29 juni 2009

Sommarkväll

Ikväll har vi varit på husvisning igen och tittat på huset. Jag tror att vi skulle trivas där med naturen som närmsta granne. Det var många besökare på visningen ikväll. Vi har bokat bankbesök ifall det skulle bli aktuellt att diskutera ett ev. köp. Det är verkligen spännande men vi känner oss ganska lugna. Efter husvisningen var vi hos mina föräldrar på te i deras trädgård.
Jag tog lite bilder i mina föräldrars fina och välskötta trädgård. De är 86 och 84 och jag är imponerad av att de orkar hålla ordning och ha det så fint.
De odlar grönsaker, blommor och potatis

Potatisen blommar

Av de svarta vinbären kommer det att bli god sylt till filen

Vi satt i trädgården under äppelträdet och fick te och goda mackor


Idag har jag pratat med Arwid som är tillbaka i Oslo igen. Det verkade som han hade haft det bra på "Peace and Love" i Borlänge. Han kommer kanske till M-by i helgen. Ev. kommer även min sambos barn till M-by och hälsar på i helgen. Vad roligt att vi får träffa nästan alla våra barn på samma helg.
Igårkväll träffade jag Adam som var här och åt mat tillsammans med oss. Han hade bråttom hem eftersom kompisarna väntade utanför hans lägenhet.
I morgon ska jag till Norrköping igen och träffa min "mentor" som ger mej s.k. chefshandledning.

27 juni 2009

Husvisning

Nu är det snart visning av huset - spännande!
Igår var syster B och jag på shoppingrunda i M-by och vi fyndade en hel del. När vi kom hem hit fanns det god och nyttig sallad med nybakat bröd. Hur bra kan man ha det?
I helgen ser det ut att bli strandväder. Det blir kanske en tur eller två till Nässja.
Dagens bild kommer från www.gardochtorp.se

25 juni 2009

Drömhus

Egentligen hade vi bestämt oss för att vi bor bra och väntar lite med att se oss om efter annat boende. Men... häromdagen tog vi en kvällspromenad, vi pratar om hur bra vi har det och hur bra vi bor. Vi går förbi ett litet hus som alltid varit ett drömhus för mej. - "Om det här huset skulle bli till salu någongång måste vi slå till" säger jag till J. Idag när jag läser Corren ser jag att just det huset är till salu! Det är ett gammalt hus (byggt i början av 1900) med närhet till Resecentrum. Det ligger bara några hundra meter från vår lägenhet. Det har en underbar gammal trädgård med skogen som närmsta granne. Det är husvisning om några dagar. Jag tror att huset kräver en ganska omfattande renovering.
Idag har jag tagit ledigt några timmar. Nu ska jag ut på gården och försöka få lite solbränna. Ikväll blir det en promenad på landet.
Idag är Adam på Liseberg. Arwid är på "Peace and love". Skönt att de har det bra och njuter av sommaren när de kan.
TACK till Er som skriver så fina kommentarer. Det är roligt att få kontakt med Er som läser min blogg. Om du vill skriva en kommentar men inte har egen blogg kan man skriva som anonym. I kommentaren kan man sedan berätta vem man är, om man vill det. Den här bloggen är öppen för vemsomhelst och självklart undrar jag ibland vilka ni är som hälsar på här och läser om mej, mitt liv och mina tankar. Du är alltid VÄLKOMMEN!
Dagens bild kommer från www.skonahem.se

22 juni 2009

Semesterlängtan


Hej! Jag hoppas att ni har haft en bra midsommar!? Vi har haft en lugn och fridfull midsommar och bl.a. haft besök av varsin son. Jag gillar inte en massa måsten och påtvingade traditioner utan tycker att det är underbart med frihet, lugn och ro.
Nu börjar nedräkningen till vår semester. Nu är det bara 9 arbetsdagar kvar.
På torsdag blir det en kvällspromenad med min vän M. Det var längesedan nu så jag längtar efter vår pratstund och motionsrunda.
På fredag är det en stor dag i M-by. Då firar man broarna över Svartån med en massa olika "jippo". Min syster B och jag ska passa på att ta en runda i affärerna för att förhoppningsvis fynda på reorna. Det ska bli jättekul att träffa syrran.
Visst är det en fin bild idag? En rostig madonna i krasse.
Nu har jag skrivit ned lite om mina tankar och om veckan som kommer. Nu är jag nyfiken på hur du har det?
Önskar er alla en bra vecka!

Dagens bild kommer från Slottsträdgården Ulriksdal

20 juni 2009

Midsommardagen

I morse gick jag upp 07.20 för att skjutsa Adam till sitt jobb. Jag gillar att skämma bort mina barn ibland. Det var en mycket lugn, fridfull och vacker morgon i M-by.
Igår började jag dagen med att åka ut på landet och plocka blåklint. Jag var också i mina föräldrars trädgård och plockade fina blommor. Adam kom hit på midsommarmat. På kvällen var han tillsammans med sina kompisar. Arwid firar midsommar i Strömstad. J och jag promenerade i skogen igårkväll. Vi plockade blommor, lyssnade på fåglarna och njöt av lugn och ro.
Dagens bilder är skogen på Midsommarafton. Jag tror att blomman är en Linnéa.

19 juni 2009

Trevlig midsommar!


Jag önskar er alla en trevlig midsommar! Jag har plockat blommor i naturen och i mina föräldrars trädgård. Resultatet blev den här fina buketten. Nu får vi snart en matgäst på klassisk midsommarmat

15 juni 2009

Sommar på balkongen

Igår planterade jag sommarblommor på balkongen. I en av balkonglådorna blev det vita pelargoner. Vad fint det blev!
I morgon ska jag åka ända till Nkpg för att få chefshandledning. Det har jag aldrig varit med om tidigare. Jag undrar hur det kommer att bli?!
Nu ska jag ge mej ut i blåsten på en motionsrunda. Annars har jag inte så mycket mer att skriva om idag.

14 juni 2009

Söndagstankar 14/6


Godmorgon! Vad skönt det känns att ha hela söndagen framför sig. Nu på morgonen blir det en motionsrunda för mej. Ingen promenad på landet idag utan troligen promenad utmed Svartån. Min promenadkompis är i Astrid Lindgrens Värld idag så idag går jag med mitt eget sällskap.
Jag ska plantera lite blommor i balkonglådorna. Blommor och sådant är ju min favoritsysselsättning. Ikväll kommer Ad på mat. Han var här igår också :) på lite lunch. Han hade haft det bra i London. Nu har han och kompisen H bokat sin resa till Tokyo. De reser dit i september. Spännande!
Jag är glad för att Ar och Ad passar på att se sig omkring innan de bestämmer sig för vad de ska göra resten av livet.
Någon har undrat hur man får ränderna på smöret, se tidigare inlägg. Jo, de använder ett specialredskap för ändamålet. En slags spade i trä med ränder på.
Jag undrar vem som blir besökare nr. 2500.

13 juni 2009

Trevlig helg!

Skönt med helg igen! Ikväll kommer syster I med man och hälsar på. I morgon kommer A. Det ska bli roligt att få höra om hans Londonresa och kanske få se lite bilder. Nu väntar disk, städning, müsli i ugnen och lite annat "pyssel".
Jag önskar Er en trevlig helg!
Dagens bild är utsikt från trädgården där min vän M bor

10 juni 2009

Inlägg nr. 260

Idag blir det bilder från Göstas 86-årskalas igår. Det var min mamma som hade bakat den fina jordgubbstårtan. Min pappa skulle baka tårtan till idag då deras kompisar kommer och firar. Jag är glad för att mina föräldrar är så pigga och kan bo kvar i sin villa och sköta hus, hem och trädgård.
Jag blev så imponerad av deras uppläggning av smöret. Där ställer man inte fram ett Bregottpaket på bordet utan smöret läggs upp på ett fat och garneras med persilja.
Till alla Er som känner er stressade, trötta och slitna vill jag rekommendera Mindfulness-träning. Det är bland det bästa jag har satsat tid på. Om ni vill veta mer - läs här

08 juni 2009

Två livsnjutare på badstranden

Igår åkte vi till badplatsen som vi brukar åka till på sommaren för att se om allt var sig likt och som vanligt. Man parkerar i en hage och går sedan en liten kort promenad genom skogen. Sedan kommer man fram till en härlig sandstrand.

Vi var nästan ensamma på stranden. Vi kunde t.om. sola lite där det inte blåste.

Tänk vad skönt att bara åka iväg en liten stund, ligga och sola, titta på vattnet, småprata lite och bara vara. Det är att leva här och nu och njuta av det som händer just nu.

07 juni 2009

Långpromenad på landet

Idag har jag och min vän M (som har bloggen Promenader på landet) tagit en långpromenad på landet med våra kameror. Här börjar promenaden, utanför huset där M bor.
Vi går förbi många fina, gamla torp

Vi hinner prata igenom mycket på vår långpromenad. Men om M går för fort kan jag inte prata alls. M är 15 år yngre än mej och går väldigt fort. Men än så länge hinner jag med.


Både M och jag uppskattar naturen väldigt mycket. Vi är också glada över att vi verkligen ser det vackra.
Det är lugna och rofyllda omgivningar vi passerar på promenaden

Svensk lantlig sommaridyll

Nu är vi tillbaka igen. Vilken skön långpromenad och vilken trevlig pratstund. Dessutom en underbar naturupplevelse. När vi kommer fram tar jag bilen och åker tillbaka hem till mej.

06 juni 2009

Sommarmat

Igårkväll var J och jag på Sommarfest med jobbet. Det var kallt ute men vi hade det varmt och trevligt på den inglasade altanen i Ö-hög. Dagens bilder är från plankan där all den goda maten låg upplagd.
Sommarfesten är mycket tradition då det gäller välkomstbål, mat, dessert, tid och plats. Nytt för i år var lite magi och körsång.

05 juni 2009

Sommarfest

Hej!
Hoppas att ni har det bra i regn och kyla. Det är många som tycker att vädret är förskräckligt och ja... det är kanske ett alldeles förskräckligt väder men... jag som är en obotlig optimist tycker att det är ganska mysigt ändå. Härligt att tända ljus, dricka te, läsa bok i soffan och umgås med J.
Jag slutade jobba kl. 12.00 idag. Jag åkte förbi den lilla affären "Skafferiet" i M-torp och hämtade en present som jag beställt. Presenten ska jag ta med till en jobbarkompis som vi alla på jobbet ska hem till ikväll. Vi ska ha den årliga Sommarfesten hemma hos S. Det brukar alltid vara jättetrevligt och vi brukar frossa i gamla sjukvårdsminnen och "vad mysigt vi har det på jobbet tillsammans med varandra". Det är ju några av oss som varit med några år och när vi berättar för ungdomarna om allt vi varit med om känns det som vi började jobba på medeltiden. Vi brukar äta god sommarmat också. Dessutom får vi se hur fint vår jobbarkompis bor.
Ad är i London och har det troligen jättebra. Har mailkonverserat med Ar som verkar ha det bra i Oslo.
Nu ska jag äta lunch, sedan ska jag besöka min sjukgymnast och sedan SOMMARFEST!
TACK för ditt besök i bloggen - VÄLKOMMEN tillbaka!
Dagens bild kommer från www.skonahem.se

04 juni 2009

Danmarksresan sommar 2008

I somras åkte J och jag på vår första semester tillsammans. Vi åkte på bilsemester till Danmark. Perfekt att ha tolk med sej. Första stoppet i Danmark var Silkeborg. Där var det Jazzfestival.
Sedan åkte vi till underbara Skagen. Där är det så underbart vackert. Allt är fantastiskt - havet, ljuset, sandstränderna och husen.



Här promenerar jag omkring på "Grenen". Jag tycker hemskt mycket om hav och långa sandstränder.

Jag gillar att fota blommor också. Tyckte att den här blå riddarsporren var väldigt fin mot den grå väggen.

Plockar snäckor i havet


Fina gamla hus i Höyen eller gamla Skagen


Min favoritbild. Vi har den på väggen i sovrummet

03 juni 2009

Sommarminnen

Det är c:a 1 år sedan Adam och jag åkte till Oslo för att hälsa på Arwid. Det var otroligt varma dagar, c:a 30 grader.
Det var roliga, spännande, varma och underbara dagar tillsammans med A och A.


Jag släcker törsten på Operahuset i Oslo. Huset har kontakt med både himmel och hav.

Minnesmärke över olyckan på Scandinavian Star

A och A
Sommarminnen är kanske ett bra tema att fortsätta med några dagar i bloggen. I så fall blir det Danmarksresan nästa gång. Vi får se...

02 juni 2009

Många besök

Förra veckan blev det det nytt rekord i antalet besök igen!
Det är roligt att du vill hälsa på här och läsa om mitt liv och mina tankar.
Skriv gärna en kommentar och berätta vem du är.