30 november 2009

Julklappspyssel


Idag visar jag en av yngste sonens bilder från Tokyo. Han var där 3 veckor i september i år. Nästa år kommer även min äldste att passera Tokyo på sin jorden-runt-resa. Jag är jätteglad över att bägge barn reser och ser sig om i världen. Bäst att passa på!
Ikväll ska jag pyssla med almanackan som mina föräldrar ska få i julklapp. Jag har valt ut lite fina foton från i år som skrivs ut på fotopapper och sedan klistras in i almanackan. Jag ska sedan försöka texta snyggt och skriva lite om bilderna. Det brukar vara en uppskattad julklapp.   

29 november 2009

Första advent


Jag har klätt in balkongräcket med gran-, tall-, en-, blåbärs- och lingonris. Jag hoppas att det blev bra. Det hann bli mörkt innan jag blev klar.
Har köpt julklappar idag. Skönt att det är på gång eftersom jag vägrar julstressa. För mej är julen lugn och ro med god mat och umgänge med familjen.
Ikväll kommer den yngste och får smaka julköttbullarna. Han har tydligen tappat rösten så vi får se hur vi lyckas kommunicera med varandra ikväll. Det ska i alla fall bli jättekul att ses och äta ihop.
Min äldste kommer att vara kvar i Oslo året ut. Sedan ska han och en kompis resa iväg på jorden-runt-resa februari - juli. Men han kommer ju hem och firar jul och följer med oss till Fuerteventura i januari innan han ger sig iväg.
Det var lite rapport om hur jag har det just nu. TACK för ditt besök i min blogg - VÄLKOMMEN tillbaka!
Dagens bild är inte min egen

28 november 2009

Obotlig


Äntligen lördag och ledig. Har haft en ovanligt tuff vecka och det känns i både kropp och själ. Obotlig optimist som jag är inser jag att alltid lär man sig något och får ny livserfarenhet både bra och dålig. 
Nu ska jag äntligen ut till skogs och plocka mossa och olika sorter ris. Jag tar med kameran så vem vet, det kanske blir fler skogsbilder här i min blogg :)
Nästa helg kommer mina föräldrar hit på julmat. Hoppas bara att de orkar ta sig upp här på tredje våningen utan komplikationer. Det ska bli kul att få bjuda dem på mat och kul att de får se hur vi har det här hemma när det är jul.
Nu önskar jag er alla mina bloggvänner en lugn och skön helg!

26 november 2009

Advent


Äntligen är det dags att göra fint till advent - som jag har längtat. Ikväll är det julstämning med lite glögg, julmusik och adventsfint hemma.
I morgon em ska jag klippas och slingas - har längtat efter det också.
Dagens bild kommer från Slottsträdgården Ulriksdal

25 november 2009

Längtar ut till skogen


Längtar till lördag för då får jag äntligen komma ut i skogen eftersom vi behöver lite mossa och en hel del granris och annat ris till balkongräcket. I naturen får jag ny energi, lugn och ro.

Jag har haft ett kortare vaccinationspass idag. Jag satt mest och blandade vaccin och drog upp till de andra som hade slut på sitt hela tiden.

Alldeles strax ska jag åka iväg och hälsa på mina föräldrar. Har inte träffat dem sedan vi firade Fars dag. Då jag pratade med dem i telefonen verkade de pigga. De byter till julgardiner i alla fönster till advent och naturligtvis ska alla fönster putsas också. De bor i villa med källare, är 84 och 86 och min mamma är dessutom nyopererad (ny knäled).

24 november 2009

Underbara barn


Hej alla bloggläsare!
Jag har jobbat ikväll med att vaccinera igen. Har haft vaccinationspasset 14 - 19. Det är högt tempo, både vuxna och barn. Barnen skriker ibland och måste övertalas och ibland hållas fast när man ge vaccinet, sedan tröstas, plåstras om och välja bokmärke, sedan nästa o.s.v. Det är ett roligt, enkelt och tacksamt jobb men man blir ganska trött i huvudet och även lite svettig (ska ta en snabbdusch).
Det som ger mej energi är att umgås med mina barn. Nu har vi pratat i telefonen och jag blir så glad av att höra deras röst och höra hur de har det och hur de mår. Jag är så tacksam över att just jag är deras mamma. Det är också skönt att höra att de undrar hur jag har det och hur jag mår. Jag tror att vi har en okomplicerad, rak och ärlig relation utan behov av kontroll, dömande eller annat krångel. Trots en jobbig period (som många både små och vuxna barn får gå igenom) har bägge två aldrig sagt något negativt om någon förälder utan stöttat och tagit emot både mammas och pappas nya på ett mycket ödmjukt och fint sätt. Vi litar på varann och respekterar varann. Det ska bli så underbart att snart få fira jul tillsammans och sedan åka iväg på vår resa till Fuerteventura där vi firar en 22-åring och en 25-åring.
Läs gärna ett fint blogginlägg om julfrid hos min vän M med bloggen Promenader på landet
Dagens bild kommer från www.dromgarden.se

22 november 2009

Ny energi


Sä här fint var det på en av gatorna i Stockholm.


Det är inte bara grått och tråkigt på T-banestationerna. Här finns en regnbåge på klarblå himmel som man blir glad av.


Jag älskar att få se alla blommor på Hötorget. Alltid lika vackert med alla färger och den enormt stora mängden av blommor.

På hemvägen stannade vi en stund på en rastplats som låg mitt i den vackra nauren. Jag passade på att gå en sväng med kameran.


Vilken kontrast mellan lugnet i naturen och livet i en storstad.


Stockholmsresan tog energi, så när vi hade ätit tillsammans igår och Adam hade gått hem somnade jag gott. Nu har jag samlat ny energi och ska ut på motionspromenad med min vän M. Det blir långpromenad med trevlig pratstund.

21 november 2009

Hemma


Hemma igen efter en snabbvisit i Stockholm. Vi har hunnit med att köpa lite till hemmet och lite julpynt som vi hade tänkt. Det har inte varit vila,lugn och ro precis men det kan man inte heller förvänta sig när man åker till en storstad. Tack och lov bor vi i en liten lugn stad långt från storstadsstressen.
Ikväll kommer Adam på mat. Nu vill jag bara ha det lugnt och skönt och njuta av en mysig lördagkväll hemma.
Hoppas att ni alla har det bra och är rädda om varandra!

19 november 2009

Återhämtning


Godmorgon!
Njuter av sovmorgon idag. Har jobbat 2 kvällar med att vaccinera de små barnen. Första passet kom 150 st! Vi var 3 - 4 syrror och en "vakt" som hjälptes åt. Det har gått bra men de flesta av oss var ovana att sticka de små.  Nu, efter allt stickande har vi vant oss!
Det är inte ett dugg besvärligt att vaccinera, det värsta är att avvisa de som får vänta till nästa vecka. De som argumenterar och uppför sig illa då vi berättar att veckans vaccin tillhör de små barnen och riskgrupper. Vi var inte förberedda på att vi skulle behöva ta den typen av diskussion.
Efter allt jobb känns mitt huvud ganska tomt och innehållslöst. Vi är tack och lov lediga i morgon.
Dagens bild kommer från http://www.dromgarden.se/

16 november 2009

Drömmar


I lördags läste jag i Correns helgbilaga Paus om makten att påverka våra liv. "Att våga förändra sitt liv har ett pris, men att inte våga kan också ge konsekvenser." Man tar upp vikten av att drömma om det liv man skulle vilja ha. Det är ett steg på vägen mot en förändring. Att inte följa vår inre röst kan göra oss sjuka skriver man.
Intressant läsning, tycker jag som genomgick en ganska stor förändring i livet för ett tag sedan. Jag är väldigt tacksam nu efteråt när det mesta återgått till det "normala".
Idag har jag haft en lite lagom rörig måndag på jobbet. Skönt att jag bara jobbar 4 dagar den här veckan.
Nu laddar jag för en motionspromenad. På tisdag och onsdag jobbar jag kväll = inget bloggande.
Ha en bra vecka alla mina bloggläsare!
Dagens bild kommer från http://www.apollo.se/ Här ska vi bo en vecka i början av januari :) 

15 november 2009

Novembersöndag


Motionspromenad 1½ timma idag. Jag gick också lite i skogen där jag "fastnade" med kameran. Jag gillar naturen och jag gillar att ta foto i naturen.


Min kamera hade väldigt svårt att fokusera på vattendropparna. Jag lyckades i alla fall med en bild.
Nu ska vi åka och storhandla i grannbyn. Det låter kanske tråkigt men på söndagar är det ganska lugnt i den enormt stora affären. Skönt att slippa trängas och stå i lång kassakö. 
Ikväll kommer Adam och då bjuds det på traditionell söndagsstek med sås, potatis och lingon. Husmanskost är gott, tycker vi.
Sedan är det måndag igen. I veckan kommer jag nog mest att vaccinera. Den här veckan är det småbarnens tur.

14 november 2009

Drömgården


Igår em träffade jag min handledare i Norrköping. Det är lugnt och skönt att sätta sig på pendeltåget till Norrköping och sedan gå nästan hela Drottninggatan till handledarens mottagning. Även igår pratade vi om olika intressanta ämnen.
Efter besöket  träffade jag J som hade tagit pendeltåget till Norrköping efter jobbet. Vi handlade lite i den mysiga affären Drömgården Köpte ny krans till dörren och lite julpynt. Vi var på trevlig restaurang och åt god mat länge. Sedan tog vi pendeltåget hem igen. En riktigt bra fredag!
Idag jobbar J. Jag ligger i sängen, lyssnar på regnet och dricker te. Ska nog gå till stan på fm och sedan snygga till det lite här hemma.
Dagens bild kommer från http://www.dromgarden.se/

12 november 2009

Kvällsjobb


Vaccinationsöppet på jobbet till kl. 19. Vår dörrvakt fick förklara för väldigt många vad som är riskgrupp, att vi följer rekommendationer och att vi inte får vaccinera alla som vill trots alla möjliga olika argument. En del var riktigt störande i sin argumentation trots att vi som jobbar följer beslut och gör det vi blir tillsagda att göra d.v.s. mota bort alla som inte är riskgrupp. Vi gör vårt jobb och inget annat. Riskgrupperna blev insläppta och fick sitt vaccin.
I morgon em ska jag till Norrköping och träffa min handledare. Det ska bli spännande. Jag vet aldrig vad vi ska prata om men det brukar alltid bli något intressant.    

11 november 2009

Sovmorgon


I morgon får jag sovmorgon eftersom jag ska jobba till 19 med att vaccinera mot den nya influensan. Jag får inte ersättning för övertid så därför tar jag ut ledig tid. Det ska bli så skönt att bara ta det lugnt i morgon bitti. Ligga kvar i sängen och läsa tidning och äta frukost länge.
Jag längtar efter att få vara lite ledig nu. Det är intensiva dagar på jobbet  och det är tufft att jobba varje vardag. Nästa fredag har vi tagit semester. Då åker vi till Stockholm. Vi ska inte göra något särskilt mer än att shoppa lite. Det ska bli skönt att bara vara ledig.
Nu ska vi titta på svensk deckare på TV.
Hoppas att ni allihop har det bra!

10 november 2009

Vi behöver varandra


Jag gör müsli och läser tidningen LIV. Jag har gjort samma müsli med viss variation i så många år och jag älskar den fortfarande. Kan inte vara utan den.

I tidningen LIV skriver man bl.a. om att vara sig själv. Man skriver att det är först i mötet med en annan människa som jag verkligen blir till. "Vi behöver varandra för att finnas till och orka leva." I artikeln skriver man också om ensamhet som kan handla om övergivenhet. "Att bli övergiven eller känna sig övergiven är troligen det svåraste en människa kan uppleva." Man avslutar med att skriva att vi behöver varandra för att finnas till och leva. Alla längtar efter gemenskap och att någon som vill en väl, ser och bekräftar ens liv. Ingen människa klarar sig själv. Fina ord, skrivna av Lars Björklund i tidningen LIV.

Mina tankar efter att ha läst artikeln är: Ibland kan man känna sig ensam när man är ensam och man kan också känna sig ensam trots att man är tillsammans med andra. Jag är glad över att jag inte känner mej ensam.

09 november 2009

En bra dag


Jag skriver oftast vad jag gör men, nu är det dags att berätta vad J gjorde igår.
Sov till c:a 08.30
Låg i sängen och läste DN söndag till kl. 10.30.
Efter frukost var det dags för styrketräning på Lundbybadet.
Fick Farsdagsgrattis-sms från döttrarna
Bakade bröd s.k. fyrkornsbullar (underbart gott)


Lagade Pasta al forno som vi åt tillsammans och därefter städning av köket. 
J tyckte att det var en jättebra dag (det tyckte jag också)

08 november 2009

Good enough


Vi ligger i sängen och läser DN söndag, dricker kaffe, te och har det bra.
I DN läser jag en bra artikel med rubriken "Farligt att jämt försöka vara perfekt". Den handlar om att känna sig jagad av behovet att få kontroll. Lösningen är inte att springa ännu snabbare och göra ännu mer utan tvärtom får du kontroll genom att smita. Att smita är inte slarv det är smart och du gör ditt jobb ännu bättre. Man skriver att det som måste till är insikten om att inte hela tiden ligga på en femma på skalan 1 - 5. Det handlar inte om att bli sämre utan snarare om att vara bäst när det gäller. För att kunna vara en femma ibland får man nöja sig med att vara en trea eller tvåa i andra fall. Det handlar om att vara "Good Enough".
Att smita från rätt grejer är inte brist på ansvar utan tvärtom är det att ta ansvar. Det man aldrig ska smita ifrån är tid att ta hand om sin egen hälsa och välbefinnande.
Jag håller med om det man skriver i artikeln. Det finns så många krav och "måsten" på jobbet men man måste inte göra allt perfekt utan good enough räcker.
Ha en bra söndag och ta det lugnt! 

07 november 2009

Höstmys


Hej på Er!
J och jag har räfsat löv i mina föräldrars trädgård idag. Vi fick god mat - fläskfilé, sås, potatis, rårörda lingon och en massa grönsaker. Därefter äppelpaj, vaniljsås och kaffe. Adam kom förbi och åt tillsammans med oss :) Det var hemskt mycket löv att ta hand om men det var skönt att vara ute och jobba lite med hela kroppen. Vi passade också på att uppvakta min pappa med present eftersom det är Fars dag i morgon.
Därefter var jag ute och gick med min vän M. En skön promenad och trevlig pratstund.
Efter promenaden blev det ett skönt, varmt och avslappnande bad. Då fick vi användning av födelsedagspresenten som jag fick av A och A förra helgen.
I morgon ska vi bara vara hemma och pyssla om oss själva, varandra och vårt hem.
Ha det så bra alla ni som hälsar på här i bloggen!
Dagens bild kommer från Slottsträdgården Ulriksdal

06 november 2009

Drömmar blir verklighet


Hemma igen efter de två sista dagarna på Ledarutvecklingsprogrammet. Som vanligt var vi på Söderköpings Brunn. Igår lyssnade vi på föreläsaren Anders Lundin (det var inte Allsång-på-Skansen-Anders). På kvällen fick vi tre-rätters-middag, diplom och bok. Idag har vi utvärderat och ätit lunch sedan fick vi åka hem. Det har varit en bra utbildning på många olika sätt.
  

Här är två bilder från det som var mitt rum den här gången. Nu dröjer det troligen ganska länge innan jag återvänder till Söderköping.


Jag har sedan ganska lång tid fantiserat om en resa tillsammans med A och A. Jag har funderat på olika resmål och när det skulle kunna vara lämplig tidpunkt. Nu blir drömmen verklighet. A och A följer med till Fuerteventura. Jag är glad och lycklig, det ska bli jättekul och mysigt. Då får vi samtidigt fira Adams 22-årsdag och Arwids 25-årsdag. Jag är så glad över att de vill göra en resa tillsammans med både mej och J - det betyder mycket.
Det är så fantastiskt att få uppleva att drömmar blir verklighet. För att få uppleva det krävs att man har en dröm eller en vision eller mål man vill uppnå.
Nu önskar jag dej en mysig fredagkväll! 

04 november 2009

Söderköping


I morgon åker jag till Söderköping för sista gången med ledarutvecklingsprogrammet. På sätt och vis är det skönt att det är sista gången. Jag kommer att sakna en del personer och andra kommer jag inte att sakna alls.
Jag packar den lilla väskan ikväll. Jag har provat min kjol och stövlar och kollat att det ser OK ut. I morgon bitti blir jag hämtad utanför dörren kl. 08.15. Vi är fyra personer som samåker.
Jag vill tacka så mycket för era kommentarer. Jo, vi ska resa till en av Kanarieöarna - Fuerteventura! 
Jag hoppas att ni alla bloggläsare har det bra!

02 november 2009

Sol och värme


Häromdagen frågade J om jag kunde tänka mej att följa med till sol och värme då vi är lediga efter nyår. - Jag ska fundera lite, svarade jag.


Nu har jag funderat lite. Svaret är JA, klart jag följer med.


Nu är det bokat och klart!


Tidigare har jag skrivit här att nästa resa skulle gå till ett kallare klimat med storslagen natur men, den resan har vi kvar. Nu blir det sol och värme igen och troligen är det underbart vackert med mycket sand och hav.


Nu har det blivit två inlägg per dag två dagar i rad.
Bilderna kommer från http://www.apollo.se/

Kvällste


Hej alla! Hoppas att ni har haft en bra början på den här veckan. Jag tycker att jag har haft en bra måndag på jobbet. Jag kommer också att ha en bra kväll eftersom Arwid  kommer hit på te. Jag har också fått besked om att min nya telefon är skickad till mej. Det är  väl en bra början på veckan?
Nu ska jag tända ljus och vi ska fixa te med lite goda varma mackor.
Jag är för tillfället lite trött på mina egna bilder. Dagen bild kommer från Slottsträdgården Ulriksdal

01 november 2009

Nytt hem i gammal bostad


Vi har äntligen hittat en snygg diskmedelspump. Den kommer från Cult Design, som min syster älskar. Vi har varit på det stora köpcentrat i grannstaden för att köpa värmeljus eftersom alla våra var nästan helt slut.  Samtidigt hittade vi diskmedelspumpen i en annan butik.

Snart har jag bott här 1 år och 10 månader. Det börjar likna ett hem mer och mer. Jag är glad för att vi inte stressat med alla inköp samtidigt utan att vi tagit en sak i taget. Vi är nöjda med resultatet.

På fm gick jag en timmas motionsrunda i fina höstvädret. Jag passade samtidigt på att hälsa på Arwid som var lite sjuk. Han fick feber efter vaccinationen mot den nya influensan. Adam, som fick vaccinationen samtidigt fick "bara" lite ont i armen.