31 maj 2009

Känner ni syréndoften?




Syrener från mina föräldrars syrenhäck.

MORS DAG!

Igår fick jag MORSDAGSPRESENT! A och A var här igårkväll. Lika underbart som vanligt att träffas, prata och äta tillsammans. Vi pratade bl.a. om resmål inför den lite längre resan om c:a 1 år.
Inatt kom J hem från sin resa och familjehögtid. ALLT hade gått bra!
Nu längtar jag ut till solen på gården. Behöver få lite färg på kroppen.
I em ska vi fira min Mor. Då får jag även träffa mina systrar, A och A får träffa lite kusiner.
Nu hoppas jag att J vaknar snart så jag får se alla bilder.

30 maj 2009

Pingstafton

Här kommer lite mer grönskande natur från utflykten igår. Här finns mängder av liljekonvaljer. Jag har aldrig tidigare sett så många på samma ställe. Hoppas att ni har en bra pingstafton!

29 maj 2009

Trevlig pingst!




Ikväll efter jobbet åkte vi ut i naturen, plockade blommor och bara njöt av allt det vackra.
Igår blev det nytt rekord igen i antalet besöker här i min blogg. Det är verkligen jätteroligt att ni vill hälsa på här hos mej. Jag är också mycket glad över era kommentarer. Det är roligt att veta vilka ni är som hälsar på här. Jag önskar alla en trevlig pingsthelg.

28 maj 2009

Hemma

Vårt hem är den absolut viktigaste platsen för mej. Här finns kärlek, lugn, trygghet och harmoni. Här kopplar jag av och hämtar/får ny energi.
Jag vill tacka min vän M som har bloggen "promenader på landet" för den fina utmärkelsen. Min vän M och jag har känt varandra sedan 1982 tror jag. M är en speciell vän som betytt och betyder mycket för mej. M har också varit ett fantastiskt stöd i samband med min stora förändring i livet. TACK!
Dagens bild är vårt hem

27 maj 2009

Fina minnen

Dagens bild är från Oslo för c:a 1 år sedan - utsikt från Hollmenkollen. Det är snart ett år sedan Adam och jag gjorde vår långa resa tillsammans. Vi körde bil tur och retur till Oslo och hälsade på Arwid. Vi bodde hemma hos Arwid och vi upplevde Oslo tillsammans under några mycket varma dagar. Jag tycker att Adam och jag var modiga som gav oss iväg alldeles ensamma. Vi var inte så vana vid det då. Men... vi höll på att inte ta oss ur Oslo då vi skulle hem. Arwid fick vinka av oss och se till att vi kom på rätt väg. Han ringde också efter en stund och kollade upp att allt gick som det skulle. Underbara barn! Allt jag gjort tillsammans med barnen är fina minnen för livet.
Dagens bild är tagen av Adam. (Jag hoppas Adam att det är OK att jag "lånar" din bild.)

26 maj 2009

Mod


"Livet är kort.
Vi måste våga leva det.
Vi måste våga mötas och skiljas,
skratta och gråta.
Vi måste våga ta avgörande steg oavsett vad andra tycker
och även om vi inte har en aning om var vi landar.
För det är en del av Livet
Livet är energi i rörelse
och om vi slutar leva och röra oss framåt i livet
så dör energin."

Den här texten har jag läst i boken "En kvinnas resa" skriven av Agneta Sjödin
Visst är det fint? Ibland krävs det mod för att våga leva!

25 maj 2009

Jag är glad

Idag är jag glad för att:
  • Adam var här igår på mat. Kul att träffas och prata. Han berättade om resan till Tokyo i september
  • jag pratade med Arwid i telefonen igår. Det verkar som om allt är bra i Oslo
  • jag var ute och gick med min vän M på landet igår. Trevlig pratstund och vacker natur!
  • vi satt ute på gården i solen efter jobbet idag
  • det är så underbart vackert ute
  • jag får träffa både A och A, mina systrar med familjer och mina föräldrar i helgen. Alla på en gång!
  • jag har ett bra liv och att jag är tacksam över det
  • det blev nytt rekord i antalet besök i bloggen förra veckan
  • just du hälsar på i min blogg

24 maj 2009

Nybakat

Igår bakade J allt det här goda. Mina föräldrar kom förbi och fick smaka.

Idag kommer lite kloka ord ur boken "Mindfulness i vardagen" skriven av Ola Schenström. Det handlar om acceptans som är ett viktigt begrepp och redskap i vår vardag. En accepterande hållning är viktig då man möter och arbetar med starka känslor, tycker författaren.

"Acceptans innebär inte att vi stödjer eller uppmuntrar missanpassade och avvikande beteende som exempelvis ger svårigheter i ett förhållande eller skapar konflikter på en arbetsplats. Acceptans är att se saker och ting som de är i ögonblicket, att se verkligheten som den är och inte som jag önskar att den är. Genom en accepterande inställning kan du bli mer öppen och flexibel och lättare hitta lösningar på problem."

23 maj 2009

Blommor i hästhagen

Igår fick jag verkligen plocka blommor. Vilket liljekonvaljställe vi hittade. Det fanns hur mycket som helst. Det var så vackert med alla blommor.

En bukett med ljuvligt doftande liljekonvaljer

En stor bukett med lite andra fina blommor som fanns på ängen i hästhagen


Igårkväll tittade vi på en dansk film på TV. Det handlade om en kvinna i 55 - 60 årsåldern som i hela sitt gifta liv blivit försörjd av sin man. Hennes liv handlade om att shoppa och att umgås med sina väninnor. Hus och hem sköttes av anställda. En dag berättade maken att han ville skiljas. Kvinnan fick lämna sitt fina hem och flytta till annat boende i en stadsdel bland "vanliga" människor. Kvinnan tog tag i sitt liv. Hon skaffade sig ett jobb och kunde försörja sig själv, hon fick nya vänner och fick bygga upp ett nytt hem. Hennes dotter tyckte till en början att mamman levde ett konstigt liv och ville inte träffa henne längre. Så småningom förstod dottern att livet kanske bestod av mer än shopping, märkeskläder och resor. Hon valde att flytta hem till mamman och de fick ett bra liv tillsammans.
Jag tycker att det är intressant med den här typen av filmer och se hur andra familjer klarar skilsmässan och livet därefter.

22 maj 2009

Naturabstinens

Idag när jag kom hem från jobbet drack jag mitt favoritte gjort av citronmeliss och mynta. Smakar sommar!
Nu ska vi ge oss ut i naturen och plocka med oss lite blommor hem. Jag får naturabstinens ibland och bara måste ut. Det är väl bäst att ta på gummistövlar och ta med regnjackan, för säkerhets skull.

Enkel och god dessert på vårt balkongbord igårkväll.

21 maj 2009

Återhämtning och vila i solen

Vilken underbar ledig dag. Har tillbringat det mesta av dagen på gården i solen i varsin "baden-baden". Nu ska jag stryka tvätten som har hängt ute på tork idag. I morgon ska vi jobba men snart är vi lediga igen. På söndag kväll blir det promenad med min vän M som har bloggen "promenader på landet". Annars har vi inget planerat men hoppas på att Ad kommer hit på lite mat.
Nästa helg är det pingst. Då kommer Ar hem till Mjölby och ska "fixa lite" med sin husvagn så att den blir i användbart skick till "peace and love". Jag hoppas på att få umgås lite med både A och A.
Dagens bild är inte min egen - jag kommer tyvärr inte ihåg var jag hittat den

20 maj 2009

Lata dagar på balkongen

Efter jobbet idag köpte vi lite växter till vår balkong som är 2 kvm. Det blev lite kryddor till ena krukan och en snygg limegrön hängande bladväxt till krukan med olivträdet. I den andra krukan och i balkonglådorna har vi kvar penséer och bellis än så länge. De kommer att bytas ut mot andra sommarblommor framöver. Jag som älskar att odla, plantera, så och gräva är ganska nöjd med vår lilla balkong. Det är ganska skönt att slippa gräsklippningen och att rensa ogräs. Nu kan vi lata oss och bara ta det lugnt i stället.
Dagens bild kommer från Sköna Hem

18 maj 2009

Våren 2008 och 2009

Vårt hus för exakt 1 år sedan - 18 maj 2008

Vårt hus idag - 18 maj 2009

17 maj 2009

Lite mer om Kivik

Jag tog många fina bilder i Kivik. Det här är en av de bästa, tror jag. Vi hade en kort promenad från hotellet till stranden. Havet var isande kallt och vinden från havet var kylig.
Här är vägen från hotellet mot havet. En nerförsbacke med underbara små hus intill.

Kiviks hotell - här bodde vi i fem dagar och fyra nätter.

Vi hade sol varje dag och därför kunde vi njuta av solen på hotellets altan. Vi hade mycket arbete i grupper och även individuellt, så då kunde vi lika gärna sitta ute och jobba i solen.

Hotellreceptionen - enkel, vacker och fyllde sin funktion. Hotellpersonalen utstrålade vänlighet mot oss.

Här är mitt rum. Då jag la mej på kvällen somnade jag uttröttad direkt. Det var intensiva dagar med bl.a. grupparbeten, personlighetstest (alla fick reda på sin psykologiska typ), träning på att ge feed-back, träning i konflikthantering, träning i att utföra "det svåra samtalet". Vår kursledare undervisade oss i ämnen som t.ex. kommunikation, budbäreri, konflikthanteringsstrategi, engagemang på arbetsplatsen, underdog/topdog, gruppers utveckling, olika typer av ledarskap m.m. Jag har lärt mej massor som jag kommer att ha nytta av både på jobbet och som vanlig människa. Jag kommer att skriva mer i bloggen om mina dagar i Kivik.

16 maj 2009

Gullvivor

Idag har J och jag vart i Svaneholms borgruin eller Garpe Slott, som det också kallas. Jag plockade gullvivor. Hemma på vår gård fanns det lite förgätmigej.



De här fåren var lite nyfikna på oss. Speciellt det lilla svarta lammet!



Tillbaka i verkligheten


Har haft det bra i Kivik. Jag har varit där tillsammans med samma personer som jag brukar träffa i Söderköping. Vi går ett ledarutvecklingsprogram. I Kivik har vi fokuserat på det egna ledarskapet med hjälp av vår kursledare. Det har väckt mycket tankar och idéer som jag är otroligt tacksam över. Det har gett mej kunskap om mej själv, hur jag fungerar tillsammans med andra och hur andra uppfattar mej.
Naturen och omgivningen var otroligt vacker. Jag skulle gärna åka tillbaka och uppleva det tillsammans med J.
Nu är det skönt att vara hemma och landa i verkligheten.

15 maj 2009

MIN vecka

Nu har jag kommit hem igen efter 5 dagar i Kivik. Det har verkligen varit min vecka. Jag tror att jag behöver portionera ut veckan lite i taget. Jag har massor av intryck och tankar. Temat har varit "att kunna leda sig själv för att kunna leda andra".
Kivik är en underbar plats på jorden. Så vackert!
Nu ska jag äta gott och bara vara tillsammans med J. Men, jag återkommer med fler bilder från Kivik och om det jag varit med om.

10 maj 2009

Kivik nästa







Nu hoppas jag på fint väder i Österlen nästa vecka. Det skulle vara underbart att få uppleva naturen där i sol och värme. Men, jag skulle tro att det är vackert oavsett väderlek. Alla dagens bilder är från Kiviks Hotell.
Igår kom Adam på lunch. Som vanligt underbart att få umgås och prata. Han jobbar hela helgen - "stängningspasset".
Igår em hälsade jag på syster i V-stena. Hennes dotter var där och visade inredningsprylar m.m. som man fick köpa. Jag passade på att köpa Morsdagspresent, förvaringsboxar till mej själv och lite till A och A som kanske kan skapa lite ordning :)
Igår började jag med nya träningen. Det kändes bra och det var roligt.
Idag ska jag skjutsa min pappa till Ögonundersökning. Det verkar som om de jobbar med sina långa vårdköer på söndagar nuförtiden.
Resten av dagen hoppas jag kunna njuta av söndagen här hemma med J.
Nu blir det inget i bloggen förrän om c:a en vecka.
Jag önskar Er alla en bra vecka!

09 maj 2009

Nu

Jag såg hur häggen blommade
det kom en doft från den.
Jag sade till min älskade: Kom ut och se och känn!
Hon stod vid makaronerna
Och sydde på en klut
Och när hon lyfte blicken,
hade häggen blommat ut...
Alf Henriksson

Det gäller att komma ihåg att det är viktigt att uppleva verkligheten som den är just nu. Det som är just nu kommer aldrig tillbaka igen.

Dagens bild är tagen tidigare i veckan då vi var i Köpenhamn