkring.
Idag har jag också gått långpromenad på landet med min vän M. Det var vackert på landet. Solen värmde och vi hörde lite fågelkvitter. Det blev c:a 10000 steg!
Snart åker Ar iväg på jorden-runt-resa (trots skadat knä...) Han och kompisen har en rese-blogg där man kan följa deras resa. Kompisen fick ju åka själv på första delen av resan eftersom Ar är skadad. HÄR är deras blogg.
Nu önskar jag er alla en bra vecka!

13 februari 2010

Bra lördag

Tänk vad lite blommor, krukväxt och ny fräsch basilika fräschar upp i köket! Vi har varit och handlat lite allt möjligt till oss själva och till vårt hem idag. Kul att göra fint hemma! 
Idag har jag en skjutsabarndag. Skjutsar Ad till och från jobbet idag. Det är ju inget cykelväder precis. Ar behöver skjuts eftersom han använder kryckor och det är nog inte helt enkelt att ta sig fram på kryckor i snön. Jag som älskar att umgås med mina barn tycker att det är jättekul att "curla" dem ibland och få träffa dem lite.
Nu ska jag springa ner för alla trapporna och ta hand om lite tvätt i tvättstugan.
Ha en bra lördag!

12 februari 2010

Glädjeämnen

Idag började dagen med besök hos min tandläkare. Allt var bra - inga hål. Nytt besök om c:a 1½ år. Det kändes skönt att jobbet med tandtråd och eltandborste lönar sig.

På söndag är det alla hjärtans dag. Hur man uppmärksammar det är upp till var och en. Vi ska till mina föräldrar på em. tillsammans med min äldsta syster och hennes familj. Mina föräldrar har bröllopsdag på Alla Hjärtans Dag. De har varit gifta i mer än 60 år.
J och jag har gett varann en romantisk weekendAmalias Hus i Gränna i maj
Dagens bilder kommer från www.norrgavel.se

11 februari 2010

Må bra

Idag slutade J och jag vid 15-tiden. Vi åkte iväg till grannstaden. Jag köpte kängor för promenader i snön som jag testade ikväll. Skönt att sluta lite tidigare och skönt att hinna med att motionera.
Jag fyller på mej själv med energi på mina promenader. På jobbet har vi de senaste dagarna fått lära oss hur viktigt det är att motionera för att må bra. Det är också viktigt att känna sig positiv, glad, ha det bra och vara nöjd med sitt liv. Att vara bitter, sur och cynisk är en riskfaktor. Att äta på regelbundna tider är bra och en varierad kost med mycket frukt och grönt. Allt detta får oss att må bättre och leva längre.
Hoppas att ni alla bloggläsare mår bra och har det bra!

10 februari 2010

Mmmm

Ikväll ska jag motionssimma. Jag tycker hemskt mycket om att motionera och röra kroppen, så det ska bli skönt att komma iväg till simhallen.
Igår hade vi Tupperware-demonstration på jobbet då vi hade jobbat klart för dagen. Jag köpte bl.a en müsliburk och en hel del andra små burkar som kan vara bra att ha. I mitt "nya" liv äger jag inte en enda Tupperwareburk så nu var det bara att shoppa loss.
Ni glömmer väl inte att det är alla hjärtans dag på söndag?

08 februari 2010

Livsnjutare

Igårkväll hade vi "Fuerteventurafrossa" och tittade på alla våra bilder. Idag visar jag äldsta sonens bilder därifrån. Här är A och A på deras balkong på fjärde våningen. De hade en otroligt vacker utsikt. De ser ut att njuta av livet och ha det bra!

Fuerteventura var en mycket speciell plats och vår vistelse där betydde mycket för mej. Därför blir det många inlägg och bilder därifrån. Det är nog den finaste och härligaste plats jag varit på. Jag kommer att åka tillbaka!

07 februari 2010

Mysig söndagkväll

Ikväll var A och A på besök. Vi åt vegetarisk lasagne som var jättegod. 

Här är bordet dukat i hallen! Nya hallbänken Enok syns i bakgrunden.

Efter maten blev det te och hembakade havreflarn i soffan. Så här ser benet ut på äldste A nuförtiden, efter knäskadan. Han skadade sig då han åkte skidor i Åre.

Yngste A visade sina bilder från Fuerteventura. Vilken duktig fotograf han är!

Här går J och jag på stranden.

Hmmm, jag minns inte att backen med sand var så här brant...

Nu är mamma stolt över sonens fina bilder!

Men, hallå... är det inte farligt att hoppa så där högt? Det ser i alla fall väldigt härligt ut och vilka läckra bilder.

Här är en bild på yngste A som har tagit bilderna från Fuerteventura i det här inlägget. Fast den här bilden kan han ju inte ha tagit på sig själv...

Bio-kväll

Igår kväll var J och jag på bio och såg filmen "Avatar". En annorlunda, häftig och mycket speciell film med tänkvärt budskap.
Jag sökte på Avatar och hittade på Wikipedia: Avatar är i indisk mytologi "att stiga ned", det vill säga en guds nedstigande på jorden och antagande (inkarnation) av kroppslig (oftast mänsklig) gestalt.

Filmen har allt - spänning, kärlek, budskap, äventyr, action, fantasy m.m.

I em blir det långpromenad på landet tillsammans med min vän M. Det ska bli skönt att röra kroppen och det ska bli kul att träffa M.

Ikväll kommer A och A på vegetarisk lasagne. Den äldste A kommer snart att ge sig iväg på långresa och den yngste A funderar på om han ska bo och jobba i Oslo ett tag. Det ska bli härligt att träffa dem en stund ikväll.
Bilderna kommer från www.moviezine.se

06 februari 2010

Sovrum

Godmorgon alla bloggvänner!
Bilden från förra inlägget och dagens bild är från vårt sovrum.  I början tyckte jag verkligen inte om tapeten. Men, nu när vi blandat upp det blå med lite vitt känns det fint, harmoniskt och fräscht.
Ha det så bra allihop!

05 februari 2010

Ruptur

I morse hämtade jag Ar i mitt tidigare hem. Vi åkte till Lkpg och lämnade Mazdan på service. Ar och jag gick till köpcentrat när vi väntade på att bilen skulle bli klar. Det blev inte så mycket shopping utan vi satt på café och fikade och pratade och jag tyckte att det var underbart att få umgås lite.
Ar har tyvärr ett ganska skadat knä med ruptur på korsband och även på ledbandet på insidan av knät och en liten skelettskada. Vi vet inte ännu hur det kommer att behandlas. Han kommer dock att genomföra sin jorden-runt-resa med start i början av mars.
Nu njuter jag av ledighet och vila i helgen.

03 februari 2010

After work

Att jobba upptar en stor del av livet. Som tur är har jag ett roligt och omväxlande jobb med lagom mycket ansvar. Jag har också fantastiskt trevliga och proffsiga jobbarkompisar med mycket humor. I morgon ska vi på jobbet ut och äta på kvällen. Det ser jag fram emot.

Idag fick jag resultatet av hur man bedömer mej som chef på mitt jobb (medarbetarenkät). Jag blev mer än nöjd och jätteglad. Jag som bara är en helt vanlig människa...
Dagens bilder är från sommarfesten med jobbet hemma hos en av mina jobbarkompisar, juni 2009.

02 februari 2010

Spår i sanden

Här kommer ytterligare några bilder från Fuerteventura. Det var en underbar plats dit jag gärna återvänder.

Sandstranden var tre mil lång.

Härligt att vara tillsammans med A och A en hel vecka

"När du bara såg ett par fotspår - då bar jag dig" ur Spår i Sanden skriven av Okänd