30 mars 2009

Vilken helg!

Jag har haft en jättebra helg. I fredagskväll var både A och A här på mat. Som vanligt är det underbart att träffa dem, vara tillsammans och prata. I söndags fick jag träffa Ar en stund innan det var dags för honom att åka vidare mot Oslo via ett besök i Örebro. Ad har jobbat hela helgen.
Det var också så jättetrevligt i Gränna med M. Det märktes inte att det var längesedan vi träffades.
Då jag har varit bortrest och kommer hem igen känner jag en enorm tacksamhet och glädje över att ha ett hem där jag trivs och känner mej trygg. Dagens bild är från vårt sovrum. Jag tycker att det är ett jättefint sovrum i blått och vitt.

29 mars 2009

Hemma hos Amalia i Gränna

Jag har varit i Gränna ett dygn med min kompis M. Vi har bott på Hotell Amalias Hus - ett underbart litet ställe som jag rekommenderar. Det var fint, vackert, välkomnande och lite lagom familjärt.


Pralin och lite gott att dricka välkomnade oss på vårt rum. Vi bodde i Skräddare Erikssons rum. Vi fick veta att Skräddare Eriksson var gift med Amalia. Amalia var den första polkagrisbagerskan.
Vackert fönster i vårt rum. Utsikt över Vättern.

Precis utanför fanns ett litet vattenfall från Grännaberget och en trappa upp till en fin utsiktsplats.



Åååh, vilken vacker utsikt över Gränna och Vättern!





En fin liten matsal där vi serverades mycket god middag och frukost.
Bilderna är mina egna. Tjejen som är med på bild är min kompis M.

27 mars 2009

Fredagstankar


Idag är det väder för att tända ljus, dricka te och inte titta ut.


Ikväll kommer både A och A hit på mat. Det ska bli jätteroligt att träffas. Det är konstigt att det alltid är så mycket snöoväder varje gång Ar kommer hem. Igår hann de i alla fall hem till Mjölby före snöovädret. Det hade också gått bra att köra den 3-växlade bilen.

Nu ska jag städa lite. Ska sedan klippas och slingas i em. Därefter är det vegetarisk matlagning som gäller.
Dagens bilder är mina egna

26 mars 2009

Träffa barnen

Hej alla bloggläsare! Hoppas att ni har det bra.
Ikväll är Ar på väg från Oslo till M-by i en bil där man inte kan använda 1:an eller 2:an. Det verkar lite riskabelt, tycker jag. Jag hoppas att resan går bra. I morgon kväll kommer både A och A hit på mat. Underbart!
På lördag ska jag få träffa min gamla fina kompis M. Vi ska ses på Amalias Hus i Gränna. Det ska bli så roligt att träffas och prata. Kompisen M bor i Mölndal och åker buss till Gränna. Själv tar jag bilen.
Min J ska träffa sina barn i Stockholm i helgen. Vad trevligt för dem att få träffa sin pappa och vad trevligt för J att få träffa sina barn.
Igår hade vi våffeldag på jobbet. De doftade våfflor i huset och om oss. Det är verkligen jättegott med våfflor, tycker jag.
Nu ser jag fram emot en lugn och skön torsdagkväll.
Dagens bild kommer från www.kivikshotell.se

24 mars 2009

Långpromenad

Igår blev det en riktigt rejäl långpromenad då vi gick till och från McD. Åt god mat och vinkade till Ad som jobbade.
Bild från Slottsträdgården Ulriksdal

23 mars 2009

Måndag 23/3



Då var det slut på ledigheten och dags att åka iväg till jobbet igen. På jobbet har det varit en bra måndag. Mycket att göra naturligtvis, men det känns som om tiden borde räcka till den här veckan.
Projekt spis hemma hos Ad har påbörjats. Förarbetet är på gång. Nu väntar jag bara på att få beställa spisen. Jag ska visa sedan hur fint det blev, när allt är klart.
Igår pratatde jag med Ar. Det var underbart att höra hans röst och att allt var bra. Han kommer troligtvis hem till M-by på torsdag - söndag. Jag hoppas att vi hinner ses något. Själv är jag bortrest lördag till söndag.
Ikväll ska J och jag äta på McD. Vi passar på när Ad jobbar kväll för att få se honom live på jobbet.
Dagens bilder är från min skogspromenad i lördags.

20 mars 2009

SPA

Snart åker vi till Tranås på SPA. Vi börjar med lunch kl.13.00. I em blir det kurbad. Så här beskrivs kurbad på hotellets hemsida. "Unna dig lyxen att krypa ner i ett upptappat varmt bad med jetstrålar. Välj mellan Relax, Flow, Detox eller Tonic. Behandlingen avslutas med en silkeslätt kroppsolja som sprayas direkt på huden." Det låter väl skönt?
Jag hoppas att ni alla mina bloggläsare får en lugn och skön helg!

19 mars 2009

Lediga dagar

Hej! Vi är lediga från jobbet torsdag och fredag. Vi har varit i Jkpg och handlat lite idag. Lite till hemmet och lite vårkläder. Ikväll har vi varit på Bishops i Lkpg med jobbet.
I morgon har jag tid hos sjukgymnasten sedan åker vi iväg på SPA-dygn i Tranås. En present från Arwid och Adam. TACK så jättemycket!

18 mars 2009

"Varför krångla till det?"

"Varför krångla till det?" Så står det på spisbroschyrens framsida. Ni som läser bloggen vet att jag håller på att köpa spis till A och A lgh. Tyvärr är det 1 mm för trångt för att spisen ska få plats. 1 mm kan krångla till det. Men, jag vet att det kommer att ordna sej. Vi fixar det utan att krångel. Det kommer att bli jättebra när spisen är på plats. Jag vill att mina barn ska ha det bra. En ny spis kommer att göra matlagningen lite enklare och roligare. Den gamla spisen är verkligen gammal och elsladden ser livsfarlig ut.
Igår var det 17 besökare här vilket är rekord. Det är roligt att ni vill hälsa på här och ta del av mina tankar och det som händer i mitt liv. Ni vet att ni ALLA är välkomna.

17 mars 2009

Besökare 1500

Besökare nr 1500 blev min sambo J då han var bloggläsare på jobbet idag. Vilken tur, eftersom priset till besökare nr 1500 är en romantisk middag ikväll på Bondegatan 7 tillsammans med mej.
I em har jag varit på brandövning. Vi fick släcka bränder och rädda liv. Till alla mina bloggläsare vill jag säga: Köp brandvarnare - det räddar liv! Själv ska jag kolla upp att mina barn har brandvarnare på lämpliga ställen i sina hem.
På tal om att rädda liv så har J räddat mitt liv.

16 mars 2009

Spis

Idag har Adam och jag kollat på spis. Vi hittade en snygg och bra som kommer att passa bra. Det blir jätteskönt för honom att bli av med den gamla spisen. Det kommer säkert att bli mycket roligare att baka och laga mat med ny och fräsch spis. Allt runtomkring kommer säkert också att ordna sej. Dessutom blir det inte alls så rysligt dyrt som jag trodde att det skulle bli.
Snart är det 1500 besökare här. Ni som är mina bloggläsare är alltid VÄLKOMNA.
Dagens bild kommer från Sia

15 mars 2009

Fint kök


Lite ljus och pelargoner och sedan är det hur fint som helst i köket.
Veckan som kommer är en kort vecka eftersom vi är lediga både torsdag och fredag. På fredag bär det iväg till Badhotellet i Tranås. Jag fick SPA-vistelse för två av Arwid och Adam då jag fyllde. Nu ska vi använda den presenten. Det ser vi fram emot.

13 mars 2009

Förbättring


Då har jag kommit hem igen efter ett par intensiva dagar i Söderköping. Den här gången var "Förbättringskunskap" temat för dagarna. Vi fick reda på att det finns många olika förbättringsmodeller men att det inte finns någon fungerande förbättringsmodell. Värderingar och attityder är det viktigaste i förbättringsprocessen för att reultatet ska bli bestående. Det går inte att göra någon förbättring utan en förändring. Vi har lyssnat på föreläsare och jobbat i grupper. Vi har ätit god mat och gott fika. Vi hann också med en sväng på stan igår. Dagens bilder visar mitt rum på Söderköpings Brunn. Visst ser det fint ut?
Det är skönt att komma hem, som vanligt.
I morgon ska vi kolla på spis till A och A. I helgen ska fönstren putsas och förhoppningsvis får vi bjuda Ad på lite mat.

11 mars 2009

Onsdag 11/3

Nu packas väskan inför resan till Söderköpings Brunn i morgon. Hoppas att det inte blir en massa snö och halt på vägarna.
Har pratat med Ad i tfn ikväll. Han hade haft storstädning hemma hos sej idag. Passar bra att jag kommer och planterar om lite krukväxter hos honom i helgen. Dessutom har jag lovat en ny spis till hans lgh (Lgh tillhör Ar men han hyr ut den till Ad). I helgen kollar vi upp vilken spis som kan vara lämplig.
Fick just nu reda på att kompis B blev mormor igen i morse och att alla mådde bra. GRATTIS!
Dagens tänkvärda ord kommer från min almanacka: "Om du väntar tills du är säker på att det är rätt, kommer du förmodligen inte att göra mycket av något" Win Borden
Dagens bild är min egen, från Malmö i juli 2008

10 mars 2009

Köket

Häromdagen berättade jag för några att det inte finns någon köksfläkt i vårt kök utan bara en lucka i väggen. Den skymtar i övre högra hörnet på bilden. I kombination med öppet köksfönster och stängd dörr till köket fungerar det ganska bra. Tidigare trodde jag inte att man kunde leva utan köksfläkt och diskmaskin, men det går.
Jag hoppas att ni - alla mina bloggläsare har det bra!

09 mars 2009

Ny vecka

Ny vecka - nya utmaningar
Hoppas på en bra och stressfri vecka
Reser till Söderköpings Brunn igen på utbildning torsdag - fredag
I helgen har Ad bett om hjälp med omplantering av bl.a. apelsinträdet. Det ska bli roligt att träffa honom.
I min blogg skriver jag ned mina tankar. Jag är inte så bra på korrekt formulering och sådant utan jag skriver som jag tänker och känner.
Bilden är min egen från 080703

08 mars 2009

Rekordvecka


Den här veckan är det rekord i antalet besökare. Trevligt att ni hittar hit och vill läsa. Ni är alltid VÄLKOMNA!

Jag har lite tänkvärda ord varje vecka i min almanacka. I vecka 7 står det: "Kärlekens tragedi heter inte döden, den heter inte skilsmässa - den heter likgiltighet." William Somerset Maugham

Jag såg inte ett enda vårtecken då jag var ute på min motionsrunda idag. Dagens bild är ett vårtecken från vårt eget "fotoalbum".

Jag hoppas att ni får en bra söndag!

07 mars 2009

Trevlig kväll

Hade en mycket trevlig kväll igår med kompisarna B och L. Blev bjuden på mat på mysig restaurang. Sedan var vi hemma hos L på kaffe och prat till c:a 01. Fick den här fina blomman av dem igår.

06 mars 2009

Ledig

Vad skönt med en ledig dag. Skönt att ta det lugnt på morgonen, läsa tidningen och äta frukost länge. Det ska bli roligt att städa idag och göra fint här hemma till helgen. Jag har bokat tvättstugan. Har också tänkt att ta en sväng på stan. Böckerna från Ad Libris har kommit och ska hämtas. Behöver köpa lite snygga ljus och tulpaner. Vårt hem behöver pysslas om. Jag har precis hämtat lite inspiration i Lottas inredningsblogg Fyra årstider
Utdelningen av minnesgåvan igår var högtidlig. J fick sin klocka som han tog på sig direkt.
Ikväll ska jag träffa B och L i V-stena. Det ska bli så roligt att ses.
Dagens bild kommer från www.skonahem.com

05 mars 2009

25 år

Ikväll åker vi på fest med lt och utdelning av minnesgåva för lång och trogen tjänst i 25 år. Jag fick min minnesgåva för ett år sedan. Nu är det J som ska uppvaktas. Skjorta och klänning ska strykas. Sedan bär det iväg mot Motala framåt kvällen. I morgon är jag ledig. Underbart!
Dagens bild kommer från www.skonahem.com

04 mars 2009

VÄLKOMMEN!

Ikväll blir det aktiv återhämtning - simning i Lundbybadet med tända ljus och "relax-musik".
Vad roligt att det är så många som hittar hit. Du får gärna skriva en kommentar eller lämna en hälsning i gästboken. Jag hoppas att du får en bra onsdagkväll. TACK för ditt besök och VÄLKOMMEN tillbaka!
Dagens bild kommer från www.sia.se

03 mars 2009

A och A


Hej alla mina bloggläsare! I min blogg skriver jag om det som finns i mina tankar. Jag tänker mycket på mina barn och jag älskar att umgås med dem. Dagens bilder är från Oslo i oktober 2008 då J, Ad och jag var där och hälsade på Ar då jag fyllde år. Jag tycker att det är fantastiskt att få vara mamma till dessa kloka, fina, snälla, vänliga, ödmjuka och okomplicerade ungdomar. Jag skulle gärna göra om Osloresan igen. Det var underbara dagar.
På jobbet håller vi på att planera sommaren. Det känns härligt att ha hela våren och sommaren framför sig. Tänk - 4 veckors sammanhängande ledighet i sommar. Vad gött!
Innan det blir sommar har vi lite annat roligt att tänka på också. Snart blir det en SPA-helg med J. Sedan en helg i Gränna med min kompis M. Hade tänkt att åka till Oslo i början av juni men precis samma helg ska Ad till London - så Osloresan får bli en annan gång.
Jag är glad och tacksam för att jag har ett så bra liv. Jag är glad för att jag är frisk (även om jag skulle vilja kapa av mitt ben ibland), jag har friska, goa barn och en underbar sambo. Vi bor bra i vår gamla lägenhet. Men, man får själv städa bort alla döda flugor och duvskit i trappan. Trots/tack vare det är det ett annorlunda boende med själ och charm. Hursomhelst är jag glad för att jag känner tacksamhet och inte tar allt för givet i livet.
Det var mina tankar nedskrivna i min blogg. Tack för ditt besök!

02 mars 2009

W


Nu har Ar ändrat stavningen av sitt namn. Han har ändrat till w i stället för v.
Har en ganska bra vecka framför mej. På torsdag kväll ska vi till Motala för utdelning av minnesgåva från lt. I år är det J som får ta emot gåvan för lång och trogen tjänst. Jag fick min minnesgåva för ett år sedan.
På fredag är jag ledig. Jag blir hämtad på kvällen av B och L. Vet inte något mer om resten av kvällen. Det ska bli jättekul att träffas.
På mitt jobb märker jag redan att jag har fått mer tid för uppdraget. Det känns mycket lugnare nu.
Bilderna är från Oslo, juni 2008

01 mars 2009

Mindfulness - ett aktuellt ämne

I Corren igår kunde man läsa en artikel om Mindfulness. Det verkar fortfarande vara ett aktuellt ämne. Mina böcker om Mindfulness är på jobbet för att förbereda alla inför Stockholmsresan i april med föreläsning om Mindfulness med Ola Schenström.
Det var underbart att träffa Ad igår. Vi åt och pratade. J-maten uppskattas. Ad har planerat att resa till London med kompisar i början av juni

Är ensam hemma eftersom J jobbar ett pass till kl. 15. Jag har precis sett starten i Vasaloppet. Nu väntar DN söndag och en god frukost. Har planerat att ta en motionsrunda men för övrigt ta det lugnt och vila hjärnan.
Det var mina tankar idag
Dagens underbara bild kommer från Slottsträdgården Ulriksdal